TECHNIEKEN VAN VERSNIJDEN

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Luchtvaart techniek en krachten
Advertisements

Iemand heeft met haar vinger tussen de deur gezeten.
Sushi Workshop. Sushi Workshop Wat gaan we behandelen? Wat is Sushi? Wat heb je nodig? Wat gaan we maken?
Verlengsnoer met randaarde
Wonderful world Rika Muziek: H. Mancini De natuur doet niets zonder doel Aristoteles.
Bevrijdingsgrepen.
GMP and HACCP in school restaurants
Vakschool van het toerisme en voedsel en de smaakindustrie “Sv. Sv. Kiril i Metodii”- Momchilgrad, Bulgaria Levenslang leerprogramma Sector “Leonardo da.
Keuken organisatie De keuken brigade.
Zuivelproducten en Eieren
Leonardo Project “F&B4You” Fine Dining en Bistro Style
Groenten.
Keukengerei. Ladles and skimmers Bowls, colanders Chopping boards Knifes and peelers Meat cleavers, tenderizers Spatulas, turners Pans, roasters Cooking,
Voedsel/keuken veiligheid
Schakelingen bouwen hoe begin je eraan ???
Kleine ongelukjes.
ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema-Apparatuur.(Snijdgereedschappen)
Thema HACCP
Tekenen.
Piramide met vierkant grondvlak
Pijlenketting en functie
V2G2 techniek: vlechten / knopen
Chineese restaurants onhygiënisch
De kleine dingen van oma's!
Hygiëne 2.
Maak een schets van je munt. Een munt is een munt als hij…- rond is ( soms 8 of 10 hoekig) - waarde aanduiding in getal - munteenheid aanduiding(euro)
Wat doet de voedsel- en warenautoriteit.
Heel interessant !.
Iedere atleet verdient een sportmasseur, ook een paard.
Dagelijks leven Gemaakt door: Joselien Sharon Zico Jimmy.
Leonardo da Vinci Door Tine.
Voedselveiligheid. Schokkende gebeurtenissen.
Welkom Naam: Sabine Waal Datum: 23 maart 2011 Opleiding: Consumptieve technieken.
Over mijn lijf Ons hart klopt Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen Keer.
Bureaustoelen zitinstructie In 10 stappen naar de juiste zitinstructie / werkplekinstelling.
Piano Hoe vind je de juiste letter terug op een piano?
Regenwormen.
Een lach op het gezicht van kinderen in Nederland.
Thema 2 PLANTEN Basisstof 2 WORTELS.
Trillingen Klik op de pijltjes van je toetsenbord om naar de volgende of vorige dia te gaan. Hallo allemaal, we gaan het hebben over: dubbelklik.
Snijtechniek en snedige opmerkingen 2016 CGD Snijtechniek Wim de Kock.
Meetkunde 5L week 14: Vierhoeken tekenen vierhoeken vierkant vlieger
SNOEIEN Handel. GEREEDSCHAPPEN Er zijn verschillende snoeigereedschappen. De kwaliteit wordt onder meer bepaald door: - Het handvat (ligt het goed in.
De kleine dingen van oma's!
Groen op je bord.
Hoe slachtoffer maken reddingsopdracht?
Surinaamse groenten.
Biolgie voor Jou. VMBO-BK.
Hoofdstuk 1 Jagers en Boeren.
Verplaatsen met een rolstoel
Snijden met stanleymes
Natuurlijk leert de Koninklijke EHBO je helpen
SLANGENMANAGEMENT BASIS
Herfst Planten in de tuin.
LEER BRIDGE MET BERRY WESTRA DEEL 4
Het aftekenen van de cabine van de loader.
Foto Recept Pizza rondjes
Omgaan met een rollator
De kleine dingen van oma's!
Subcutaan injecteren.
Vaeshartelt - Maastricht April 2018
Iemand heeft met haar vinger tussen de deur gezeten.
Intramusculair injecteren
Voel je wel in je vel !.
7e druk
Zie je een ring of horloge?
Het eten.
LEER BRIDGE MET BERRY WESTRA DEEL 4
Transcript van de presentatie:

TECHNIEKEN VAN VERSNIJDEN KEUKEN EN RESTAURANT GIDS VOOR STARTERS F&B4YOU Leonardo da Vinci project 2010 – 2012 Hotel en Toerisme Middelbare beroepsonderwijs - TURKIJE Özdere TAHIR ÇAMUR www.fb4youldv.com

HOE HOU JE EEN KOKSMES VAST

JUISTE KOKSMES GREEP De duim grijpt de mes rond de bovenkant van de mes, met de hand gewikkeld rond de handvat van de mes.

De wijsvinger wordt volledig gewikkeld rond de mes De wijsvinger wordt volledig gewikkeld rond de mes. De wijsvinger en duim moeten tegenover elkaar worden aan elke zijden van de mes terwijl de andere drie vingers een soort van los gekruld rond het handvat zijn. Je moet de mes hoofdzakelijk grijpen met de duim en wijsvinger.

Terwijl je de voedsel houdt met je lege hand , moet je je vingertoppen veilig verstoppen. De grijp hier heet de ‘klauw grijp'. Door de vingers naar binnen te krullen en de voedsel te grijpen met de vingernagels, zo blijven de vingers veilig. De zijkant van de mes rust eigenlijk tegen de eerste knokkel van de leidende hand, die ervoor zorgt dat het mes loodrecht op de snijplank blijft.

In deze versie van de klauw grijp ,rust de eerst knokkel van de leidende hand op de voedingmiddel, met de vingers weer veilig naar binnen gekruld. En deze keer rust de mes tegen de tweede knokkel in plaats van de eerste .

TECHNIEKEN VAN VERSNIJDEN Groenten wordt gesneden op basis van hun fysische kenmerken en waar ze gebruikt worden. Het gebruik van deze technieken zijn allemaal hetzelfde in de international keukens.

JULIENNE Julienne is een culinaire snij techniek waarin het voedingsmiddel gesneden wordt in lange (3-4 cm ) dunne reepjes. Al het voedsel moet gelijk gesneden worden. Je kan alle groenten met deze techniek snijden. Wij kunnen julienne gesneden groenten als garnering of in salades gebruiken.

BRUNOISE We snijden het voedingsmiddel zo klein mogelijk met deze techniek. Het voedsel wordt eerst in reepjes gesneden vervolgens wordt het in een kwartslag in blokjes gesneden, het maken van blokjes van een zijlengte van ongeveer 3mm of minder. Wij gebruiken deze techniek als een garnering in vele gerechten en in consommé.

PAYSANNE Het voedsel wordt gesneden blokjes van 1cm. Alle groenten kunnen gesneden worden met deze techniek. Deze techniek wordt gebruikt in consommé, voor garnering en voor salades.

BATONNET Deze manier van snijden is typisch ¼ inch (6.35mm) op ¼ inch (6. 35mm) en 2 inches (ongeveer 5cm) lang. Het is vergelijkbaar met julienne maar groter en het word gebruikt om groenten achteraf in blokjes te snijden. Het wordt gebruikt in garnering die met aardappelen, selderij en wortels gemaakt wordt.

VICHY Het voedingsmiddel wordt gesneden in 1-2 mm dikke diskettes. Het wordt toegepast voor wortels, komkommers, courgettes . Ze worden gebruikt in salades en voor garnering.

TECHNIEKEN VAN VERSNIJDEN BEDANKT VOOR UW AANDACHT Aangeboden door Meltem YILDIRIM, Fatma İLERİ, Hakan OTAR en de studenten HOTEL en TOERISME MIDDELBARE BEROEPSTONDERWIJS – OZDERE TAHIR ÇAMUR TURKIJE www.fb4youldv.com