De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vaeshartelt - Maastricht April 2018

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vaeshartelt - Maastricht April 2018"— Transcript van de presentatie:

1 Vaeshartelt - Maastricht 18-20 April 2018
SALT training: Krachtgericht begeleiden van groepen Vaeshartelt - Maastricht 18-20 April 2018

2 Wie zijn wij?

3 Welke kracht zie ik in jou?
Wie zijn wij? Welke kracht zie ik in jou?

4 Wie zijn wij? Wat maakt ons mens?

5 Wie zijn wij? Onze hoop en zorgen

6

7 Waar willen wij zijn?

8 Waar willen wij zijn? Individuele dromen

9 Waar willen wij zijn? Groepsdromen

10 “Wij, een gedreven en diverse groep mensen, dromen van een wereld zonder oorlog, waar iedereen gelijk is. Een wereld met zon, met kansen voor allemaal. Daarom willen wij gelijkwaardigheid creëren in onze samenleving door krachten en talenten te onthullen en in te zetten."

11 Hoe komen we er? Binnen VW zijn er werkprocedures die de basis creëren voor krachtgericht werken. Wij hebben geduld. Wij maken verbinding. Wij creëren ontmoetingen. Wij zijn een helpende hand en laten die los wanneer het kan. Wij wijzen de weg. Wij onthullen krachten en talenten en zetten ze in (hoe klein ze ook zijn). Wij hebben doorzettingsvermogen. Wij geven aan vluchtelingen hoop en vertrouwen in de toekomst. Samen komen onze dromen uit.

12 Waar zijn we nu?

13 1 2 3 4 5 Toelichting Binnen VWN zijn er werkprocedures die de basis creëren voor krachtgericht werken Wij moeten eerst terug naar de basis om het hier met onze collega’s over eens te worden. Wij hebben geduld Dit hebben we opgebouwd door beter te begrijpen waar mensen vandaan komen en te begrijpen wie ze zijn. Wij maken verbinding Wij creëren ontmoetingen Wij zijn een helpende hand en laten die los wanneer het kan. Wij weten nog niet hoe dit aan te pakken wanneer we er eigenlijk geen tijd voor hebben. Wij wijzen de weg. Dit is waar wij binnen VWN altijd mee bezig zijn, dit is onze taak. We dien dit misschien zelfs te vaak en automatisch. Wij onthullen krachten en talenten en zetten ze in. Wij doen deze training om deze reden. De training heeft ons de handvaten gegeven. Wij hebben doorzettingsvermogen. Door onze eigen levenservaringen. Wij geven aan vluchtelingen hoop en vertrouwen in de toekomst. Onze eigen vlucht ervaring biedt het vertrouwen aan anderen dat ze het ook kunnen.

14 Hoe komen we er?

15 Door te leren van anderen.
Hoe komen we er? Door te leren van anderen.

16 DELEN EN LEREN MET ELKAAR
Hoe komen we er? Door te delen en leren met elkaar.

17 What’s next? De Werkmap (delen mag!) Rapport van deze drie dagen
Drie terugkomst dagen om van elkaar te blijven leren en vooruitgang te vieren: 6 Juli in Geleen. Als er collega’s zijn aangesloten bij je SALT project, neem ze mee! Begeleiding ter plaatse: voor, tijdens of na een belangrijke activiteit November 2018: Leerfestival in Utrecht (landelijk) Waarvoor gebruiken we de WhatsApp groep? Als je internationaal wilt delen en leren:


Download ppt "Vaeshartelt - Maastricht April 2018"

Verwante presentaties


Ads door Google