Lindenhout gaat 2.0, jij ook?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
sociale media: de nieuwe realiteit
Advertisements

Mijn Inburgering Hoe werkt dat?.
Demonstratie Feel the ViBe (Violence Beaten) Feel the ViBe is een project van het UMC St Radboud, Afdeling Eerstelijnsgeneeskunde,
Uitslag enquête over online pesten
Het Forum Hoe ga je te werk met het forum?
AANLEIDING Projecten die studenten moesten organiseren gingen vaak mis in de voorbereiding. Vaak lag dat aan miscommunicatie en te weinig voorbereiding.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
Duizenden mensen in de zorg zetten zich in 26 JUNI CHANGE DAY NEDERLAND Iedere dag staan er duizenden mensen in de zorg klaar om anderen te helpen. Zij.
AV de Liemers heeft een nieuwe website Een drie minuten durende presentatie over de nieuwe website 1.
toolbox deco-procedure
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
Invullen e-profiel Ga naar
EPortfolio Arbeidsmarktregio Friesland Datum: 12 mei 2014.
Nieuw studievolgsysteem
Strategie Social Media.  Waarom iets met Social Media gaan doen?  Waarom is het belangrijk eerst een strategie te ontwikkelen?  Schakel een deskundige.
om deze presentatie uit te voeren
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Lezing door Kick de Wolff
Hulp op afstand Presentatie door Kick de Wolff Hulp op afstand Hulp op afstand Hoe kom ik van mijn SPAM af (afhankelijk van de beschikbare tijd) Hoe kom.
Instructie leerling- activatiecode
Welkom! Klik hier om te beginnen
Presentatie Website Oldtimer Caravan Club
Waarom het ouderportaal?
De dag van het solliciteren Blok 1
Instructie weblog. Start van je eigen weblog 1) Ga naar weblog.aocfriesland.nl 2) Je krijgt het volgende scherm te zien. 3) Ga naar inloggen, zowel links.
Aan de slag met waarderend vernieuwen
Altijd online!.
GOOGLE & YOUTUBE MADE BY MARC VLENDRÉ Z1D
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Is dit onderzoek belangrijk? Is dit onderzoek onbelangrijk?
Kinderen op social media: hoe ga je daar als ouder mee om?
#kennisdelen | #samenwerken | #durftevragen
Magister voor ouders.
ONTSLAGREGELEN.nu Gemakkelijk samen het ontslag regelen.
Skillzz Handleiding voor mentor Powered by. Waarom Skillzz? Jouw school vindt het belangrijk dat: Jullie als klasgenoten nog beter met elkaar omgaan Dat.
De kunst van kritiek 4.15 p & 4.18 p
Praktische handleiding voor De digitale community op Part-up.
LAM Forum LAM Forum : presentatie. LAM Nederland website Laatste keus in het menu „LAM Forum“ opent een nieuw tabblad met het LAM Forum.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
Inhoud Deze fase bestaat uit vier onderwerpen: 1.Interesse 2.Vaardigheden 3.Persoonlijkheid 4.Passie Je werkt toe naar het ontdekken van jouw passie.
Onderzoek doen Een complexe (maar uitdagende) klus!
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
Introductie Ik ben….. – Marguerite Klinkers – Social Media enthousiasteling – Vind het interessant en belangrijk om ouders voor te lichten op het gebied.
Wijs met media: Deze workshop geeft ouders de gelegenheid ideeën en ervaringen uit te wisselen over het onderwerp “Wijs met media”. De drie kernthema’s.
Aan de slag met haarlemmermeervoorelkaar.nl een praktische handleiding Stap 1. Aanmelden Ga naar
Copyright 2008 – Morningstar Systems – All rights reserved 1.
Social intranet Donderdag 19 november Even voorstellen… Erica van de Veen Communicatiemedewerker Gemeente Putten 2.
1.Account aanmaken 2.Eerste stappen van je profiel 3.Profielgegevens beheren 4.Vrienden zoeken en toevoegen 5.Pagina's en groepen toevoegen 6.Je startpagina.
Talent in Ontwikkeling
Netwerkmarketing Hoe vindt je nieuwe klanten? In deze training 1.Je 100+ lijst 2.Je dagelijkse bezigheden 3.Verandering van denken.
Informatie over Vanzelfsprekend voor een deelnemer en/of naastbetrokkene bij een zorgboerderij.
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Training: Inloggen en Zoeken
Contactformulier Rechten
Welkom ! De Faculteit der Rechtsgeleerdheid heet je van harte welkom bij dit introductieprogramma over E-systemen die je nodig hebt tijdens je studie aan.
Derde training Verloop traject Systematisch werken
Training: Mijn netwerk
Training: Inloggen en Zoeken
Training: Cliëntsessies
Training: Inloggen en Zoeken
Welkom bij GO MEI 2016.
Training: Cliëntsessies
Big Data.
Big Data.
ClupApp van HTV Berg & Dal
Handleiding Prodas-app
INSCHRIJVEN VOOR EEN TORNOOI
Transcript van de presentatie:

Lindenhout gaat 2.0, jij ook? Hoe werkt de nieuwe Lindenhout portal?

De nieuwe Lindenhout webomgeving De nieuwe webporalt is een systeem met vier doelgroepen, opgebouwd in ‘lagen’: De openbare laag De doe-mee laag waar iedereen aan mee kan doen De doe-mee laag voor cliënten en bij Lindenhout betrokken professionals De doe-mee laag voor medewerkers

Lindenhout 2.0 ..een jongere die cliënt is Dit is de Homepage. Bovenin zie je de vier doel-groepen, aangevuld met de tab organisatie

Lindenhout 2.0 gescheiden vader n moeder met kind dat in therapie is Iedere doelgroep krijgt een eigen ‘sub-homepage’. Hier die voor ouders.

Lindenhout 2.0 gescheiden vader n moeder met kind dat in therapie is Dit is de jongeren homepage

Lindenhout 2.0 ..een jongere die cliënt is Dit is de Dit is de homepage voor professio-nals.

Lindenhout 2.0 ..een jongere die cliënt is In de openbare laag kan iedereen vragen stellen aan Lindenhout

De nieuwe Lindenhout webomgeving Als je wil reageren op een blog, filmpje, of nieuwsbericht, moet je eerst even inloggen.

Lindenhout 2.0 ..een jongere die cliënt is Je kunt ook inloggen door rechtsboven op ieder scherm op de knop inloggen te klikken.

De nieuwe Lindenhout webomgeving Jij krijgt een login uitgereikt door Lindenhout, maar als cliënten voor het eerst inloggen, wordt hen gevraagd of ze: Cliënt Professional of geen van beide zijn. De eerste twee groepen kunnen speciale rechten krijgen en wij hopen dat jij hen daar even bij wil gaan helpen!

Lindenhout 2.0 ..een jongere die cliënt is Als een deelnemer aangeeft dat hij of zij cliënt is, dan vragen wij hem naar jouw -naam -e-mail -telefoonnummer Peter Sinon, de webmaster, of Hans Wildenberg, de webredacteur zullen die gegevens bij jou komen checken. Als alles klopt, mag de deelnemer het cliëntgedeelte in.

De nieuwe Lindenhout portal Waarom doen we dit zo? Onze cliënten zijn vaak kwetsbaar Het type problematiek is kwetsbaar voor misbruik Cliënten geven zelf aan dat ze graag in een vertrouwde groep ervaringen willen uitwisselen En dat dit geen onderdeel van een dossier mag worden. Wel begeleid en toch anoniem dus.

De nieuwe Lindenhout portal Maar, om je clënt te kunnen begeleiden, moet je ‘het’ natuurlijk wel eerst zelf kunnen. Daarom heb je, als medewerker van Lindenhout een eigen medewerkerslogin gekregen. Hiermee kun je zelf aan de slag.

De nieuwe Lindenhout portal Wat kan iedere deelnemer -en jij dus ook- op de portal doen? Je kunt je eigen gegevens aanvullen met leuke informatie Je kunt tags aanmaken over onderwerpen die jij interessant vindt. Je kunt overzicht houden over je eigen bijdragen Je kunt andere deelnemers ontmoeten en krabbelen met andere deelnemers En je kunt deelnemen in de communities voor jouw groep

Als je net start, is er nog niets over jou bekend en ziet je profiel er ook nog wat ‘zwartig’ uit.

Bij het bewerken van je gegevens kun je: je wachtwoord wijzigen, een foto uploaden, wat over jezelf vertellen, je (interesse)tags kiezen, en je kunt aangeven of jouw profiel zichtbaar is voor deelnemers van de portal of niet.

En daarna ziet je profiel er zo uit.

Rechts op het scherm kun je altijd terug naar je profiel zien wat er nieuw is op de site en in de communities en zelf krabbelen met anderen

Bij mijn tags kun je zien welke content in de site getagd is met jouw tags en dus over jouw interesses gaat.

Bij mijn bijdragen hou je overzicht over al jouw eigen bijdragen in/aan de portal, waar je die ook hebt geplaatst.

Bij deelnemers zie je alle deelnemers die hebben aangegeven dat hun profiel zichtbaar is voor deelnemers.

De nieuwe Lindenhout portal De communities vormen het hart van de portal. Hier kunnen cliënten, professionals en medewerkers elkaar ontmoeten en ervaringen en ideeën uitwisselen. De communities worden gemodereerd/begeleid door de webmaster en hulpverleners.

De nieuwe Lindenhout portal Iedere deelnemer heeft een eigen set communities en altijd toegang tot de open Lindenhout community

De nieuwe Lindenhout portal Hier zie je een voorbeeld van een jongeren community

De nieuwe Lindenhout portal En hier zie je hoe je zo’n Community kunt bekijken en er in mee kan doen.

De nieuwe Lindenhout portal Binnenkort wordt de portal uitgebreid met: de mogelijkheid om ook met jouw cliënten besloten groepjes te maken Met deze groepjes gespreksevaluaties te delen Met deze groepjes een eigen community te starten Meer daarover zie je binnenkort in de medewerkers community

De nieuwe Lindenhout portal Wat vragen wij van jou? Ga zelf naar de portal en maak je profiel, Vertel je cliënten dat de portal er is en wat ze er kunnen doen. Mail hen de link naar de uitleg voor cliënten toe Geef hen je visitekaartje, zodat ze zich makkelijk kunnen aanmelden als cliënt

De nieuwe Lindenhout portal Wat win je ermee? Je leert omgaan met social media Je ontwikkelt kennis en kunt heel makkelijk communiceren met collega’s en straks ook met andere professionals Jouw cliënt krijgt een veilige omgeving om met lotgenoten te communiceren En binnenkort krijg je tools om jouw werkproces te versnellen

De nieuwe Lindenhout portal Ga naar www.lindenhout.nl en doe mee. Heb je vragen? krabbel ze stel ze in de medewerker community of mail naar w.master@lindenhout.nl