FAQ over wiskunde Heb ik wel voldoende uren wiskunde gehad in het middelbaar? Welke wiskundevaardigheden moet ik beheersen? Wat is de inhoud van de cursussen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hoeveel pensioen krijg ik straks?
Advertisements

Wiskunde in de Tweede fase
Voorlichting Keuze wiskunde Wolfert van Borselen
Bij een herhaald experiment, met telkens dezelfde kans op succes gebruiken we de binomiale kansverdeling Een binomiale kansverdeling wordt gekenmerkt door.
Wiskunde op het VWO Kies je voor je profielwiskunde of wil je meer?
komt uit het Grieks en Latijn betekent slecht
Keuzekompas voor meisjes en bèta/techniek Zelfbeeld, omgeving en kennis van bèta/technische opleidingen VHTO Cristien van Dijk Landelijk expertisebureau.
Samenvatting Hoofdstuk 3 (§2 Vlakken)
De overgang van het secundair naar het hoger onderwijs
Kenmerken Veel aanbieders Vrije toe- en uitreding Homogene goederen
vwo A/C Samenvatting Hoofdstuk 2
Herleiden (= Haakjes uitwerken)
Algebra en tellen Subdomein B1: Rekenen en algebra
Inleiding tot een nieuw soort wiskunde…
vwo B Samenvatting Hoofdstuk 1
vwo A Samenvatting Hoofdstuk 14
De grafiek van een lineair verband is ALTIJD een rechte lijn.
Assenstelsels en het plotten van Functies in LOGO
Wiskunde in het hbo (Fontys)
Algebraïsch oplossen van kwadratische vergelijkingen
Bewegen Hoofdstuk 3 Beweging Ing. J. van de Worp.
Bewegen Hoofdstuk 3 Beweging Ing. J. van de Worp.
Rijen en differentievergelijkingen met de TI-83/84-familie
The art of slaying dragons There once lived a man who learned how to slay dragons and who gave all he possessed to mastering the art After three years.
Hogere wiskunde Limieten college week 4
ribwis1 Toegepaste wiskunde Lesweek 2
ribwis1 Toegepaste wiskunde Lesweek 01 – Deel B
havo A Samenvatting Hoofdstuk 3
H2 Lineaire Verbanden.
10e editie voor de Tweede Fase
De 10e editie havo-vwo OB.
Programmahervorming semester 3 van burg ir.. waarom programmahervormingen kwaliteitscultuur –rekening houden met onderwijslandschap en decreten bv bachelor/master.
Wiskunde in de Tweede fase G. Prevaas. Wiskunde in de Tweede Fase Kiezen uit……… C B A D Kiezen uit……… C B A D.
havo B Samenvatting Hoofdstuk 1
LEREN LEREN & PAL.
Presentatie Machten,Wortels & Ontbinden Deel 2
Wiskunde C, A, B of B&D?.
Functies, vergelijkingen, ongelijkheden
10e editie voor de Tweede Fase
havo en vwo wiskunde B Wim Doekes
17 talen Duits – Engels – Frans – Italiaans – Portugees – Spaans
havo B Samenvatting Hoofdstuk 3
ribWBK11t Toegepaste wiskunde Lesweek 01
Vergelijkingen.
Samenvatting.
Toepassingen 5L week 15: ‘Sportief spelen’ gespaard bedrag berekenen intrest – kapitaal – tijd procent van een getal breuk van een getal spaarperiode berekenen.
Wim Doekes - hoofdauteur
WISKUNDE IN DE TWEEDE FASE (Bovenbouw) HAVO Profiel: Vak: C&M Wi A (niet verplicht E&M Wi A N&G Wi A of Wi B N&T Wi B.
Peiling wiskunde in de derde graad secundair onderwijs
Differentiatie Vaksessie WISKUNDE. Het theoretisch kader van differentiatie.
Wiskunde op het VWO Kies je voorzichtig of wil je meer? En waarom zou je dat willen?
Studie- en studentenbegeleiding Introductienamiddag 2015 Bachelorprogramma.
Digitale (vak)didactiek voor toekomstige leerkrachten via USolv-IT SoE-project.
Toegepast rekenen Differentieren. Veranderende vergelijkingen: Lineaire functies: rechte lijn ∆O= k x ∆ A O = omzet A = afzet ∆ = delta k = ∆O/∆ A = richtingscoefficient:
Toegepast rekenen HEO Algebra. Rekenen met letters Bedrijf rekent €20 voorrijkosten en € 50 per uur voor arbeid. Kosten bedragen: €20 + € 50 * aantal.
Wiskunde voor Engineering HU / Boswell Bèta 11 augustus.
Hoofdstuk 3 Lineaire formules en vergelijkingen
Aanpak opleidingsonderdeel KLASMANAGEMENT EN REFLECTIE
Voorkennis: Kwadratische vergelijking oplossen
Samenvatting Hoofdstuk 3 (§2 Vlakken)
Wiskunde A of wiskunde B?.
Keuzevoorlichting havo wiskunde AB.
De grafiek van een lineair verband is ALTIJD een rechte lijn.
Les 6: Breuken en procenten 4
Voorkennis Wiskunde Les 3 Appendix §A.5 en A.6.
havo B Samenvatting Hoofdstuk 3
Tweedegraadsfuncties
Voorkennis Wiskunde Les 11 Hoofdstuk 5: §5.3 en §5.4.
Vermenigvuldigen en delen. Toepassen.
Transcript van de presentatie:

FAQ over wiskunde Heb ik wel voldoende uren wiskunde gehad in het middelbaar? Welke wiskundevaardigheden moet ik beheersen? Wat is de inhoud van de cursussen wiskunde in de opleiding bachelor handelswetenschappen? Hoeveel uren wiskunde per week krijg ik in de eerste bachelor handelswetenschappen?

Welke wiskundevaardigheden moet ik beheersen? Foutloos kunnen rekenen met haakjes, breuken, machten en wortels, zowel met concrete getallen als met letters. Een veelterm van de derde graad zo ver mogelijk kunnen ontbinden in factoren van de eerste en/of de tweede graad. Vergelijkingen en ongelijkheden in één onbekende kunnen oplossen. Stelsels van twee vergelijkingen in twee onbekenden kunnen oplossen en de oplossing ervan grafisch kunnen voorstellen. Een vergelijking van een rechte kunnen herkennen en grafisch weergeven in een Cartesiaans assenstelsel. De richtingscoëfficiënt en het snijpunt met de Y-as uit de vergelijking van een rechte kunnen afleiden. Het snijpunt van twee rechten kunnen berekenen. Een vergelijking van een cirkel kunnen herkennen en weergeven in een Cartesiaans assenstelsel. Test jezelf met een online toets. Om de nodige vaardigheden terug op te frissen of aan te scherpen, kan je deelnemen aan een opfriscursus wiskunde van 12 tot 16 september 2011. Deze cursus sluit je af met een toets. De score hierop zal een belangrijke aanwijzing geven van je slaagkansen.

Heb ik wel voldoende uren wiskunde gehad in het laatst jaar middelbaar? 6 of meer weekuren wiskunde ? Je zou zeker over de nodige voorkennis wiskunde moeten beschikken. 3 tot 4 weekuren wiskunde ? Waarschijnlijk heb je een aantal cruciale onderwerpen niet gezien, zoals continuïteit, schuine asymptoten, afgeleiden van irrationale functies, afgeleiden van samengestelde functies met de kettingregel en integraalrekening. Deze onderwerpen worden in de cursus van nul af aan opgebouwd, doch aan een vrij hoog tempo. Om dit tempo te kunnen volgen moet je absoluut beschikken over een aantal vaardigheden, ook al volg je de oefeningensessies met een extra uur. 2 of minder weekuren wiskunde? De lacune in je voorkennis wiskunde is groot. Een inhaalbeweging zal bijna altijd ten koste gaan van de studietijd voor de andere opleidingsonderdelen. 

Wat is de inhoud van de cursussen wiskunde in de opleiding bachelor handelswetenschappen? In de opleidingsonderdelen wiskunde in eerste en tweede bachelor komen de volgende topics aan bod: analyse (functies, limieten, afgeleiden, integralen) lineaire algebra (matrixrekenen en vectoren) toepassingen in economische en financiële vraagstukken

Hoeveel uren wiskunde krijg ik per week? In het eerste semester krijg je het vak Wiskunde 1A en in het tweede semester de vakken Wiskunde 1B en Statistiek 1. In elk vak wordt de leerstof aangebracht en ingeoefend in plenaire theoriesessies en begeleide oefeningensessies in kleinere groep. Elke sessie duurt twee uur. Heb je minder dan zes weekuren wiskunde genoten in je laatste jaar middelbaar, dan krijg je één extra uur oefeningen per sessie voor de vakken Wiskunde 1A en Wiskunde 1B. Dit bijkomend uur is bedoeld om het verschil in voorkennisniveau op te vangen. Je krijgt dezelfde stof als bij de 2-urensessies maar trager en met wat meer sturing. De lesgevers staan ook wekelijks ter beschikking om individuele vragen te beantwoorden in speciaal daartoe voorziene spreekuren.