Gebruik van enquête voor teamleiders binnen Scouting Academy

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
Advertisements

De Profile Selector 2 april 2017.
Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
Tevredenheidonderzoek Maatjesproject
KWALITEITSZORG IN INTERNATEN 1 september A.KWALITEIT Wat is kwaliteit in internaten ? Internaten moeten zelf instaan voor de vormgeving van een.
Scouting Academy in je groep: Waar begin je??. Opbouw A.Wat is belangrijk B.Stappenplan C.Vervolg en vragen.
Presentatie introductie BGL
Scouting 2010 Trainingen 2.0. Disclaimer Wij weten (nog) niet alles Wij baseren ons op de informatie van het projectteam van Scouting Nederland Wij zijn.
Scouting Academy.
Lijn in NLT ? Henriette Kok Baukje Lobregt
Een leertraject voor SLBers SLB met DRIVE
Onderwijsconferentie
Als ik jou een reddingsboei toewerp, kun jij jezelf dan redden?
Aan de slag met competenties beoordelen
Al doende leren training docenten
Kinderen en hun sociale talenten
Invoering van HGW en het werken met groepsplannen
Coachen Maandag 14 juni 2006.
1 Stappenplan gemeentelijke volksraadpleging Arthur De Decker, ervaringsdeskundige Januari 2006.
De oudere stagiaire.
Hallo ik ben Henk Wassen Een ervaren Kwaliteit en Arbo-functionaris.
Wat ik wil…..
Het opbouwen van een data base
Workshop “Beoordelen”
De kubus van CSPE succesfactoren!
Rebound Rivierenland Agenda: Voorstellen Dag op de Rebound
Inzet Cao VVT Honderden gesprekken Bijeenkomsten| Enquête onder 2500 Abvakabo leden Kwaliteit van zorg: bewoners krijgen niet de zorg die ze verdienen.
Evalueren om te leren Kracht van Beoordelen
Afstudeeronderzoek Suzanne Doolaard
VOORBEREIDING BEROEPS PRAKTIJKVORMING SCHOOLJAAR
Meer zeggenschap bewoners Wat kan de corporatie doen? Samen op zoek naar de juiste voedingsbodem! Congres Corpovenista, 17 maart 2015, 1931 Congrescentrum.
Veilig omgaan met porto- en mobilofoon
ThemaTeam Bijeenkomst?
Doel van het onderhoud, Onderhoudsplan Onderhoudsadvies
ONDERZOEKSVAAR DIGHEDEN 3 Instituut voor Sociale Opleidingen.
CLINIC AANDACHT EN BEGELEIDEN VOOR FUNCTIONEREN Lucas Onderwijs 14 mei 2013.
Slc kwartaal 3. programma Hoe is het gegaan Verwachtingen Tips and tricks Opdrachten slc.
MIJN WEBSHOP YANAH PRUYM, MEB D. HOME PAGINA
Coach Academy Module Persoonlijk 1 Ciska, Bart en Johan.
Onderzoek doen Een complexe (maar uitdagende) klus!
Bijeenkomst 3. Terugblik  Wat hebben we vorige bijeenkomst besproken?  Huiswerk  Hoe is het huiswerk gegaan?
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
Presentatie Scouting Academy. Waarom Scouting Academy? Om verantwoordelijk het spel te kunnen spelen. Om meetbare kwaliteit binnen de groepen te bevorderen.
Doe jij ook mee? WNF-Rangerclub en NPO Zapp presenteren: Operatie Olifant.
Past Performance Eerste ervaringen en hoe benut u uw kansen? Olaf Bovenkamp: hoofd ingenieursbureau gemeente Heiloo Marco van Beek: projectleider gemeente.
Projectgroep deskundigheidsbevordering Meerjarenbeleid Kerndoel 5.2. Het ontwikkelen van een nieuw systeem van deskundigheidsbevordering, dat uitgaat.
Werk maken van Diversiteit in Rotterdam Woonstad Rotterdam.
FOCUS IN ACQUISITIE Welkom bij de workshop Presentatie: Herma Wichman specialist in een heldere focus en strategie.
Scouting in beeld bij je gemeente. 2 Scouts in beeld bij je gemeente Gemeenteraadsverkiezingen Aandacht vragen voor de wensen en uitdagingen op lokaal.
Scouting Academy informatieavond praktijkbegeleiders 1.
Uitkomsten van de enquête van ouders Maart 2014 De stelling was: Oudergesprekken vind ik belangrijk, ik ga daar naar toe. Gemiddelde score t.o.v. het.
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
Presentatie Scouting Academy. Waarom Scouting Academy? Om verantwoordelijk het spel te kunnen spelen. Om meetbare kwaliteit binnen de groepen te bevorderen.
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Evaluatie voortgang Scouting Academy. Resultaten en wat gaan we ermee doen? a.Eerste inkijk in belangrijkste uitkomsten b.Discussie in subgroepen c.Aanbevelingen.
Minder kinderen, minder scholen? Bijeenkomst gemeente Sluis dinsdag 28 juni 2011.
SPORTCENTRUM HELSDINGEN: OOG VOOR JOUW KIND! Oog voor jouw kind. Dat is wat wij belangrijk vinden. Onze bevlogen zwemonderwijzers kijken waar jouw kind.
Reken je (niet) rijk.
ZESC – Taken en verantwoordelijkheden
Beoordelen Wat is beoordelen Beoordelingsnormen Beoordelingsgesprek P.O.C. in het bedrijf Taken van de praktijkopleider.
Onderzoekend leren Hoe zien opdrachten voor onderzoekend leren bij wiskunde er uit? Tool IE-2: Het vergelijken van gestructureerde en ongestructureerde.
Les 5: Het marketingplan
De Kwaliteit Verbetercyclus
De Kwaliteit Verbetercyclus
De Kwaliteit Verbetercyclus
Duurzame inzetbaarheid
Les 2: gegevens samenvatten
RÜYA Bijeenkomst 1 Meiden.
Praktijktoets & mondelinge toets
Als jullie het voor het zeggen hadden…
Transcript van de presentatie:

Gebruik van enquête voor teamleiders binnen Scouting Academy Bijeenkomst praktijkbegeleiders 09-11-2011

Stap 3 en 4 van het stappenplan: Basisniveau van jullie teams en stafleden bepalen. Stap 4: Voer gesprekken met teams en stel algemeen ontwikkelplan op.

De gehele uitvoering van stap 3 en 4 zou zeer veel werk zijn bij Scouting Boxtel Scouting Boxtel heeft 13 speltakken, 65 stafleden en maar 1 praktijkbegeleider. Scouting Boxtel heeft 2 actieve groepsbegeleiders welke regelmatig langs gaan bij de speltakken voor een gesprek over het algemeen functioneren van het team. Ook het (dis)functioneren van stafleden wordt hierbij besproken. Ik wil wel graag een beeld krijgen van het functioneren van de stafteams. Ik richt me liever op de stafleden die nog gekwalificeerd willen worden (20 stafleden!)

De oplossing: Een eenvoudige teamleidersenquête! Teamleider vult enquête in over het nog niet bevoegde staflid Enquête bevat stellingen over zowel basiskennis als basishandelen van het te beoordelen staflid Teamleider vult voor dezelfde stellingen in of het stafteam als geheel de geënquêteerde kennis en vaardigheden bevat. (Dus ook over de stafleden welke al enige tijd in het bezit zijn van hun kwalificatie)

Uitgangspunten bij opstellen van de enquête Meest belangrijkste punten van de kwalificatiekaarten (in gewoon Nederlands) Extra leerdoelen opgesteld samen met ervaren stafleden

Voordelen enquête Eenvoudig overzicht van kwaliteiten en leerpunten volgens TL Overzicht van leerpunten team volgens TL Fijne inventarisatie voor gesprek met TL en onbevoegd staflid Inzichten van TL en onbevoegd staflid eenvoudig naast elkaar te leggen Enquête kan dienen als opstapje voor invullen kwalificatiekaart

Aandachtspunten enquête Teamleider moet enquête wel serieus invullen Beoordeling teamleider is subjectief, houd bij het beoordelen van resultaten rekening met wie de enquête heeft ingevuld Beoordeling niveau 3 in enquête is voldoende, maar lijkt reden voor actie. Echter, niveau 3 is voor sommige stafleden misschien het meest haalbare

Wat als uit de enquête blijkt dat het team niet naar behoren functioneert? Opties: Ik ga met het team aan de slag De groepsbegeleider gaat met het team aan de slag De teamleider gaat met het team aan de slag De keuze is afhankelijk van de leerpunten

Door het gebruik van deze enquête vang ik (hoop ik) zes vliegen in één klap! Je weet hoe de TL denkt over de nog niet gekwalificeerde staf Je weet hoe de TL denkt over zijn/haar eigen team De eerste aanzet voor de teamanalyse is gemaakt De grootste hiaten (volgens de TL) zijn in beeld en daar kan meteen aan gewerkt worden Je hebt snel een eerste indruk van het staflid dat gekwalificeerd wil worden De enquête kan als opstapje voor de kwalificatiekaart gebruikt worden

Vragen?