In gesprek over het schoolleidersregister VO

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Visitatiecommissie Waterketen
Advertisements

Innoveren voor gezondheid
Workshop Coachend Leidinggeven
VO-CONGRES 2014: KLAAR VOOR DE TOEKOMST 20 maart 2013
Welkom.
Vernieuwing beroepsgerichte programma’s vmbo
Mobiliteits Academie Formule V Htas Project Formule V.
Expertisenetwerk Professionele Ontwikkeling Lerarenopleiders Een stimulans voor het leven lang leren van lerarenopleiders? Fer BoeiWindesheim Jurriën Dengerink.
NVPMT Werkveldgroep Revalidatie Bijeenkomst vrijdag 24 mei.
Vertrouwen en Leiderschap. Welkom & Inleiding Het thema : Vertrouwen en Leiderschap  Is de inspectie een engel (geeft feedback op de kwaliteit van onze.
4 juni 2011 Cultureel Centrum de Postkoets Horn
Selectiebeleid en elftalindeling seizoen 2014/15 Jeugdcommissie SV Eemnes Bijeenkomst SV Eemnes 27 september.
Nieuwe Wmo – Platform VO
woensdag 4 juni 2014 Landelijke Dag van het Platform vmbo Bouwen, Wonen en Interieur Locatie: B&I park Harderwijk.
Informatieavond groep 8
De flexibele deeltijd: MODULAIR MET EXTRA’S
In grote lijnen ziet het programma er als volgt uit
De Vereniging Lerarenopleiders Nederland Opgericht 1 juli 1975
Lerarenopleiders beroepsstandaard beroepsregistratie Ko Melief
Een KRACHTige opleiding voor leerKRACHTEN Marco Snoek VELON-congres 2008 Wat betekenen de rapporten van Rinnooy Kan en de Onderwijsraad voor het curriculum.
De nieuwe voorschrijvers
Sportfysiotherapeut specialist in beweging wetenschap en beroepsinhoud Drs. J.K.C. Bloo, Dr. W. Hullegie Bestuurslid NVFS, Kaderlid NVFS Stand van zaken.
Inhoud - Waarom afstemming en wanneer kansrijk - Ontstaan en opbouw van de Handreiking - Gebruik van de Handreiking, ook voor wiD - Discussie Samenhang.
Platform milieuhandhaving grote gemeenten
Presentatie op Flitsbijeenkomst ICO Taal & Rekenen
Regiobijeenkomsten WEC-Raad Mei en juni Programma regiobijeenkomst uurwelkom en aanleiding bijeenkomst uur thema I: rol en positie van.
Informatieve ouderavond mavo 4 24 januari 2013 Welkom!
Welkom op de ouderavond van klas 4 Schooljaar
Associate degree in Nederland : kwaliteitszorg en beoordeling programma’s Rik Belmans 8 november 2007 Date: 5/4/17.
Waarom? Bevoegdheid, bekwaamheid en doorgaande professionele ontwikkeling zijn het fundament onder de kwaliteit van de beroepsuitoefening. Een professionele.
Voorlichtingsavond Mavo-4 Welkom, Even voorstellen...
Wat is effectieve nascholing
Professie & Hoger Onderwijs Programmagroep Professie & Hoger Onderwijs Informatiebijeenkomst 21 juni 2011 Arjan van Bommel.
Pilot: Blijvend bekwamen: werken aan eigen professie
Begeleiding starters en professionalisering docenten Project 2 1.
Informatieavond groep 7
Met groep 8 op weg naar de brugklas
Onthaal en service.
Welkom op de ouderavond van klas 4 Schooljaar
Hartfunctielaborant De beroepsopleiding
Reactie FPG Evaluatie pachtsysteem
Kwaliteitsnetwerk FPA
Eindexamen gehaald en dan?
PRESENTATIE ONTWIKKELING NIVEAU 4 OPLEIDING. Wat hebben wij tot nu toe gedaan Er zijn drie bijeenkomsten geweest met docenten Mondriaan, Haagse Hogeschool,
Loth van Veen Annemieke Offerman Joris Borgdorff
R&D 17:10 – 18:00 GEZAMENLIJKE OPSTART 18:00 – 18:30 ETEN 18:30 – 19:20 SPLITSEN 1 E EN 2 E JAARS 19:20 GEZAMENLIJKE AFSLUITING Trainingsbijeenkomst.
De Amsterdamse Lerarenagenda PO en VO
Presentatie vakdag BCMB ‘Ins en outs van registratie’ 20 mei 2015
Naar het voortgezet onderwijs
Opleiden in de school vanuit het perspectief van de VO-raad Bijeenkomst voorbereiding Opleidingsschool Rijnmond Bas de Wit 9 december 2014.
WELKOM #KRSYMPOSIUM. Programma uur: Welkom en opening Dr. Els Verschuur, Dagvoorzitter uur: ‘Het College Kwaliteitsregister V&V’ Drs. Bert.
Sense de Groot Reiziger in onderwijs. Sense de Groot Reiziger in onderwijs.
ONDERZOEK NAAR PROFESSIONALISERING VAN EN DOOR LECTOREN 17 april 2014 Jaarcongres Vereniging Hogescholen, Den Bosch.
Taakteam Kennisdeling bij PROF 8 december 2015 Aftrapsessie.
Individueel Keuzebudget
Jenaplanschool Cleophas 2014 Van basisschool naar middelbare school 2013/2014.
AZC Competenties Leerkrachten nieuwkomers 11 april 2016.
Fotoalbum door INHOLLAND Beroepsregistratie sociaal werk Karin Kleine Esther Prins.
Ontmoetingsplek De Kloosterhof Weurt. Doel van de avond Stand van zaken totaalproject Stand van zaken ontwerp gebouw Werkatelier openbare ruimte.
Toezicht op de kwaliteit van onderwijs en de doorlopende leerlijnen 1. Waarom toezicht? 2. Hoe werkt toezicht? 3. Hoe houden we toezicht op doorlopende.
Friesland,Kop van Overijssel & Noordoostpolder Kwartiermakers po Anke Postma en Jimke Nicolai & Kwartiermaker vo Margriet Buwalda.
Regionale bijeenkomst beroepsregistratie 20 juni – 30 juni Magteld Beun en Berry Tijhuis.
De rol van de V&VN bij het onderwijs, onderzoek, praktijk en beleidsontwikkeling van de verpleegkundige beroepsuitoefening.  
Met de SETQ in actie Naam workshopleider.
Welkom! Bijeenkomst ‘Wet vroegtijdige aanmelddatum voor en toelatingsrecht tot het mbo’
Wet vroegtijdige aanmelddatum voor en toelatingsrecht tot het mbo
Stichting Klimkoord Bijeenkomst SKJ.
Op weg naar 2020: beroepsprofielen en functiedifferentiatie
Digitaal lesmateriaal zoeken, maken en delen met
Positie VO-academie-VO-raad-SLP
Transcript van de presentatie:

In gesprek over het schoolleidersregister VO 20 maart 2014 Hans van Willegen

Een bijdrage leveren aan professionalise ring van schoolleiders VO Doel VO-academie Een programma opgezet om schoolleiders, middenmanagers en bestuurders in het voortgezet onderwijs te ondersteunen bij hun (verdere) professionalisering. Een bijdrage leveren aan professionalise ring van schoolleiders VO Definiëren van het beroep Een kwaliteitsimpuls bewerkstelligen binnen de sector Stimuleren van professio nalisering Organiseren van voldoende kwaliteits opleidingen

De workshop in 3 delen Korte presentatie over doel en context van het register Vragen bij verschillende aspecten van het register Plenaire discussie over vragen, wensen en zorgen

Wat is het schoolleidersregister? Schoolleiders die voldoen aan bepaalde bekwaamheidseisen en dit kunnen bewijzen, kunnen zich aanmelden voor registratie. Geregistreerde schoolleiders die blijvend aan hun bekwaamheid werken en dit kunnen bewijzen komen in aanmerking voor herregistratie.

Plicht of kans? Dat het register er komt is een gegeven. Hoe het eruit komt te zien is nu aan de beroepsgroep zelf.

Vragen die nu spelen zijn…. Wie is schoolleider en wie niet? Welke bekwaamheidseisen worden aan de schoolleider gesteld? Wat zijn de voorwaarden voor registratie? Maken we onderscheid tussen startende en zittende schoolleiders? Wat zijn de voorwaarden voor herregistratie?

Belangrijke stappen in het proces Eerste helft 2014: Bepalen van de beroepsgroep Van beroepsprofiel naar basisbekwaamheidseisen Van basisbekwaamheid naar basisopleiding Tweede helft 2014: Vaststellen registratie-eisen en herregistratie-eisen Eerste helft 2015: Accreditatie van de basisopleiding voor schoolleider Technische implementatie Tweede helft 2015: Inrichten van de governance Eind 2015: Het register is operationeel

Open-space met vragen over het register Grote posters met vragen Reactie met geeltjes Plenaire terugkoppeling

Vragen en stellingen Wat is het doel van het schoolleidersregister? Wie is schoolleider? Schoolleiders dienen ten minste te zijn opgeleid op het niveau van een hbo-master. Het schoolleidersregister moet onderscheid maken tussen nieuwe en zittende schoolleiders. Welke herregistratie-eisen worden gesteld? Alleen gevalideerd nascholingsaanbod of ook vormen van informeel leren? Onder welke voorwaarden kan het schoolleidersregister VO een succes worden? Is het schoolleidersregister een goede zaak?

Activiteiten voor en door schoolleiders Startnotitie register prof.dr. Mirko Noordegraaf Zeer regelmatig overleg met het Schoolleidersplatform Expertmeeting over andere registers Bijeenkomsten met opleiders en huisacademies Ontwikkeling bekwaamheidseisen

vervolg Onderzoek naar professionele normen Brede raadpleging definitie beroepsgroep Regiobijeenkomsten 15 april (Drachten), 27 mei (Breda) en 3 juni (Amsterdam) Brede klankbordgroep Regelmatig overleg met SRPO, NVAO en EVC-experts