De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vertrouwen en Leiderschap. Welkom & Inleiding Het thema : Vertrouwen en Leiderschap  Is de inspectie een engel (geeft feedback op de kwaliteit van onze.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vertrouwen en Leiderschap. Welkom & Inleiding Het thema : Vertrouwen en Leiderschap  Is de inspectie een engel (geeft feedback op de kwaliteit van onze."— Transcript van de presentatie:

1 Vertrouwen en Leiderschap

2 Welkom & Inleiding Het thema : Vertrouwen en Leiderschap  Is de inspectie een engel (geeft feedback op de kwaliteit van onze school) of een duivel (rekent alleen maar af op meetbare resultaten)?  Welk deel in jou handelt vanuit angst en welk deel handelt uit vertrouwen?  Hoe blijf je ondanks druk en incidenten, toch vanuit je eigen visie opereren?

3 Inspectie Engel of Duivel? Arnold Jonk De hoofdinspecteur Primair Onderwijs spreekt over zijn visie op inspectie in het primair onderwijs.

4 Leiderschap; waar vertrouw je op?

5 Pitch voor jouw team Eén van de winnaars was Sandra Beuving; College van Bestuur Stichting O OG Leren doe je overal, soms ook op school… Dat proces kan je niet sturen! Je kunt het paard naar het water brengen, maar je kunt het niet laten drinken. Ik heb het wel eens met mijn jongste zoon over leren. Als ik vraag: Hoe heb je dat geleerd? Zegt hij…nou…gewoon…van mezelf Dan denk ik aan onze ambitie om betere scholen te maken. Hoe leren we dat? Nou…gewoon…van onszelf En voor wie moest dat eigenlijk, een betere school worden? Voor de accountant? Voor de inspectie? Of voor de kinderen op onze scholen? En dan dat toetsen, daar moeten we eigenlijk gewoon mee stoppen. En toch…toch is het lekker om iets te kunnen winnen… stickers, medailles of goede resultaten. Hoe doen we dat? Nou…gewoon…door af en toe een wedstrijd te organiseren en een feestje te vieren.

6 REP NO BRABANT Resultaten 2013 13 schoolbesturen vormen Regionaal Educatief Partnerschap 108 studenten aan REP Academie 17 vactures voor Schooleiders 5 REP studenten benoemd 8 mobiliteit binnen REP 118 aanmeldingen REP dag 15 REP begeleiders

7 REP Academie http://www.youtube.com/watch?v=k2VwHBb8a Io Wat spreekt jou aan?

8 Schoolleidersregister PO 5000e inschrijving 03.12.2013 Het Schoolleidersregister PO verwelkomt vandaag Ankie de Laat van basisschool Het Rondeel uit Den Bosch als 5000e inschrijver in het register.

9 Budget voor mijn professionele ontwikkeling? Het kabinet heeft in het Begrotingsakkoord 2013 extra geld vrijgemaakt. Elke schoolleider heeft jaarlijks recht op € 2000 extra professionaliseringsbudget voor studieverlof, studiekosten of andere professionaliseringsactiviteiten om te kunnen voldoen aan de registratie-eisen voor vakbekwame schoolleiders.

10 REP Academie Focus op Leiderschapsontwikkeling Trainingen Master Classes Netwerkleren Intervisiegroepen ELO-leren Wat kan het REP voor jou betekenen?


Download ppt "Vertrouwen en Leiderschap. Welkom & Inleiding Het thema : Vertrouwen en Leiderschap  Is de inspectie een engel (geeft feedback op de kwaliteit van onze."

Verwante presentaties


Ads door Google