Gevalideerde Informatie over Opvoeden, Opgroeien en Gezondheid voor ouders en opvoeders.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Samen toch apart Stap voor stap
Advertisements

Betrouwbare Informatie over Opvoeden, Opgroeien en Gezondheid voor Ouders en Opvoeders Stichting Opvoeden.nl Juni 2014.
Presentatie Centrum voor Jeugd en Gezin Hattem
Project Jong in De Friese Meren Jongerenparticipatieproject in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen 2013 Presentatie 28 augustus 2013 Het PAC, Lemmer.
C entrum J eugd en G ezin Tynaarlo Opvoeden en opgroeien daar praat je over!
Wegwijzerdementie.
Moeders Informeren Moeders
Centrum voor Jeugd en Gezin CJG-Ameland
Wie zijn wij? (voorstellen mentoren). Wie zijn wij? (voorstellen mentoren)
DORDRECHT Voorveld. Agenda Civil society Preventie Competenties Toeleiding Regiefunctie.
Inrichting Sociaal Domein Drechterland
6 september 2012 Vakgemeenschap Sociale Stijging Thema Wonen
op weg naar het CentrUM voor Buurt/dorp, Jeugd en Gezin
Nieuwe Wmo – Platform VO
Een Taskforce voor Integrale Vroeghulp Na 3 jaar succesvol experimenteren met IVH en Vroeg, Voortdurend, Integraal (VVI) Verankering Integrale Vroeghulp.
Bedrijfsbezoek ‘Active Ageing’
De Beroepscode, kompas voor de professional in het CJG
Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Historie Operatie Jong: Kind centraal en geen kind tussen het wal en het schip Gideonsgemeenten: Opvoed-
CJG informatiebank Opvoeden, Opgroeien en Gezondheid Workshop Jaarcongres JGZ d.d. 15 december 2011 Els Verkerk, directeur Stichting Opvoeden.nl.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut.
Ervaring opdoen met versterken van informele netwerken bij opgroeien en opvoeden. Pink Hilverdink, Nederlands Jeugdinstituut Regiobijeenkomst professionele.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pink Hilverdink, Nederlands Jeugdinstituut.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut.
De jeugd- en gezinsgeneralist in de eerste lijn
Handreiking samenwerking huisarts en JGZ
Naam overlegorgaan Preventief Jeugdbeleid: Samen ontwikkelen en uitvoeren Workshop Kennis voor de Stad 6 november 2009.
 Algemene informatie * Artikel * Auteurs  Inhoud artikel * Inhoudsopgave * Korte schets.
De pedagogische civil society en het CJG.  Sociale omgeving = belangrijk voor advies over opvoeden  Minder mogelijk door: - Maatschappelijke ontwikkeling.
Samen toch apart Stap voor stap
Zorg voor jeugd in Achtkarspelen. Waarom jeugdwet? Jeugdzorgstelsel is versnipperd Samenwerking schiet tekort Druk op gespecialiseerde zorg te groot Afwijkend.
NATIONALE BIJBELZONDAG 2014 Kerkcollecte. Waarom is bijbelwerk in Nederland belangrijk? DE TALE KANAÄNS 2 Collecte voor het Nederlands Bijbelgenootschap...
KANSEN VOOR KINDEREN EN OUDERS.
Blik op de toekomst…?! Blik op de praktijk Centrum Jeugd en Gezin d.d. 18 oktober 2010.
MEE maakt meedoen mogelijk
Wat kunnen wij samen doen aan laaggeletterdheid in Almere?
Basisteam jeugd en gezin “de basis van het nieuwe Jeugdstelsel” Voorlichting VO 22 januari 2015.
Sturen op Zelfsturing Living Lab WMO-werkplaats 26 januari 2015
Wijzigingen in de zorg van AWBZ naar Wmo
Z ORG VERANDERT CDA Alg. Ledenvergadering 9 febr. 15 CDA Alg. ledenvergadering 9 febr. 15.
Een kwetterende pionier in Limburg
Beter door Meer Samenwerking Elkaar: –Leren kennen –Weten te vinden –Ondersteunen in het werk.
Ouderbijeenkomst Positief opvoeden
Hoe spelen we daar in de dorpen op in? Presentatie: 4 maart 2015 Veranderingen in de zorg.
Samenwerken rond mantelzorg Alleen ga je sneller, samen kom je verder
Sociale teams Dordrecht
Basisscho ol Op De Horst Ervaringsgerich t Onderwijs Afstemming.
SHEETS TBV DEELTIJD EN VOLTIJD WEEK 2: DEEL 1 ‘SCHOOL MET DE 5 O’S’ ACHTERGRONDINFORMATIE School en Samenleving.
Vignet Gezonde School Gezonde Scholen presteren beter!
Landelijke Agenda suïcidepreventie Directie Curatieve Zorg, Mw. Mr. M.O. Samuels.
Presentatie Gemeente Heeze-Leende Transitie jeugdzorg Aanleiding Hoofdlijnen concept jeugdwet Reikwijdte Gebruik jeugdzorg Samenwerking Model.
MEE Noord en Midden Limburg Ondersteuning bij leven met een beperking.
Academische Werkplaats Jeugdgezondheidszorg Noord-Holland Kortlopend project : gemeente Graft de Rijp : Onderzoek naar de kleutercontactmomenten in de.
Het CJG team in de wijk CJG teams aan de slag! Verbinden preventief jeugdbeleid, Jeugdzorg en Passend onderwijs Presentatie is ontwikkeld door:  Ans Hermans.
De toekomst van beschermd wonen en opvang Participeren in de samenleving.
“online CJG”, kennisdeling door samenwerking S tichting Opvoeden.nl Els Verkerk 16 december 2010.
M-Pact Vrijwilligers(werk) en asielzoekers 20 april 2016.
Regionale bijeenkomst beroepsregistratie 20 juni – 30 juni Magteld Beun en Berry Tijhuis.
Pedagogiek als beroep.
De kracht van de JGZ Jaarcongres JGZ 2007
Inleiding website NuenenHelpt.nl voor zorgprofessionals en verwijzers
Visie ontwikkeling 10 mei 2017.
Visie ontwikkeling les 4
Betrouwbaar - laagdrempelig - interactief
Welkom w.
Els Verkerk, directeur-bestuurder Stichting Opvoeden.nl
Gezond Rondkomen bij de JGZ Utrecht
ISociaal Programma gericht op stroomlijning van informatievoorziening van het sociaal domein om de inwoner sneller aan een passende oplossing te helpen.
Samenwerken en iets bereiken voor de ouderen in onze provincie
Transcript van de presentatie:

Gevalideerde Informatie over Opvoeden, Opgroeien en Gezondheid voor ouders en opvoeders

Doel van deze presentatie Bekend maken en bevorderen van het gebruik van de gevalideerde opvoedinformatie die via de CJG-websites en CJG.nl wordt aangeboden aan ouders en opvoeders.

Agenda 1.Wat doet Stichting Opvoeden.nl? 2.Doel van de gevalideerde informatie. 3.Inhoud: indeling levensfasen en kernthema’s 4.Landelijk redactieproces 5.CJG-websites en apps 6.Voor professionals

1. Wat doet Stichting Opvoeden.nl? • Eenduidige, gevalideerde en betrouwbare informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid beschikbaar stellen. • Voor ouders en opvoeders. • Via gemeenten en CJG’s.

2. Doel van de gevalideerde informatie • Eenduidige en betrouwbare informatievoorziening voor alle ouders en opvoeders. • Preventief verstreken van de eigen kracht van ouders. • Door: één informatiebank door en voor professionals.

3. Inhoud: levensfasen en kernthema’s Levensfasen: Kernthema’s: Groei en Ontwikkeling, Opvoeding en Gedrag, Kraamtijd, Gezondheid en Voeding, Verzorging en Veiligheid, Opvang en Onderwijs, Wonen en Werken, Geldzaken, Maatschappij en Samenleving, Relaties.

4. Landelijk redactieproces Landelijke Redactieraad  Alle landelijke kennis- en thema-instituten, zoals het NJi, het NCJ, het Voedingscentrum, Nibud, Trimbos, etc.  Praktijkprofessionals: pedagoog, ontwikkelings- psycholoog, jeugdarts, jeugdverpleegkundige en een maatschappelijk werker (budgetcoach).  Acht betrokken beroepsverenigingen.  Redacteur / contentmanager

Taak Ontwikkelen, actualiseren en verrijken van de informatie. Uitgangspunten en beoordelingscriteria vastgesteld met toets op betrouwbaarheid en toegankelijkheid.

Betrouwbaarheid • Landelijke kennis- en thema-instituten toetsen de inhoud aan wetenschappelijke inzichten, richtlijnen, etc. • Professionals zorgen ervoor dat de informatie aansluit op de behoefte en vragen van ouders en opvoeders. Toegankelijkheid • De redacteur zorgt ervoor dat de informatie aantrekkelijk, leesbaar en begrijpelijk is opgeschreven en dat de informatie vindbaar is.

Informatie wordt voorzien van het keurmerk.

5. CJG-websites en apps Ouders en opvoeders vinden de informatie op CJG- websites en apps van alle aangesloten gemeenten en CJG’s. Inmiddels is meer dan 90% aangesloten! Ouders en opvoeders vinden de informatie, én het CJG bij hen in de buurt, ook op de website CJG.nl.CJG.nl

6. Dus ook voor professionals • Eenduidige, betrouwbare adviezen. • De informatie zelf gebruiken. • Ouders ernaar doorverwijzen. • Meedenken over de inhoud. • Meehelpen de informatie te verbeteren!

We kunnen niet zonder de input van professionals! Heb je suggesties hoe de informatie beter kan aansluiten op de behoefte en vragen van ouders en opvoeders? Geef ze aan ons door!

Einde van de presentatie Neem eens een kijkje op de CJG-website van je eigen gemeente, of ga naar de website CJG.nlCJG.nl Wil je graag meer weten over het redactieproces? Ga dan naar de website Stichtingopvoeden.nlStichtingopvoeden.nl