De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Els Verkerk, directeur-bestuurder Stichting Opvoeden.nl

Verwante presentaties


Presentatie over: "Els Verkerk, directeur-bestuurder Stichting Opvoeden.nl"— Transcript van de presentatie:

1 Els Verkerk, directeur-bestuurder Stichting Opvoeden.nl
Stichting Opvoeden.nl – In deze versie van onze kwartaalrapportage 2016 brengen we u op de hoogte van de huidige ontwikkelingen en resultaten ‘Het eerste kwartaal van het transformatiejaar is bijna een feit. In 2015 spraken wij als collectieve functie van gemeenten enkele ambities voor dit jaar uit. Ook in 2016 willen we voor ouders, jongeren en kinderen betrouwbare, online informatie breed beschikbaar stellen en waarborgen. De eerste resultaten van onze inspanningen zijn zichtbaar. Het is inspirerend om onze ambities met anderen te realiseren. Bijvoorbeeld met gemeenten, hogescholen, kennis- en thema-instituten en natuurlijk ouders, jongeren en kinderen zelf. Dat laat zien dat betrouwbare, online informatie ertoe doet.’ Els Verkerk, directeur-bestuurder Stichting Opvoeden.nl

2 Start samenwerking met Fontys Hogeschool Pedagogiek en lectoraat Ouderschap en Ouderbegeleiding van de Hogeschool Leiden Een ambitie vorig jaar was de bestaande kennisinfrastructuur van Stichting Opvoeden.nl uitbreiden met kennis van hogescholen. In 2016 zijn de eerste reultaten hiervan zichtbaar. Studenten van de Fontys Hogeschool Pedagogiek dragen bij aan de validatie van opvoedinformatie door de resultaten uit hun literatuuronderzoek met ons te delen. Dankzij hun inbreng zijn de teksten over Zindelijkheid en Homo-ouderschap aangevuld met informatie uit nationaal en internationaal onderzoek. Het lectoraat Ouderschap en Ouderbegeleiding van de Hogeschool Leiden deelt wetenschappelijke kennis en praktijkkennis uit eigen onderzoek over ouderschap.

3 Uitbreiding van participatievormen voor ouders, jongeren en kinderen
We sluiten aan op bestaande ouderparticipatievormen van gemeenten uit de G4, G32 en de subcommissie Jeugd. Ouders krijgen een stem in de ontwikkeling van opvoedcontent die voor hen is bestemd. Samen met de GGD Amsterdam richten we een landelijk netwerk van jongeren in die actief meepraten- en denken over online informatie op Infovoorjou.nl en Jouwggd.nl. In samenwerking met KinderrechtenNU en de Kindertelefoon halen we feedback op bij kinderen. We zetten bijvoorbeeld een kinderredactie op. Den Haag en Rijswijk (Z-H) starten met een pilot.

4 Opvoedinformatie in beeld en geluid beschikbaar voor eigen websites
Sinds januari 2016 kunnen gemeenten, GGD’en en andere websites deze opvoedinformatie in beeld en geluid afnemen. Er is een gebrek aan aantrekkelijk beeldmateriaal voor laaggeletterde ouders, vindt expertisecentrum Pharos. Stichting Opvoeden.nl ontwikkelde daarom met Pharos beeldverhalen: opvoedinformatie in stripvorm. De beeldverhalen zijn nu te zien op Opvoeden.nl. Inmiddels zijn diverse partijen bezig om de beeldverhalen op eigen websites te plaatsen.

5 We maken verbindingen om de content voor ouders en jongeren te verrijken
Om informatie over veilig slapen voor ouders nog beter vindbaar te maken, heeft het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid aan Stichting Opvoeden.nl gevraagd de inhoud van de website Veiligslapen.info over te nemen. Sinds 1 januari 2016 staat de informatie van Veiligslapen.info op Opvoeden.nl en alle websites die de opvoedinformatie afnemen. Door de overname is de opvoedcontent verrijkt en zijn er enkele nieuwe onderwerpen toegevoegd, waaronder inbakeren en samen slapen met de baby. In 2016 maken we meer verbinding met informatie over mediaopvoeding, want onder opvoeden valt óók mediaopvoeding. Project Conversatiestarters We starten met het ontwikkelen van conversatiestarters: korte, prikkelende berichten die ouders bereiken via online platforms. Deze berichten zetten aan tot praten, denken en vragenstellen over mediaopvoeding. Dit project is onderdeel van het project Mediawijsheid, dat van Mediawijzer.net de Stimuleringsregeling 2015 voor opvoedinstrumenten voor ouders en opvoeders ontving. Dit project doen wij samen met het Nederlands Jeugd Instituut, FamilyFactory en Bureau Jeugd en Media. Mediaopvoeding.nl Eind maart lanceren we samen met Ouders Online de vernieuwde website Mediaopvoeding.nl, waar ouders vragen kunnen stellen aan deskundigen. Het project Mediawijsheid en de vernieuwde website leveren aanvullingen op voor de mediateksten op Opvoeden.nl en Infovoorjou.nl.

6 Groter bereik onder ouders en jongeren in vergelijking met Q1 2015
Van alle drie de websites die Stichting Opvoeden.nl beheert (Opvoeden.nl, Infovoorjou.nl en Mediaopvoeding.nl) is het bezoekersaantal ten opzichte van het eerste kwartaal in 2015 gestegen. Veel gelezen onderwerpen op deze websites zijn: Driftbuien peuter (Opvoeden.nl) Vruchtbare dagen (Opvoeden.nl) Relaties & Seks (Infovoorjou.nl) Uit de kast komen (Infovoorjou.nl) Beeldschermtijd kind (Mediaopvoeding.nl) Gewelddadige games(Mediaopvoeding.nl)

7 Nieuwsgierig naar verdere ontwikkelingen?
Bezoek onze vernieuwde website …of schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief


Download ppt "Els Verkerk, directeur-bestuurder Stichting Opvoeden.nl"

Verwante presentaties


Ads door Google