Een schooldag in groep 1, 2 en

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Een dagje meelopen met groep 1 en 2
Advertisements

Welkom op de informatieavond van groep 1-2
Welkom op de Julianaschool
De Meridiaan naar de toekomst. Welkom 1. De organisatie 2. Gelijke tijden 3. Continurooster.
Informatie over opzet onderbouw
Op de informatieavond Continurooster Welkom.
Welkom op de informatieavond!
OBS Twekkelerveld Op 18 maart 2007 heet OBS Twekkelerveld voortaan een BOOM school. BOOM staat voor Beter Onderwijs Op Maat. In de nu volgende PowerPoint.
Continurooster Integraal Kind Centrum De Vonkenmorgen Februari 2013.
Informatie-avond Groep 2/3.
Een kijkje bij de nt2.
Vijf-gelijke-dagen model
‘Andere tijden’ Informatieavond ouders 17 april 2013.
Andere Tijden? Informatie over een continurooster met gelijke schooldagen voor alle kinderen van de Twirre.
Kiekeboe! Hoe gaat het eraan toe, in de kleuterklas!
Informatie Groep 1 / 2 Augustus Dagritme Inloop: Vanaf 8.15 – 8.30 uur De kinderen kiezen via het activiteitenbord Kring: - Trefwoord (kalender,
Informatie Groep 1 / 2 Schooljaar
Informatie Groep 1 / 2 September 2007.
r.k. daltonbasisschool 'De Leer '
Informatieavond schooltijden
Voorlichtingsavond groep 3
Geerstraat Sterrenschool. Wat is de sterrenschool?  Het hele jaar open van zeven tot zeven  Kinderen leren in één klimaat  Maatwerk voor ieder kind.
Woensdag 11 september Welkom. woensdag 11 september Welkom.
Ruimte om te leren Onderwijs in Zambia kinderen in Zambia willen naar school!
op de informatieavond over de middenbouw van Het Groene Hart.
Welkom in groep 3b.
Ouderavond donderdag 12 juni Programma ouderavond Welkom Toelichting op het proces Praktische zaken Ondersteuning Afsluiting.
Gezellig samen melk drinken en fruit eten, dan doen we nog een spelletje of luisteren naar een verhaal.
Welkom op de informatie avond van groep 5/6
Andere schooltijden op De Wegwijzer?
Informatie-avond groep 1-2 September 2014
2 april 2012 Welkom Informatieavond. Programma Kernwaarden-missie/visie Spinnewiel in beweging Verleden-heden-toekomst Faseonderwijs De praktijk Vragen.
Het is hier TE GEK!.
Welkom op de informatieavond
Even voorstellen : Groep 3b
Ouderavond groep 1-2 dinsdag 16 september 2014
Groep 4.
Op de informatieavond van groep 6
Andere Schooltijden 12 januari 2015.
Ouderinformatieavond groep 0/1
Informatie groep 1 / 2 schooljaar
Welkom op de ouderavond van de groepen 4
Groep 1-2 D OBS De Tweesprong Kapelstraat NX Breda
Informatieavond Groep 7/8. Schoolafspraken Alle kinderen komen door de deuren die aan het schoolplein grenzen binnen. Vanaf 8.20 uur en uur mogen.
Info avond groep 3 17 september 2015
Voor het eerst naar school; een kijkje in groep 1 en 2 Wat leuk dat je bij ons op school komt.
Nieuwsbrief Augustus 2015 Personele zaken Juf Amy is gestart in groep 8. Zij en de kinderen hebben er al twee leuke dagen opzitten. We wensen haar veel.
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
Welkom op de informatieavond van groep 1d2d!. Opening.
 Groep 1 en 2  Ochtendkring  Spelen en werken  Eten en drinken  Gymles  Letterfeestje  Spelinloop  Ontwikkelingsmaterialen  Brood eten  Buiten.
Info avond cluster 3/4/5/. Agenda Welkom Verdeling binnen het cluster 3/4/5 Zelfstandig werken Planbord Onze (school) Visie Organisatorische aandachtspunten.
Informatie groepen 1 Schooljaar Inhoud Even voorstellen… Groepsindeling Binnenkomen en uitgaan Dagindeling Werkwijze Doelen Klassenknuffel.
DE RANK CHRISTELIJKE BASISSCHOOL Open dag Woensdag 17 februari van 9.00 u. tot u. U bent van harte welkom met uw kind!
Groep 4. Groep 4 (17 leerlingen) Aldiana en Sara.
22 september 2014 Welkom! Informatieavond. Dagritme Circuit Dagritme kaarten Gebedjes/versjes.
INFORMATIE AVOND Stamgroep de Orka’s Schooljaar Stamgroepleiders: Thea Kunne (ma-do-vrij) Inge Hengeveld (di-woe)
E EN DAG IN GROEP D Wat doet uw kind nu eigenlijk?
INFORMATIE AVOND Stamgroep 5/6: De zeehonden Schooljaar Stamgroepleiders: Wilma Koop:op woe Annemarie Spenkelinkop ma, di, do, vr.
Welkom in Groep 6!. Wat gaan we doen?  Voorstellen  De leerstof van groep 6  Visie van de school  Mededelingen  Vragenrondje.
Welkom in groep 2!.
De nieuwe school Impressie.
Brede school De Muldershof… waar ieder zijn draai vindt
Werken in de kleine kring
Voorlichtingsavond groep 3
Groep 1-2 op basisschool 't heibosch
Uitnodiging Nieuw! Thema-ochtend Vrijdag 2 november Beste ouders,
Joepie, ik ben bijna een kleuter!
Welkom in groep.
Welkom in groep 6/7!.
Transcript van de presentatie:

Een schooldag in groep 1, 2 en 3 2013 - 2014 Alle vrijheid om te leren.

8.40 uur begint de schooldag Vanaf 8.30 mogen de kinderen al naar binnen. We starten in de basisgroep met inloopwerken. De leerkrachten hebben taakjes klaargelegd. De juf van de basisgroep is in de buurt om te helpen. Ouders die even willen blijven zijn welkom, om te kijken naar hun kind of om hun kind even te helpen.

8.55 uur snel opruimen en in de kring De kinderen komen in de kring in hun eigen basisgroep. De juf van de basisgroep geeft een kort lesje, we bidden en dan vertelt de juf waar de kinderen moeten gaan starten met werken

Werktijd in de ochtend bij groep 1 Van 9.15 – 11.45 Pauze van 10.30 – 10.45 (eten en drinken) Elke groep gaat voor of na de pauze ongeveer een half uur naar buiten of gaat naar de speelzaal Mogen spelen in beide groepen 1 (in beide groepen zijn verschillende hoeken en werkjes te vinden) Krijgen lesjes in een kleine kring Knutselen of tekenen in een kleine groep In de pauze wordt er geregeld voorgelezen of naar een tv-programma gekeken

Werktijd in de ochtend voor groep 2 9.15 – 11.45 Pauze van 10.30 – 10.45 (eten en drinken) De kinderen gaan voor of na de pauze een half uur naar buiten met groep 1 of gaan een half uur naar de speelzaal Mogen vrij werken in de hoeken in de aula of op een andere werkplek. Krijgen voor een gedeelte van de ochtend een taak Krijgen lesjes in een kleine kring of met de halve groep In de pauze wordt er geregeld voorgelezen of naar de tv gekeken

Werktijd in de ochtend voor groep 3 9.15 – 11.45 Pauze van 10.30 – 10.45 (naar buiten) Kinderen eten en drinken voor de pauze Krijgen een dagtaak, die af moet. Mogen vrij werken in de hoeken in de aula of op een andere werkplek, als de dagtaak af is. Krijgen lees – en rekeninstructie in de loop van de ochtend Bij het eten en drinken wordt er geregeld voorgelezen of naar de tv gekeken

Werkverdeling leerkrachten eerste werktijd 9.15 Een gedeelte van groep 3 gaat naar het lokaal van juf Maaike / Louise voor leesinstructie 9.15 Een gedeelte van groep 2 gaat naar het lokaal van juf Els en krijgen hun dagopdracht (werkblad, knutsel, een werkje, een tekening) en gaat daar aan werken. 9.15 Bij de start van het werken gaat een gedeelte van groep 3 en een gedeelte van groep 2 zelfstandig werken in. 9.15 juf Maaike / Louise geeft leesinstructie aan verschillende groepjes van groep 3 9.15 juf Els / Arendien geeft de helft van groep 2 hun verplichte taak van de dag (en helpt ook toezicht houden op de groep kinderen die zelfstandig aan het werk zijn) 9.15 juf Astrid / Diana en de onderwijsassistent houden toezicht en helpen waar nodig de kinderen die zelfstandig werken

Werkverdeling leerkrachten tweede werktijd 10.45 Een gedeelte van groep 3 gaat naar het lokaal van juf Astrid / Diana voor rekeninstructie 10.45 het tweede gedeelte van groep 2 krijgt hun dag opdracht (werkblad, knutsel, een werkje, een tekening) en gaat daar aan werken. 10.45 Bij de start van de tweede werktijd gaat een ander gedeelte van groep 3 en een ander gedeelte van groep 2 zelfstandig werken. 10.45 juf Astrid / Diana geeft rekeninstructie aan verschillende groepjes van groep 3 10.45 juf Els / Arendien geeft de andere helft van groep 2 hun verplichte taak van de dag en helpt ook toezicht houden op de groep kinderen die zelfstandig aan het werk zijn. 10.45 juf Maaike / Louise en de onderwijsassistent houden toezicht en helpen waar nodig de kinderen die zelfstandig werken

maandagmiddag Groep 3 heeft gym van 13.15 – 14.15 in de gymzaal van het Schansbos. Om half drie zijn ze dan terug op school 14.30 – 15.30 hebben de groepen 2/3 leestijd en thematijd in hun eigen klas. 13.15 – 14.30 heeft groep 2 gym in de speelzaal en werktijd in de aula. De groepen 1 hebben voorleestijd en werktijd (ook in de aula) 14.30 – 15.30 hebben de groepen 1 thematijd en buiten spelen.

Dinsdag - en donderdagmiddag We werken in de basisgroepen We starten elke middag met leestijd in de eigen klas Op deze middagen werken we in circuitvorm Elke groep krijgt een half uur dans, tekenen, drama, muziek en werktijd (deze vakken worden door een vaste leerkracht gegeven) Donderdagmiddag hebben alle groepen het laatste half uur thematijd in hun eigen klas.