“een jihad voor liefde en vrede”

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Elkaar liefhebben in de gemeente wordt gemakkelijker wanneer je elkaars liefde voor God ziet.
Advertisements

Mijn Geloof :De Islam Gemaakt door : Firaash.
26 Multicultureel samenwonen
Welkom bij de jaarvergadering A G E N D A : Aanvang jaarvergadering: 20:00 uur: 1. Opening door de voorzitter 2. Verenigingszaken - ingekomen.
Woord van Leven April 2014.
De christelijke boodschap
Pastoraal op school.
3.4 Islam en Europa kenmerkend aspect: het ontstaan en de verspreiding van de islam La Mezquita, Cordoba, Spanje.
Gemaakt door: Pauline Botman
Welkom!.
Begin van de islam Mohammed een jonge handelaar kwam omstreeks 570 NC ter aarde Trok mee/leidde handelskaravanen.
H3:§ 4:p Begin van de islam Mohammed een jonge handelaar kwam omstreeks 570 NC ter aarde Trok mee/leidde.
Godsdienst.
Opdracht 1 Missionarissen en lokale vorsten die de nieuwe godsdienst en kerk wilden gebruiken om hun eigen macht te versterken. Voorbeeld van een goed.
Echte aanbidders gezocht bij de Levensbron Preek over Johannes 4:21-26.
Luisteren omdat … Wat waren de gevolgen Moest men bang zijn? Kon men naar iets uitzien? Lesprogramma: 1. De vragen van de vorige les 2. Filmfragment met.
Godsdiensten, wereldwijd Wat geloven zij?
ISLAM.
In deze presentatie staan beide.
De Islam Par 4.4.
Platform voor Religie & Levensbeschouwing Anno 2010
Priesterwijding Koenraad Janssen
De kracht van interreligieuze ontmoeting Abraham & Ibrahim Op bezoek in een kerk, synagoge en moskee.
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
De vroege middeleeuwen, 500 – 1000
Waar komt godsdienst vandaan?
Inleiding Adoptie Offer van liefde Geen kwaliteitskeus Thema: Onze adoptie dankzij Gods eniggeboren Zoon.
 Een plaats waar ze terecht kunnen met zorgen omtrent de opvoeding van hun kinderen, maar ook over anderen thema’s die hen bezig houden (werk zoeken,
Docenten: Rileen Noordermeer Hans Bruning.
Waarom bekeert Clovis zich tot christendom?
Moslimjongeren in Rotterdam Iris De Praetere 1BaO A3 Informatievaardigheden.
2 Het verhaal van Maarten en zijn mama 3 Reacties van Maartens mama “ o nee ” : mond-vol-tanden, verbijstering “ plichtmatig ” : de vraag ernstig nemen.
27/04/2017 Hoe zie ik God? Mijn godsbeeld.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
De preek gaat over: Johannes 3: Voorganger: Ds. Jeroen Sytsma Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Eerste lied: Gezang 169: 2, 3.
EEN GESPREK OVER AFHAKERS IN DE KERK ‘Mijn zoon / dochter gaat niet meer naar de kerk’
Miljonairs? De bijbel spreekt nogal kritisch over ‘rijken’ (zie bijv. Luc. 12:13-21; 16; 18:18-25)
Romeinen (6) WELKOM.
Erger niet... 1.
Monniken en ridders 5.4 De opkomst van de Islam
Kort doopformulier voor de kinderdoop
Het werk van de Geest.
Jakobus (1).
Positie en bediening v/d vrouw in de gemeente
Romeinen (2) WELKOM.
Monniken en ridders 5.4 De opkomst van de Islam
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Efeziërs (3) WELKOM 1.
Elkaar liefhebben in de gemeente wordt gemakkelijker wanneer je elkaars liefde voor God ziet.
Paragraaf 4.2 De expansie van de christelijke wereld
Les 18 Wat doe ik hier vandaag? Jij en vrienden
De God van de Schriften.
STERKE EUROPESE ECONOMIE
Kerken Religies In Hilversum
Het is Biddag! Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Bid je mee? Voor hun.
De God van de Schriften.
Het recht om ziek te zijn zonder veroordeeld te worden, gehoord te worden zonder vooroordelen Neutrale en onafhankelijke vzw.
De Islam Circa 610 n. C..
Het Birmingham Quran-manuscript is een perkament waarop twee bladen van een oud Koranisch manuscript zijn geschreven. In 2015 was het manuscript, dat.
De Islam Circa 610 n. C..
Cursus 5.3 : Het ontstaan van de Arabische Wereld 1 BB Lesweek 2
…is een interkerkelijke stichting die plaatselijke kerken helpt
‘Maken de muren dan christenen?’
Voel ik me Thuis in Gods huis?
Hij is de hartenklop van ons bestaan: stem en stilte,
…is een interkerkelijke stichting die plaatselijke kerken helpt
Welkom Voorganger: Ds. Dekker Ouderling van dienst: Jenny Organist:
geloofsgesprek Waarom het ‘geloofsgesprek’ op de agenda van de Ring?
Transcript van de presentatie:

“een jihad voor liefde en vrede” christenen en moslims in Houthalen-Helchteren samen voor dialoog en respect “een jihad voor liefde en vrede”

“een jihad voor liefde en vrede” christenen en moslims in Houthalen-Helchteren samen voor dialoog en respect WELKOM Said Benyahia “een jihad voor liefde en vrede”

OPENGEBEDSHUIZENDAG 6 mei 2018 - agenda Welkom * Said Benyahia Voorstelling Huis van Abraham * Roel Paredis Welkomstwoord van de burgemeester * Alain Yzermans Intermezzo : de gebedshuizen in Houthalen-Helchteren De Grieks-orthodoxe geloofsgemeenschap * Christos Pistolas De Marokkaanse geloofsgemeenschap * Said Benyahia Intermezzo De katholieke geloofsgemeenschap * Rita Loyens De Turkse geloofsgemeenschap * Mohammed Aslan 15u00 netwerkmoment

“een jihad voor liefde en vrede” christenen en moslims in Houthalen-Helchteren samen voor dialoog en respect Het Huis van Abraham Roel Paredis “een jihad voor liefde en vrede”

Het huis van Abraham 2018: Algemene vergadering 25 april 2018 Als feestzaal Als ontmoetings- en verenigingslokaal Als leerhuis Eigenaar kerkfabriek Luc ‘s Hertogen Vzw Huis van Abraham Italiaanse, Poolse & Griekse gemeen-schap Autochtone Vlaamse gemeen-schap Marok-kaanse gemeen-schap Turkse gemeen-schap Bestuur gemeenschap Roel Paredis Ali Hafi Yalcin Akkoç Christos Pistolas Kerk & moskee Luc ‘s Hertogen Said Benyahia Advies/geen bestuurslid Simon Ashworth/Stebo Zeynep Ulvan/AIF+

OPENGEBEDSHUIZENDAG 6 mei 2018 Waarom een huis van Abraham? Abraham/Ibrahim als de gemeenschappelijke stamvader van joden en moslims, als vader van het geloof, als eerste monotheïst, als voorbeeld van natuurlijk geloof, als vader van de humanisten => als symbool van geloof en verbondenheid Waar staat Abraham voor in de tradities? Gastvrijheid en openheid die in relatie wordt gebracht met de Aanwezigheid van God => als symbool van openheid en gastvrijheid als uitdrukking van geloof

OPENGEBEDSHUIZENDAG 6 mei 2018 Als antwoord op de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel

OPENGEBEDSHUIZENDAG 6 mei 2018 In gang zetten van … Meewerken aan Mee helpen aan… Mogelijk maken van … een jihad voor liefde en vrede

Quotes “Wie de hoorzittingen volgde, kan niet anders dan vaststellen dat moslims en niet-moslims elkaar tot voor kort nauwelijks kenden” De Standaard, 27/10/2017, analyse eindverslag Commissie 22/3 “ ”

OPENGEBEDSHUIZENDAG 6 mei 2018 Dit was het antwoord van enkele jonge mensen na de aanslagen in Parijs in november 2015: een christelijke vrouw uit Moskou, een joodse man uit Tel Aviv en een moslim uit Parijs: Ave Maria Shalom Salaam Gebaseerd op het Ave Maria van Schubert

OPENGEBEDSHUIZENDAG 6 mei 2018 “Ik zeg je: dat wat ons verbindt, is sterker dan wat ons scheidt!”

OPENGEBEDSHUIZENDAG 6 mei 2018 “We hadden ons beter kunnen verstaan; we hadden beter kunnen praten. We hebben in al die eeuwen onze afspraak gemist… Het is tijd dat we ons verenigen, we zijn ertoe verplicht.”

christenen en moslims in Houthalen-Helchteren samen voor dialoog en respect concept startverklaring De geloofsgemeenschappen van Houthalen-Helchteren engageren zich om …   met elkaar in gesprek te gaan in een open en respectvolle sfeer en naar elkaar te luisteren; op zoek te gaan naar wat ze gemeenschappelijk hebben en naar wat hen verbindt; samen te werken aan een positieve beeldvorming van elkaar; samen acties te ondernemen voor een betere en rechtvaardigere wereld en voor verdraagzaamheid en respect.

OPENGEBEDSHUIZENDAG 6 mei 2018 In gang zetten van … Meewerken aan Mee helpen aan… Mogelijk maken van … een jihad voor liefde en vrede

OPENGEBEDSHUIZENDAG 6 mei 2018 weet dat je gesteund wordt … Albert Guigui (opperrabbijn Brussel) Khaled Benhaddou (imam Gent) Mgr. Bonny (bisschop Antwerpen)

OPENGEBEDSHUIZENDAG 6 mei 2018 Je kan lid worden of vriend van de vereniging Eenieder die lid of vriend wordt krijgt, zolang de voorraad strekt, als bijzondere blijk van dankbaarheid, en als aanzet tot actieve participatie in de dialoog, een gratis exemplaar van het boek WOORD ZOEKT WOORD. Joden, christenen en moslims in gesprek over teksten en tradities

“een jihad voor liefde en vrede” christenen en moslims in Houthalen-Helchteren samen voor dialoog en respect burgemeester Alain Yzermans “een jihad voor liefde en vrede”

de gebedshuizen in Houthalen-Helchteren INTERMEZZO : de gebedshuizen in Houthalen-Helchteren https://www.youtube.com/watch?v=SM0EBW8-V2I

“een jihad voor liefde en vrede” christenen en moslims in Houthalen-Helchteren samen voor dialoog en respect Christos Pistolas “een jihad voor liefde en vrede”

“een jihad voor liefde en vrede” christenen en moslims in Houthalen-Helchteren samen voor dialoog en respect Said Benyahia “een jihad voor liefde en vrede”

“een jihad voor liefde en vrede” christenen en moslims in Houthalen-Helchteren samen voor dialoog en respect Rita Loyens “een jihad voor liefde en vrede”

“een jihad voor liefde en vrede” christenen en moslims in Houthalen-Helchteren samen voor dialoog en respect Mohammed Aslan “een jihad voor liefde en vrede”

“een jihad voor liefde en vrede” christenen en moslims in Houthalen-Helchteren samen voor dialoog en respect Tot slot….. komende activiteit …. “een jihad voor liefde en vrede”

“een jihad voor liefde en vrede” christenen en moslims in Houthalen-Helchteren samen voor dialoog en respect Hacer Düzgün Adviseur islamitisch onderwijs Vlaanderen 1 juni 2018 20 uur: Gebruiken en spirituele betekenis van het vasten in de islam “een jihad voor liefde en vrede”