Geloof spreekt.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

De Verloren Vrouw Een gelijkenis die laat zien wat de
Heer, maak van mij een instrument van vrede…
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
zonder angst voor veroordeling
HEER, U bent mijn lamp en mijn luchter,
Romeinen 16:17-23 ernstige slotwoorden. En ik spreek jullie aan, broeders, hen in het oog te houden die onenigheden (twee- stand) teweegbrengen en struikelblokken.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18 ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
TOV VRIJDAG VANAVOND PRATEN WE SAMEN OVER: ARROGANTIE TROTS NEDERIGHEID.
“De andere kant van de medaille”
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Engelen.
Wie is God voor jou?.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Leven zoals past bij God
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
VAN DE AFGODEN DIE WE AANBIDDEN EN DE WONDEN DIE WE DRAGEN
Gods aanwezigheid ontdekken
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Evangelische gemeente de Brug. Wat is het oude leven? Wat is het nieuwe leven? Waarom moet je gedoopt worden?
Gemeente zijn we samen Viering samen-gaan Elim en Zout & Licht Hilversum – 13 sept
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
Gemeente in Thessaloniki 1 Thessalonicenzen 1:1-10.
Wat is zonde?! Hebr.4: Nu wij dan een grote Hogepriester hebben, Die de hemelen is doorgegaan, namelijk Jezus, de Zoon van God, laten wij aan.
Teleurgesteld in mensen Teleurgesteld in God Teleurgesteld in zichzelf  
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
1. Een wens Wat als je een wens zou mogen doen ….
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Zondagsinvulling. Geen rechtstreekse lijn sabbat - zondag Wel rechtstreekse lijn van sabbat naar Christus Zondagsinvulling vanuit Christus Zondagsinvulling.
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
Ontvangen = geven Thema: 4G (gratie, genade, gunst, geven)
Levenskracht in overvloed
De STRIJD om ons denken.
Transformatie van denken
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
1.
Romeinen
OF DOE JE EN VOEL JE WAT JE BENT?
Kind van God.
Efeze Dit zeg ik dan en getuig ervan in de Heere, dat u niet meer wandelt zoals de andere heidenen wandelen, in de zinloosheid van.
“Allereerst nu dank ik mijn God door Jezus Christus voor u allen, omdat uw geloof in de hele wereld wordt verkondigd.” (Romeinen 1:8)
Pasen: was ik er maar bij geweest
De vrucht van het licht 5 februari 2017 Rotterdam.
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Doorgrond mijn hart.
Les 12 De Zoon verlost Wat doe ik hier vandaag?
Genade alleen! Tussen God en mens gaat het niet om de pijl van beneden naar boven, maar om de pijl van boven naar beneden God mens.
Les 5 Geloven is zo gek nog niet
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
ZONDE OVERWINNEN Les 7 voor 18 november 2017.
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
de brief aan de Romeinen
de brief aan de Romeinen
de brief aan de Romeinen
Hoofd in de wolken; voeten in de klei
Matteüs 23 1 Daarna richtte Jezus zich tot de menigte en tot zijn leerlingen 2 en zei: ‘De schriftgeleerden en de Farizeeën hebben plaatsgenomen op de.
Onvolmaakt maar Geliefd
Nadenken over de uitverkiezing
‘Maken de muren dan christenen?’
Ik ben de kerk.
Doop “Waarom aarzel je nog? Sta op en laat je dopen. Laat zo je ongehoorzaamheid aan God van je afwassen, terwijl je Hem aanbidt.” (Handelingen 22:16)
Het leven is een reis Wat neem je mee?
DL III/IV.10 Dat mensen, die door de bediening van het Evangelie geroepen zijn, wel komen en bekeerd worden, moet men niet aan henzelf toeschrijven.
Wees niet bang voor hen die wel het lichaam, maar niet de ziel kunnen doden. Wees liever bang voor hem die in staat is en ziel en lichaam om te.
Transcript van de presentatie:

Geloof spreekt

overdracht volbracht 2 Cor.5:17 zo is dan wie in Christus is een nieuwe schepping, het oude is voorbij gegaan het nieuwe is gekomen.

Positie gewijzigd Rom. 5:19 zoals de ongehoorzaamheid van Adam tot gevolg had dat alle mensen zondaars werden, is het gevolg van de gehoorzaamheid van Christus dat alle mensen rechtvaardigen worden.

Positie gewijzigd Rom. 8:1 dus is er nu geen verdoemenis voor hen die in Christus Jezus zijn, die niet naar het vlees wandelen, maar naar de Geest.(HSV)

Positie gewijzigd Ef. 2: 4,5 Gods liefde voor ons is zo groot dat Hij ons volledig gratie heeft verleend, zelfs al waren we door overtredingen dood voor Hem. Hij heeft ons samen met Christus levend gemaakt! Wat een genade! Dat u gered bent is enkel en alleen genade van God. (HB)

Werk rust

Invloedsfeer Col.1:13 Hij heeft ons gered uit de macht van de duisternis en ons overgebracht naar het rijk van zijn geliefde Zoon.

Invloedsfeer Ef. 6:10 wordt gesterkt in de Heer en in de sterkte van Zijn macht. (HSV).

Invloedsfeer Ef. 2:19 zo bent u dus geen vreemdelingen of gasten meer, maar burgers, net als de heiligen, en huisgenoten van God.

LEVENSWIJZE Ef. 4:18,23 verduisterd in het verstand, vervreemd van het leven dat uit God is, door de onwetendheid die in hen is, …. En dat u vernieuwd wordt in de geest van uw denken.

LEVENSWIJZE 1 Joh. 4:18 er is in de liefde geen vrees, maar de volmaakte liefde drijft de vrees uit. De vrees houdt immers straf in, en wie vreest is niet volmaakt in de liefde.

LEVENSWIJZE Ps. 25:15 ik houd mijn oog gericht op de Heer, hij bevrijdt mijn voeten uit het net

LEVENSWIJZE Matt. 11:28-30 Kom naar Mij, jullie die vermoeid en onder lasten gebukt gaan, dan zal Ik jullie rust geven. Neem mijn juk op je en leer van Mij, want Ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden, want Mijn juk is zacht en Mijn last is licht.

Werk rust