Creëer je zelf!.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Deze TANTRA komt uit India.
Advertisements

Levensbeschouwing Welkom
Mijn gegevens op het web!?
Hoe schrijf ik een recensie
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
die niet om jou zou huilen.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Muziek : Bert Kaempfert Morgen
Wat maakt het leven zinvol?
Oplossingsgericht coachen
Studie en opleiding Vrije tijd Groei en gezondheid Relaties
Huil niet om iemand, die niet om jou zou huilen.
Iedereen coach naar Jef Clement.
Geluid aan.
Welkom bij de 4e workshop over:
Interpreteren van data
CanDo Coaching.
Als sterren aan de hemel staan
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
De dag van het solliciteren Blok 1
Om soms eens dieper over na te denken
Altijd online!.
( ) Beste vriend in Muziek: The Flower Of Schotland.
BenFit; waarom? we geloven dat voor iedereen een gezond en gebalanceerd leven bereikbaar is de regie weer terug krijgen over je leven, lichaam en gewicht.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Shake Song Fort van de Verbeelding Bovenbouw Groep 7 en 8 (en soms ook groep 6)
Beroepshouding en beroepscode
Waarom? Als je straks klaar bent met studeren ga je werken. Of je nou voor jezelf begint of in loondienst gaat, het is belangrijk om iets te doen.
Waarom? Je hebt de afgelopen lessen je interesses, vaardigheden en persoonlijkheid in kaart gebracht. Waar dat samenkomt, daar ligt je passie. Dat.
Inhoud Deze fase bestaat uit vier onderwerpen: 1.Interesse 2.Vaardigheden 3.Persoonlijkheid 4.Passie Je werkt toe naar het ontdekken van jouw passie.
Workshop: StemPresentatie Presenteren vanuit stem, adem, klank, houding, expressie. Vergroot de impact van jouw pitch!
Uitleg  In dit spel is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten verzamelt door vragen goed te beantwoorden.  In ronde 2, 3 en 4 staat er ook een.
MEDEWERKERSDAG YEK WEGWIJZERKAMPEN 28 MEI 2016 ANNELIES VAN PELT Tieners en hun verhalen.
Hoe profileer ik mezelf digitaal? -minilecture-.
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Welkom op 26 febr. Voorganger: Ds. Mv. Marijn Rohaan Ouderling: Jan Verkerk Organist/pianist: Anne Kroeze Lezing: uit 1 Samuel 17 Kind van de zondag Jari.
Assertief zijn Hoofdstuk 25 VP15 Begeleidingskunde Carin Hogenbirk
Vrouw zoekt man Door onze werkwijze is Liever prive één van de snelst groeiende dating sites van Nederland en dagelijks zijn er vele nieuwe aanmeldingen.
Door te denken, te hopen en te geloven, kom je vaak het grote verdriet te boven. Muziek : Helmut Zacharias – Tanzen Möcht’ Ich.
IJsster maken.
Havo-4 Les 1 Wie ben ik? Keuzebegeleiding.
LOB zeven stappen naar succes
Grip op stress, tijd en Welkom, mijn naam is Annemiek Tigchelaar en ik ben de eigenaar van Werkdrukverlager. Wij helpen je met grip op je stress,
MAAK WERK VAN JE LOOPBAAN
Nee Zeggen!.
Loopbaan en burgerschap les 2
Hoofdstuk 4 Schrijven en formuleren
Ik heb mijn boek uit… Wat nu?.
Welkom bij het leernetwerk Ouderen in het Vizier!
Schoolwide Positive Behavior Support (SWPBS)

Les 3 Lezen 4.2, 4.3 en 4.4.
Nee-zeggen Footer Text 12/30/2018.
Hoofdstuk 1 Wie ben je? Wat kun je? Wat wil je?
3 pijlers in jaar 3 cruiseschip/speedboot ? Ben jij kapitein op jouw
Beste vriend(in) Muziek : Francis Goya “Blue Moon”
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Geluid aan.
HOE SCOOR JIJ? Naam deelnemer: Leeftijd: Project: Datum:
Creëer je zelf!.
SEL Les 2: normen en waarden.
Gewoon pubergedrag? Over Relaties
Zing Nederlands Met Me 20 april 2018.
Zichtbaarheid Creëren
ONDERNEMEND LEREN LES: OUD SPEELGOED.
ASSERTIEF Je durft voor jezelf op te komen Je durft je mening te uiten
Iedereen in de dramadriehoek
3 pijlers in jaar 3 cruiseschip/speedboot ? Ben jij kapitein op jouw
Wat heb je nodig? Een hoop lef.
Wie houdt er van zichzelf?
Transcript van de presentatie:

Creëer je zelf!

Welkom Waar ben je doel training Veiligheid Voorstellen Voorbereiden pen/boekje/tijd

Stap 1 definieer Succes op elk levensvlak m.b.v. super easy tool wie wil dat nou niet?! Maar wat = succes nou eigenlijk? Om dat te definieren is het goed te weten wat je waarden zijn (wat vindt je belangrijk op elk vlak in je leven...pers, prof, soc, gezond, fin. zoek dat uit en schrijf het op)

Hoe dan? Brainstorm vragen: Wat heb je meegemaakt nooit vergeten heeft indruk gemaakt en waarom? Favo film why? Wat vindt je leuk om te doen/passie? Waarom? Wie is je held(in) why? Waar geniet je van waarom? Wat wil je later je eigen kids meegeven?

Grote definitie Kijk naar gemene delers: alles wat je hebt opgeschreven heeft overeenkomsten/zelfde karaktertrekken/eigenschappen dat bereiken/worden is jouw definitie van succes.

Stap 2 bepalen Dus jouw leven is een succes als...vul maar in ...... Nu is het tijd om per levensvlak jouw norm voor succes te bepalen pers, prof, soc, gezond,financieel Voorbeeld eigen definitie; doel halen op elk vlak een voorbeeld geven.

Alleen het allerbeste

Stap 3 inventariseren Nu je weet wat jouw def van succes op elk levensvlak is; Bedenk wat je al hebt, wat is er nog nodig om er te komen Op elk levensvlak: pers, prof, soc, gezond, financ  woordspin uitbreiden/lijst maken per levensvlak

Stap 4 belemmering Wat houdt je tegen om daar te komen waar je wil zijn? Let op dit is niet wat heb je nog nodig uit stap 3; Dit is: wat fluistert er in je en hindert je te komen waar je wil zijn en waar komt dat vandaan? Onderzoek dat op elk vlak; schrijf dat uit. Zie de belemmering en erken hem evenals de oorzaak ervan; het is ok, met iedere emotie die erbij komt kijken. Laat het zijn zoals het is, schrijf alles op! Morgen gaan we dit opruimen.

Voorbeeld belemmering Persoonlijk vlak: je hebt als succes genoemd dat je goed kan onderwijzen, je belemmering is dat je bang bent voor publiek te staan/ in openbaar te spreken  oorzaak is dat je vroeger nooit serieus bent genomen, alles wat jij ooit aandroeg is van tafel geveegd als zijnde niet belangrijk of je liet je de mond snoeren voor je wat kon zeggen.

Stap 5 ombuigen De belemmering van gister, pak die erbij en laat nog goed door je heen gaan hoe jij je erdoor voelt, en wat je je zelf daardoor allemaal ontzegt door dit gevoel bij je te houden vanaf de dag dat ze veroorzaakt werd tot nu. Zonder oordeel, het is ok, het is wat het is en accepteer dat.

Als je gekalmeert bent, neem dan elke belemmering voor je en buig hem om naar een versie die jou dient Vb de belemmering is dus angst te spreken; je weet dat je goed bent; erken dat het feit is dat je je lang hebt laten vertellen dat jouw stem er niet toe doet, maar dat dat nu afgelopen is. Het is je geboorterecht je stem te laten horen en je mag in vertrouwen de stap gaan zetten om dat te doen

Stap 6 Nu is het tijd om in beweging te gaan komen, jij hebt in kaart gebracht wat succes voor je is op elk vlak afzonderlijk, wat je al hebt en wat je nog nodig bent om verder te komen van a naar b; de hindernis(belemmering) c heb je erkent en omgebogen naar een overtuiging( want dat is wat belemmeringen zijn.

Je hebt hier een keuze, je kan elk levensvlak aan pakken, of per vlak, achter elkaar aan, uiteraard vraagt dit veel meer tijd om te implementeren dat de week dat wij hier nu bezig zijn; het punt is dat je nu een werkwijze/tool/stappenplan in handen hebt, dat je dus voor elk vlak kunt gebruiken en dat gegarandeerd succes levert....de enige mits is ..jouw inzet!

Stap 7 vier je succes! De laatste magische stap is je succes te vieren! Elke keer dat je een stap in de gewenste richting hebt gezet, is het de moeite waard, een motivator om je behaalde succes te vieren, sta erbij stil, beloon jezelf en helpers, dat je weer een stap verder bent!

Dit waren de magische stappen; het is een uitvergroting geweest van 1 vd stappen uit mijn BIBI Youve got the power! Ben jij er aan toe om zelf weer kapitein op jouw levensschip te worden, dan nodig ik je van harte uit, vindt je het helemaal niks, dan helemaal goed!