De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

3 pijlers in jaar 3 cruiseschip/speedboot ? Ben jij kapitein op jouw

Verwante presentaties


Presentatie over: "3 pijlers in jaar 3 cruiseschip/speedboot ? Ben jij kapitein op jouw"— Transcript van de presentatie:

1 3 pijlers in jaar 3 cruiseschip/speedboot ? Ben jij kapitein op jouw
ofwel Baas in eigen hart, hoofd en dus leven. Weet je nog: 3 pijlers in jaar 3

2 Persoonlijk leiderschap
Veiligheid Eigen ruimte gebruiken

3 Veiligheid start Eerste week: Over de lijn; klassengesprek klassenmanifest Vandaag werken aan: persoonlijk leiderschap en het kennen en weten te gebruiken van de eigen ruimte

4 Nieuwsflits Wist je dat; Jij degene bent die regelt hoe jouw
leven eruit ziet? Jij de controle hebt om zaken dus te regelen zoals jij dat graag ziet?

5 Alleen jij bent namelijk verantwoordelijk voor jouw geluk
Alleen jij bent namelijk verantwoordelijk voor jouw geluk. Beter wordt je snel weer kapitein op je eigen levensschip 

6 Veel mensen en dus ook jongeren vinden het moeilijk dit als waarheid te zien omdat ze anders zijn grootgebracht en denken dat de bril waardoor ze kijken de enige bril is en dus de waarheid reflecteert.

7 Stiekem weet je al dat dat niet helemaal klopt, want zodra jij in aanraking komt met andere mensen, merk je dat niet iedereen zo denkt, doet en voelt als jij…blijkbaar zijn er meer brillen te koop.

8 Herken jij jezelf A4  ik ben  karaktertrekken  ideen/overtugingen
 talenten zonder oordeel jezelf beschrijven zoals je bent; van nature/origine Vb; ik ben spontaan, stil, muzikaal, sportief; ik geloof…of niet.

9 Door welke bril kijk jij? Ofwel erken jij jezelf?
Met een andere kleur; zet bij ieder woord wat je hebt opgeschreven hoe je dat in je leven uit. Vb; Ik ben slim met ict  ik hou mijn talent voor mezelf Ik heb een duidelijke mening  ik vertel niet hoe ik denk over dingen

10 Begrijpen en identificeren
Je ziet dat er een verschil is in hoe je jezelf ziet en wat jij aan de wereld van jezelf laat zien. Hoe komt dat?  bril door conditionering (een stapje verder…misschien kun je van bepaalde dingen zelfs vertellen waarom je je anders bent voor gaan doen)

11 Ombuigen Hoe wordt je beter van jezelf anders voordoen?   
Wat staat je dus te doen?

12 Implementeren Naar je regisseurschap want theorie is leuk  actie in de taxi brengt je daar waar je zijn wil. Onthoudt altijd; het maakt niet uit hoe snel je gaat; vooruit is vooruit!

13 Persoonlijk leiderschap
Positieve gedachten; ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan. Actieve houding; zelf kijken, vragen, luisteren, doen.

14 Veiligheid Jij mag zijn wie je bent; jij hebt je eigen gevoelens en ideen ; samen in de klas, heeft iedereen dat en mag iedereen er zijn. Je behandelt een ander zoals je zelf behandeld wil worden, altijd.

15 Gebruik je eigen ruimte
Ken en neem je verantwoordelijkheid; er zijn eindkaders in de lessen bv stempelkaart, vrijheid in werkboek maken etc. Alles ertussen in is jouw verantwoordelijkheid; weet dat je erop aanspreekbaar bent. Toon initiatief, kom met ideeën, neem de leiding als je die ruimte krijgt.


Download ppt "3 pijlers in jaar 3 cruiseschip/speedboot ? Ben jij kapitein op jouw"

Verwante presentaties


Ads door Google