[powerpoint openen, openen]

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wilt u meer weten over Regelhulp.nl? Kijk op of stuur een naar
Advertisements

Wilt u meer weten over Regelhulp.nl? Kijk op of stuur een naar
Regelhulp Regelhulp.nl is een digitale wegwijzer van de overheid voor iedereen die zoekt naar zorg of ondersteuning. Het webportaal bevat actuele informatie.
Samenwerken aan “rechtstreeks toegankelijke hulp”.
Logo, drie kleuren, drie partijen bij betrokken
Rond de (keuken)tafel, over het versterken van zelfregie
Centrum voor Jeugd en Gezin CJG-Ameland
Regelhulp Regelhulp.nl is een digitale wegwijzer van de overheid voor iedereen die zoekt naar zorg of ondersteuning. Het webportaal bevat actuele informatie.
Dorpspunt Godlinze Lisette Stuut, SW&D
6 september 2012 Vakgemeenschap Sociale Stijging Thema Wonen
Leger des Heils ZWN Grijs Genoeg(en)
KBO BUDEL – 25 maart 2014 Oog voor elkaar! In Cranendonck doen we
Begeleiding van kinderen met zorg
Samen verder!.
Transitie-arrangement Wmo Regio Amersfoort
De Wet maatschappelijke ondersteuning
Jeugdhulp en zorg & ondersteuning in 2015.
Wijzigingen in de zorg van AWBZ naar Wmo
LOKALE HUURDERSRAAD HATTEM 20 november GEWOON! Veranderingen in de regelgeving op het gebied van Welzijn en zorg vanaf 1 januari 2015 Afschaffing.
Het nieuwe Sociaal Domein
Gemeente Ede.
Informatiebijeenkomst 24 maart 2015 Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
Informatiebijeenkomst 24 maart 2015
Samenwerken rond mantelzorg Alleen ga je sneller, samen kom je verder
Om achtergrondafbeelding te wijzigen: -Rechtermuisklik op de achtergrond -Klik op ‘Achtergrond opmaken’ -Kies voor ‘Opvulling met afbeelding…’ -Klik op.
Veranderingen in de zorg
Sociaal Wijkteam Den Helder
PESTEN JULIANASCHOOL.
RMC Radius verbindt Op 1 januari 2015 zijn RMC, Regionaal Maatschappelijk Centrum en Radius, welzijnsorganisatie Land van Cuijk gefuseerd. RMC Radius heeft.
De Wet maatschappelijke ondersteuning. Waar gaan wij u over informeren Wat is de Wet maatschappelijke ondersteuning? Hoe werkt het wanneer u zich aanmeldt.
Wmo zorg & ondersteuning in 2015.
BUURTCOÖPERATIE SEGHWAERT: SAMENWERKEN IN DE WIJK Over talent, meedoen en samenwerken met de inwoners van Zoetermeer Powered by: Fonteynenburg, Ipse de.
Wat is Digitale marktplaats voor hulp, klusjes en zorg Laagdrempelig, veilig en eenvoudig hulpmiddel om elkaar te vinden. Via een organisatie of rechtstreeks.
MEEDOEN in Edam-Volendam Voorstellen: Katja Mooij (RCO De Hoofdzaak) Fred Wiedijk (Context NH) Coördinatie en secretariaat MEEDOEN-tafel.
Samen leven, zorg voor elkaar. Waar gaat het over? Met de decentralisaties worden gemeenten verantwoordelijk voor de zorg voor en het welzijn van hun.
Bijeenkomst medewerkers 22 en 24 april Programma 1 e deel: Plenair informeren doel programma en werkwijze 2 e deel: Workshops werkgroepen 3 e deel:
Samenwerken met Sociale wijkteams Pieternel Ermen projectmedewerker binnenlands diaconaat i.s.m. Margreet Keesman, Jan de Boer en Theo Visser Diaconie.
Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Inwonersplein Assen Janine Rinsampessy en Reinald Lijster.
MEE Noord en Midden Limburg Ondersteuning bij leven met een beperking.
MEE Groningen Algemene presentatie. 2  Mensen met een verstandelijke, lichamelijke beperking en/of een chronische ziekte  Anderen die beperkingen in.
Een half uurtje pgb, hoe staat het er mee 16 april 2016 DELFT Duchenne Congres Duchenne Parent Project Frans van der Pas.
Welkom! Ledenvergadering ChristenUnie De Marne 9 november 2011.
Zorg Verandert. Presentatie SBOG Marijke Hempenius 2 maart 2015.
Jaarvergadering Verder Limburg, Beter Brein 18 juni 2016.
Communiceren met mantelzorgers Informeren en afstemmen.
Vragen & discussie Aan de keukentafel, De rol van de ouderenadviseur bij het aanmelden en/of aanvragen van hulp.
Sociale wijkteams Almere. Anne Kristie Hoogbruin Manager Sociale Wijkteams Joost Foget Wijkwerker.
<plaats en datum>
Wmo-team De Wolden en Hoogeveen Contactinformatie
Je spreekbeurt Leuk dat je jouw spreekbeurt over handicaps gaat houden! Veel mensen weten namelijk niet zo goed wat het is om met zo’n beperking te.
Regel je zaken goed, voor iedereen (voorbeeld: bouwen voor jong en oud)
ZORG EN WONEN Welke zorg krijg ik thuis?
De nieuwe woningwet. Wat betekent dat voor u?
Presentatie WIJeindhoven
Financiering van de zorg
Nederlanders en de decentralisaties in het sociale domein
Help, ik zoek een huis!.
Inleiding website NuenenHelpt.nl voor zorgprofessionals en verwijzers
Start Aandacht voor levensvragen en liefdevolle zorg in uw organisatie
Adviesraad Sociaal Domein
blok 2 les 4: contact met elkaar
De doorstroom van PO naar VO Ieder leerling op de best passende plek
Wmo beleid in de Drechtsteden
  Verzorging van ouderen in de thuissituatie. Waar lopen wij als verpleegkundige tegenaan?
<plaats en datum>
Vrijwilligers KBO en PVGE
Spreekbeurt: ‘Ik zorg voor mijn ’.
Voor iedereen! Zonder oordeel, open, betrokken en actief!
BoekStart en vrijwilligers in de Bibliotheek
Informatiebijeenkomst Buurtteams Amsterdam & Aanvullende ondersteuning Wmo 9 en 18 september 2019.
Transcript van de presentatie:

[meenemen: laptop/beamer, tafelkleed, banner, posters, brochures, flyers, pennen, visitekaartjes] [powerpoint openen, www.woerdenwijzer.nl openen] Mijn naam is [….], ik ben [functie] en ik zal u vandaag wat meer vertellen over WoerdenWijzer. Wat is WoerdenWijzer? Waarvoor kunt u bij ons terecht? Wat is onze werkwijze?

Wat is WoerdenWijzer? Wegwijs in zorg, gezin, werk en inkomen WoerdenWijzer is de wegwijzer naar ondersteuning bij zorg, gezin, werk en inkomen. Het is onderdeel van de gemeente Woerden.

Er is een website, telefonische toegang en een team van consulenten.

Waarvoor kunt u terecht? Actief zijn, meedoen en ontmoeten Gezin en opvoeding Geldzaken en inkomen Ondersteuning en zorg Onderwijs Reizen en vervoer Werk en dagbesteding Wonen Heeft u moeite om uw huis op orde te houden? Merkt u dat uw kind niet goed meekomt op school? Voelt u zich eenzaam? Lukt het niet om werk te vinden? Voor al deze vragen kunt u terecht bij WoerdenWijzer.

Klik op afbeelding, naar https://www. woerdenwijzer Onze aanpak hangt af van uw vragen en uw persoonlijke situatie. Veel antwoorden vindt u op onze website. Misschien kunt u zo uw vraag oplossen met een familielid, vriend of vrijwilliger. U kunt ook een ondersteuningsplan invullen. Als u de vragen in het ondersteuningsplan beantwoordt, wordt uw hulpvraag duidelijker. Blijkt daaruit dat er speciale hulp nodig is? Dan brengt WoerdenWijzer u in contact met de juiste mensen. U kunt ons ook bellen of een persoonlijk gesprek aanvragen. Nadat WoerdenWijzer uw ondersteuningsplan heeft ontvangen, neemt een consulent contact met u op. Samen met de consulent bespreekt u welke ondersteuning u nodig heeft. Dit gesprek is meestal bij u thuis. Soms kan uw vraag worden opgepakt door een organisatie die u gratis kan ondersteunen. Bijvoorbeeld met maatschappelijk werk, een maaltijdvoorziening of een vrijwilliger die u komt helpen. Voor sommige andere ondersteuning heeft u een besluit van de gemeente nodig. Bijvoorbeeld bij woningaanpassingen en jeugdzorg. U kunt ondersteuning krijgen van aanbieders waarmee de gemeente een contract heeft afgesloten. Of u kunt zelf zorg inkopen met een persoonsgebonden budget (PGB). Als uw ondersteuningsplan goedgekeurd is, wordt de ondersteuning in gang gezet.

Waar kunt u terecht? En vele anderen… In de gemeente zijn er heel veel organisaties die u kunnen helpen met uw vraag. Veel van deze organisaties kunt u zelf benaderen. Zo kunt u terecht bij Kwadraad voor maatschappelijk werk, bij Welzijn Woerden voor welzijnswerk, activiteiten en ondersteuning bij mantelzorg en bij Ferm Werk voor het zoeken naar werk en aanvragen van een uitkering. Op onze website vindt u alle informatie. Klik op homepage op ‘alles zoeken in de buurt’.

Uw informatie is vertrouwelijk Uw gegevens worden alleen vastgelegd als dit nodig is om passende ondersteuning mogelijk te maken. Dit doen wij altijd in overleg met u. Alleen medewerkers die betrokken zijn bij uw ondersteuning kijken in uw dossier. Uw zorgaanbieder krijgt alleen de gegevens die voor uw ondersteuning van belang zijn.

Hoe werkt het nu in de praktijk? Klik naar de homepage, www.woerdenwijzer.nl Licht één van de verhalen toe (naar keuze van de toehoorders) en laat zien deze persoon op de website antwoord heeft kunnen vinden. Vraag of iemand nog een andere hulpvraag belicht wil zien. En laat zien hoe de website hierbij kan helpen.

Heeft u vragen over zorg, gezin, werk en inkomen? Wij helpen u graag. Contact Heeft u vragen over zorg, gezin, werk en inkomen? Wij helpen u graag. Telefoon (0348) 428 600 E-mail info@woerdenwijzer.nl Bezoekadres Stadhuis, Bleek 10, Woerden (alleen op afspraak) Bedankt voor uw interesse en aandacht. Zijn er vragen? [brochures en flyers en evt visitekaartjes uitdelen]