De WAKOSTA?! – APP De wegwijzer in jouw budget.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Werken met My-Mate Handleiding.
Advertisements

Handboek verzenden van Nieuwsbrief Caribbean.nl 12 september 2012 •Ga naar CMS •Kies Nieuwsbrief Caribbean.nl.
K!X is een project van. Wat is K!X? K!X is een project waarin je op een leuke, boeiende en actieve manier met een groep jongeren een promoteam vormt om.
Ondernemingsplan van <Naam van jullie bedrijf>
Maximale hypotheek berekenen en maandlast berekening afstemmen op toekomst plannen, wonen, werken en vrije tijd Hypotheek berekenen Waarschijnlijk is het.
Sander Mager Roel Lafeber CE2A. Sinds een aantal maanden ben ik erg fanatiek de game ‘’Candy Crush’’ aan het spelen. Een klasgenootje van mij speelde.
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
Een gratis website voor uw appartement - waarom?
Handleiding TURBOCASH
Een project van Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen vzw i.s.m. de lokale besturen.
E-pensioen Online antwoord op al je pensioenvragen.
Wegwijs in Belfirst.
Exposantentool Handleiding. Stap 1: Start ! Ga naar de link die u via ontving van Sylvie Buydaert. Login met uw: Gebruikersnaam Wachtwoord.
Aan de slag met de BETERapp
Samenwerkingsverband Regio IJssel-Vecht
Werken in K.U.Loket Syllabi. 1 ZoekmogelijkhedenVolledige lijst opvragen is ook mogelijk, maar kan lang duren Start in K.U.Loket de toepassing “mijn syllabi”
Handleiding ClassDojo
QR Payment Dit is het startscherm van de app. De applicatie wordt ondersteund door het iOS platform en het Android platform. Ik wens u veel plezier met.
Hoe help ik mijn kind bij de studiekeuze?
Zelhem 2mei 2013 Hanneke Verweij Biedt u hulp aan de meest kwetsbaren?
Aan de slag met de Lync Windows Store-app
Budget Challenge Workshop 2015
Snelzoekgids voor © 2013 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Het startscherm van Lync In het startscherm van Lync bevinden zich in de hub.
Onze doelen en visie in beeld
Intverantwoordelijke 28 April 2015 INFOSESSIE. BEDANKT Voor de verdeling van geschenken en waardebonnen WELKOM Aan de Sintverantwoordelijken van.
WAI-NOT Internet voor mensen met een mentale beperking
Etappe 19 Het informatiedoublet Etappe 19 Het informatiedoublet.
Wmo zorg & ondersteuning in 2015.
“video op Youtubekanaal” Doeworkshop voor arbeidsconsulenten Sofie, ICT-verantwoordelijke.
Praktische handleiding voor De digitale community op Part-up.
Wat vinden jongeren belangrijk? Cliëntenraad GGZ Kinderen en Jeugd.
1. 2 Storytelling Geen mooie marketing praatjes: maar de authentieke menselijke stemmooie marketing praatjes.
Hoe gebruik je de leerlingvragenlijst?. Inhoud presentatie 1.Klaarzetten van een leerlingvragenlijst 2.Invullen van de vragenlijst 3.Gegevens van de leerlingvragenlijst.
Terug naar eerste pagina Introductie Individueel Keuze Budget (IKB)
Budg€t Fun.
Financieel Plan deel.
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Keuzes maken.
Mijn doel is om taboes te doorbreken, schulden te verminderen en sparen cool te maken voor zoveel mogelijk jongeren.
Training: Inloggen en Zoeken
Printen bij de UM en bestellen van gedrukte readers en blokboeken
Gegevens exporteren Handleiding
Samenwerkingsverband Regio IJssel-Vecht
website pakket Je Bedrijf Onbezorgd Online!
Het informatiedoublet
Heb je vragen voor het Facilitair Bedrijf:
Zoekfilter instellen Handleiding
HANDLEIDING leerkrachten en leerlingen
In gesprek met elkaar Gebruik eventueel rode en groene kaartjes waarmee mensen kunnen aangeven of ze het eens of oneens zijn met de stelling.
Voorlichting BPV leerjaar 1
Digi(bord)boek project <titel project>
Beeld magazine.
Bridge spellen naspelen met Wbridge5
ADR's & SCAN CARDS.
Uren in Balans Toelichting Aanvraagmodules Vakantie en uren aanvragen via het medewerkersportaal in Uren in Balans Eenvoudig en snel! April 2017.
Introductiebijeenkomst ONS Platform
Grafiek Generator Monitor de Bibliotheek op school
Pret met de tablet Iedereen kan HET Leren.
ClupApp van HTV Berg & Dal
Handleiding NODR Schade App
Overzicht: les 2 Het toetsenbord verkennen Apps installeren
Kamertraining Gezinshuis Terug naar de Toekomst
Handleiding ABAX app rittenregistratie-systeem
Versnelde toewijzing art 24 Sociaal Huurbesluit
Studiefinanciering: dat regel je zo
Hoe maak je een eyecatcher
HANDLEIDING leerkrachten en leerlingen
Eens / oneens ALS VERKOPER MOET JE GOED KUNNEN REKENEN
Eens / oneens ALS VERKOPER MOET JE GOED KUNNEN REKENEN
Registratie UBO-register
Transcript van de presentatie:

De WAKOSTA?! – APP De wegwijzer in jouw budget

© 2018 Deze app kwam tot stand met de steun van het Streekfonds West- Vlaanderen, BIZ Vlaanderen & Brussel en SAM, steunpunt mens en samenleving.

WAKOSTA?! De wegwijzer in jouw budget “Vanaf nu is echte controle over jouw budget binnen handbereik. Geef alle inkomsten en uitgaven in en de app berekent wat je elke week of maand over hebt. Dit is het geld dat je zonder zorgen kan spenderen!“ De app is breed inzetbaar door zijn eenvoud en gebruiksgemak. De app bevordert zelfredzaamheid : Via de app willen we meer kansen bieden aan kwetsbare jongeren die de stap zetten naar zelfstandig wonen. De app laat toe om orde te scheppen in de doorgaans chaotische berg aan papieren en administratie waarmee jongeren vaak langskomen op een eerste hulpverlenend gesprek. De app biedt de mogelijkheid om een goed zicht te krijgen op je maandelijkse inkomsten en uitgaven. Meten is weten. Hoe meer inzicht er is in de financiële situatie, hoe meer inzicht er kan zijn de mogelijkheden of in aankomende moeilijkheden. De app verwijst ook naar eerstehulpbijschulden.be en het CAW zodat jongeren bij mogelijke financiële moeilijkheden, sneller de weg kunnen vinden naar hulp. Wens je nog wat meer uitleg over de werking? Doorblader dan zeker even deze handleiding. Vind je nog niet het antwoord op jouw vraag? Neem contact op met de BIZ-verantwoordelijke uit jouw regio of raadpleeg www.budgetinzicht.be

Ontdek WAKOSTA?! Eenvoud en gebruiksgemak: 3 verschillende schermen Overzicht per maand of per week Voeg inkomsten en uitgaven toe Kies een categorie

Ontdek WAKOSTA?! Kies ik voor een weeksaldo of maandsaldo? Wanneer je kiest voor het ‘weeksaldo’ zie je per week welk budget je ter beschikking hebt. Het maandsaldo geeft dit dan per maand aan zoals de naam als doet vermoeden. Voor je een keuze maakt hou je best rekening met het volgende: ! Op het einde van de maand wordt je budget dat je over of tekort hebt niet automatisch overgezet naar de volgende maand. Indien je dit wenst, moet je dit zelf handmatig invullen.

Ontdek WAKOSTA?! Alle knoppen op een rij Via de ‘<’ en ‘>’ kan je door de verschillende maanden bladeren. ! als je het weeksaldo selecteerde kan je niet door de weken bladeren. ‘<‘ en ‘>’ Knop Via deze knop (links boven in witte gedeelte van het overzichtsscherm) kan je alle transactie wissen en opnieuw beginnen. knop Via deze knop (rechts boven in witte gedeelte van het overzichtsscherm) krijg je toegang tot: Extra informatie over het doel en de initiatiefnemers van de app Settings: hier kan je alle transacties wissen en opnieuw beginnen Contact verwijst naar De website van het CAW De website van eerstehulpbijschulden.be De website van budgetinzicht.be ? Knop Bevestigd de transactie en voert die in de app. Knop Voor het ingeven van al je transacties: Kies voor in (inkomst) of uit (uitgave) Vul het bedrag in Indien gewenst vul je een omschrijving in Bijvoorbeeld: Huur Kies een categorie die volgens jouw het best past Selecteer de datum van de transactie Selecteer de frequentie. Indien je een terugkerende frequentie kiest - deze wordt vooraf gegaan door ‘elke’ - zal dit automatisch verrekend worden over de maanden heen. + knop

Ontdek WAKOSTA?! Wist je datjes Eén transactie aanpassen of verwijderen kan je in het overzichtsscherm door op de transactie te swipen en te kiezen voor ‘pas aan’ of ‘verwijder’. Je kan een transactie ook aanpassen door erop te tikken. Dit is een eerste versie van de App, merk je onvolledigheden? Geef dit zeker aan ons door via info@budgetinzicht-noordwestvlaanderen.be Zo kunnen we samen de app helemaal op punt zetten. We streven er immers naar om een App aan te bieden op basis van de noden. Ontdek ook de WAKOSTA?! Budgetbeurs De Wakosta?!-budgetbeurs is een ervaringsparcours waarin deelnemers op een interactieve manier ondergedompeld worden in verschillende aspecten van het zelfstandig leven en de financiële gevolgen van keuzes. Deelnemers doorlopen deze beurs aan de hand van een concreet personage. Ze worden op die manier uitgedaagd keuzes te maken en hun budget in evenwicht te houden aan de hand van volgende thema’s: Op eigen benen, wat nu? Wonen en energie Dagelijkse kost Media Vrije tijd Missie geslaagd?! Budget in Balans?