Buurt-apps Mediabegrip week 2-3.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Jongeren blijken vaak wel te weten wat gezond is, maar het ook uitvoeren is een volgende stap. We maken namelijk de hele dag door keuzes en worden continue.
Advertisements

Opdrachten in de klas bij het boek: Gonzend gevaar van Tanja de Jonge
De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne.
7.3: Trampolinebed of hangmat? Intro HC Opdracht HW + nakijken.
Hoe werkt een powerpoint?
Les 2 – Jouw media.
Opdrachten in de klas bij het boek: Gonzend gevaar van Tanja de Jonge
5. Schrijfvaardig Blz.24 Blok 1. Uitleg blz. 24 t/m 26.
7.3: Trampolinebed of hangmat? Bespreken oplossingen armoede HC Opdracht.
Specht en de wezel samen door de lucht Mediabegrip week 11/12.
Zonsverduistering Mediabegrip week 13/14. Eclips-selfie? Vrijdag 20 maart was de zonsverduistering te zien. Vraag 1: wat was een gevaar tijdens de zonsverduistering?
YouTube gebruiken op school? Mediabegrip week 5/6.
Getallenlijnen voor instructies bij de kleuters.
Skillzz Handleiding voor mentor Powered by. Waarom Skillzz? Jouw school vindt het belangrijk dat: Jullie als klasgenoten nog beter met elkaar omgaan Dat.
RAAR of WAAR Mediabegrip week 41/42.
Eenzame kerst Media begrip week Kerstfeest Vraag 1: met wie en waar ga je dit jaar Kerstmis vieren? Vraag 2: ken je iemand die Kerstmis dit jaar.
1. EVEN VOORSTELLEN… LEERDOELEN Je weet wat een bank is en doet. Je kent de (financiële) gevolgen van rood staan, kopen op afbetaling en een lening afsluiten.
Ondernemend gedrag Hoofdstuk 2 Kan het ook beter? Signaleer mogelijkheden voor verandering.
1 Mijn Geldzaken. EVEN VOORSTELLEN… Weet jij hoeveel geld je op dit moment hebt op je rekening?
NU!.  Tweet: Bekende zanger gisteren aangehouden.  SMS van een klasgenoot: Bekende zanger na aanhouding toch vrij.  Facebook van een vriend: Bekende.
Mijn Leefstijl. EVEN VOORSTELLEN… Kan je een inschatting maken van de prijs van een product. Besef je dat reclame invloed heeft op wat je besteedt. Weet.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Wat is stoom? wat kun je ermee doen? hoe stoom de wereld veranderde. presentatie gemaakt door Martha Heeling les bovenbouw basisschool of eerste klas vervolgonderwijs.
Pesten Waar denk je aan bij pesten? Definitie: Pesten is het op structurele wijze fysiek en verbaal bejegenen van een ander die zich daartegen niet kan.
Waar blijft de tijd Sociale media in jouw leven. Waar blijft de tijd Intro Je hoorde het verhaal van Marijke. Reageer eens op haar situatie. Sociale media.
Cliënt en media wijsheid Les 4 MZ Blok 4 Ouderen en mediawijsheid.
“een nieuwe lln in de klas”
Mediawijsheid Les – samenwerken in office 365
Fidget Spinners Mediabegrip week
De week van de teek Mediabegrip week
Specht en de wezel samen door de lucht
Pokémon Go Mediabegrip week
Met wie app jij? Mediabegrip week
Soorten meststoffen test.
Vul in wat persoonlijke en niet persoonlijke gegevens zijn
Bekijk en bespreek dit filmpje. Kunt u het filmpje niet afspelen Bekijk en bespreek dit filmpje. Kunt u het filmpje niet afspelen? Gebruik dan de.
Waarden = hoe gaan wij met elkaar om ?
Communicatie 4e les.
Thema 1 NU!.
Beeld magazine.
Presentatie: wat is WE CAN Young?
Organische meststoffen
HET GAMEPROFIEL VAN DE GROEP
Hacking Mediabegrip week
Cashless future Mediabegrip week
Online-moraalpolitie
Smarthome Mediabegrip week
YouTube Premium Mediabegrip week
Schermtijd Mediabegrip week
Kerstspecial Mediabegrip week 50-51
Sluikreclame Mediabegrip week
Webcams Mediabegrip week 50-51
Appverbod Mediabegrip week
Bronnen beoordelen op bruikbaarheid. Stap 1 Wat is de (onderzoeks)vraag? De bron moet passen bij de vraag die je gaat beantwoorden.
Communiceren met knipperen
Persoonlijke doelen maken
Betalen met je smartphone
Social media Wat deel je wel en niet?.
Online discriminatie Mediabegrip week 2-3
De voordelen en nadelen van betaalmethodes
Organische meststoffen
Filter bubble Mediabegrip week 6-7
Korte inleiding + inhoudt
Klik hier om verder te lezen
Wat leer je allemaal op school?
Vriendschap voor het leven
Opdrachten in de klas bij het boek: Gonzend gevaar van Tanja de Jonge
Hacking Mediabegrip week
#Doeslief Mediabegrip week
Filter bubble Mediabegrip week 6-7
Transcript van de presentatie:

Buurt-apps Mediabegrip week 2-3

Hé buurman! Steeds meer mensen hebben een buurt-app. Vragen Wat is een buurt-app? Waarvoor kun je de buurt-app gebruiken? Bron afbeelding: pixabay.com

De buurt-app In een buurt kunnen mensen een buurt-app hebben om op die manier gemakkelijker met elkaar te communiceren. In de volgende categorieën zijn er nu buurt-apps: Minder criminaliteit Burenhulp Bestrijding tegen eenzaamheid Opdracht Schrijf minimaal 3 voordelen en 3 nadelen op van het gebruik van buurt-apps. Vergelijk je antwoorden met een klasgenoot. Bron tekst: https://www.maxvandaag.nl/sessies/themas/familie-relatie/buurtapps-als-wapen-eenzaamheid/ en https://www.nrc.nl/nieuws/2017/08/23/de-buurtapp-van-babbelbox-tot-misdaadalarm-12644826-a1570892 Bron afbeelding: pixabay.com

Handig?! Bekijk met elkaar dit filmpje. (halverwege tekst). Komt het overeen met wat je zelf bij de opdracht had opgeschreven? Wat vind je ervan? Stelling Een buurt-app mag ook voor andere zaken gebruikt worden, zolang je elkaar er maar bij helpt. Bron afbeelding: pixabay.com Bron tekst: https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2199009-de-buurtwhatsapp-gevoel-van-veiligheid-maar-ook-ruzies-en-irritaties.html?fbclid=IwAR286xbOgp5DQjdIWQ47jpWvbLmSpsRKYCZS6AncKN9rolRC95BvEHrk7ao

En nu jij! Vragen: Wordt er in jullie buurt ook gebruik gemaakt van een buurt-app? Niet? Weet je ook waarom er niet één is? Wel? Weet je ook of het veel gebruikt wordt en waarvoor? Bron afbeelding: Pixabay.com

Gezellige buurtapp Stelling: Om eenzaamheid te verminderen is de buurt-app een oplossing, fysiek contact is niet echt nodig. Bron afbeelding: Pixabay.com

Waarschuwing op buurt-app! Let op voor een inbreker met het uiterlijk van een punkert! Klik op de afbeelding voor het filmpje. Bron filmpje: https://www.dumpert.nl/medi abase/7582979/e93e60f6/waa rschuwing_op_de_buurtapp.ht ml Bron afbeelding: Pixabay.com

Beter een goede buur dan een verre vriend! Bron afbeelding: Pixabay.com Beter een goede buur dan een verre vriend!