De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Presentatie: wat is WE CAN Young?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Presentatie: wat is WE CAN Young?"— Transcript van de presentatie:

1 Presentatie: wat is WE CAN Young?

2 WE CAN end all violence against women & WE CAN Young
De WE CAN-campagne: Geweld tegen vrouwen is niet oké! 15 landen doen mee Er zijn 5000 coalitiepartners En 5 miljoen changemakers De WE CAN Young-campagne: Vergroten van de seksuele en relationele weerbaarheid van jongens en meisjes 1) Seksueel en reationeel grensoverschrijdend gedrag is één van de vormen van geweld (tegen vrouwen) 2) Bekijk ook de PowerPoint presentatie voor jongeren in de Toolkit, daar is een toelichting per dia bij gemaakt: kijk bij downloads op: 1) Meer informatie over de WE CAN campagne en de geschiedenis ervan is te vinden op:

3 WE CAN Young: hoe werkt het?
Met “Changemakers” en “Coalitiepartners”: Wij zijn WE CAN Young De WE CAN Young-methode: Wat is het? (education) Wat kan en wil ik? (activation) Hoe betrek en werf ik anderen? (mobilisation) Het gaat om alledaagse, vaak geaccepteerde vormen van genderongelijkheid en disrespect. Verandering is mogelijk, hoe klein dan ook! 1) Van belang is om hier ook uit te leggen dat seksueel grensoverschrijdend gedrag één van de vormen van het bredere WE CAN thema “geweld tegen vrouwen” is. 2) In de FAQ in de Toolkit voor jongeren wordt een toelichting gegeven over de veel voorkomende vraag: “maar er is toch ook geweld tegen mannen/jongens?

4 Laat je inspireren door andere changemakers!
WE CAN Young Laat je inspireren door andere changemakers! Achter het plaatje zit een link naar het compilatiefilmpje van WE CAN YOung Klik op plaatje voor YouTube filmpje

5 WE CAN Young: Spread the Word!

6 Even oefenen. Dusuh….. Wat denk jij:
Met zo’n kort rokje vraag je erom! Iemand het bed inpraten moet kunnen Wie A zegt moet ook B zeggen Mijn lijf is van mij! Bij deze stellingen horen 4 kaarten. Deze zijn te verkrijgen via: en te downloaden als plaatje.

7 Bij deze stellingen horen 4 kaarten
Bij deze stellingen horen 4 kaarten. Deze zijn te verkrijgen via: en te downloaden als plaatje.

8 De invloed van de media Welk merk is dit? Ken je dat?
Wat zie je aan het gezicht van de vrouw? Wat zie je aan de gezichten van de mannen eromheen? Wat valt je verder op aan dit plaatje?

9 WE CAN Young: Doe ook mee!
Via je gemeente? Via MaS, op school, met vrienden, op de sportclub of in de buurt Veel tips en tricks, filmpjes en voorbeelden in de Toolkit Wees zichtbaar!

10 Changemakers presenteren hun acties
WE CAN Young Changemakers presenteren hun acties Klik op plaatje voor YouTube filmpje

11 Wat kun je doen? Jij bepaalt zélf jouw actie, dat wat bij jou past
Je boodschap duidelijk maken aan vrienden, familie, klasgenoten en buren Je maakt mensen bewust van genderongelijkheid en stimuleert respect voor grenzen Je voert je eigen actie of mini-campagne

12 WE CAN Young: Next steps!
Meedoen? Brainstormen? Concrete ideeën uitwerken? Vragen en vervolgafspraken

13


Download ppt "Presentatie: wat is WE CAN Young?"

Verwante presentaties


Ads door Google