De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Pokémon Go Mediabegrip week 36-37.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Pokémon Go Mediabegrip week 36-37."— Transcript van de presentatie:

1 Pokémon Go Mediabegrip week 36-37

2 Wat gebeurt hier? Bekijk het filmpje door op het plaatje te klikken. Vraag 1: wat gebeurt hier? Bron: geknipt uit youtubefilmpje

3 Rennen naar een Pokémon
Antwoord: mensen rennen op zoek naar een Pokémon. Maar het bleek een grap te zijn van de filmer. Bron afbeelding:

4 En jij? Vraag 2: wie heeft er in de vakantie Pokémon Go gespeeld? Vraag 3: wie kan kort uitleggen hoe het werkt? Vraag 4: hoeveel verschillende Pokémon heb je gevangen? Vraag 5: wie heeft er, net als de mensen in het filmpje, een uitstapje gemaakt om Pokémon te vangen? Bron afbeelding:

5 Rage Het spel is in deze zomer een heuse rage. Vraag 6: wat is er zo bijzonder/anders/nieuw/cool aan het spel dat het zo’n rage is? Bron afbeelding:

6 Waarom een rage? voor en na:
1. Augmented Reality: een live beeld van de werkelijkheid waaraan iets wordt toegevoegd door een computer (van Wikipedia) Pokémon Go is het eerste spel met augmented reality. Je kunt Pokémon vangen door je camera. Het spel laat door jou camera (echt) een Pokémon zien (toegevoegd) die je kunt vangen. 2. Echt ergens heen moeten lopen: in het spel moet je echt naar plekken toe om Pokémon te vangen, ballen te halen, eieren uit te broeden en te battlen met en tegen andere spelers. voor en na: Bronnen afbeeldingen:

7 Positief en negatief Wat is er minder leuk aan Pokémon Go? Bijvoorbeeld: verslavend - onveilig in het verkeer - je let niet op je omgeving Wat is er juist wel leuk aan Pokémon Go? Bijvoorbeeld: je loopt veel (buiten) - je leert nieuwe mensen kennen – je komt op nieuwe plekken En weet je ook iets leerzaams aan Pokémon Go? Bijvoorbeeld: bijna alle Pokéstops zijn kunstwerken. Als je erop klikt, kun je vaak meer lezen over zo’n kunstwerk (zie plaatje).

8 De toekomst van augmented reality
Veel mensen denken dat er in de toekomst meer gaat gebeuren met Augmented Reality. Klik op de afbeelding en bekijk het filmpje tot 2 minuten. Opdracht: stel dat jij een nieuwe toepassing/app/functie voor de Hololens mag bedenken. Wat zou dat zijn?


Download ppt "Pokémon Go Mediabegrip week 36-37."

Verwante presentaties


Ads door Google