De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Webcams Mediabegrip week 50-51

Verwante presentaties


Presentatie over: "Webcams Mediabegrip week 50-51"— Transcript van de presentatie:

1 Webcams Mediabegrip week 50-51
Actuele aanleiding:

2 Jarig! De webcam is jarig! Vraag Wie van jullie gebruikt wel eens de webcam? Waar gebruik jij de webcam voor?

3 Klik op de afbeelding voor het filmpje
Tijd voor een bakkie Opdracht Bekijk het filmpje en beantwoord de vragen: Hoelang geleden kwam de eerste webcam online? Wat was het doel van de deze webcam? Voor welke onderwerpen zijn er webcams te vinden? Klik op de afbeelding voor het filmpje Bron film:

4 Verschillen Tegenwoordig hebben de meeste devices een ingebouwde webcam. Als je het hebt over een livecam dan bedoelen we een webcam die live uitzendt vanaf een interessante plek zoals bijvoorbeeld de dierentuin.

5 Voordelen VS Nadelen Opdracht Bedenk 3 voordelen en 3 nadelen van een webcam. Diegene zien waarmee je chat. Je kan iets in de gaten houden. (bijvoorbeeld hoeveel sneeuw er boven op de piste ligt).  Je kan hem gebruiken als beveiligingscamera. Voordelen Nadelen Je webcam kan gehackt worden. Personen kunnen voortdurend geobserveerd worden. De persoon aan de andere kant van de computer kan jouw beelden opslaan en ermee doen wat hij/zij wil.

6 Spionnen Vraag Wat kan jij doen om het veilig te houden?
Wat veel mensen niet weten is dat er virussen zijn die de mogelijkheid hebben om een webcam aan te zetten als deze aangesloten is. Dus ook op momenten dat je dit liever niet hebt. Vraag Wat kan jij doen om het veilig te houden? Bedek altijd je webcam. (Wij plakken er een post-it voor.) Alle updates van je device uitvoeren. Gebruik een antivirus programma.

7 De mooiste livestreams
Er zijn zoveel interessante of mooie livestreams. Dit zijn de allermooiste op een rijtje. Earthcam Vancouver aquarium iPanda Klik maar op het plaatje om naar een livestream te gaan!


Download ppt "Webcams Mediabegrip week 50-51"

Verwante presentaties


Ads door Google