Aanvraagprocedure Rechthebbende krijgt een MOC waarin hadrontherapie wordt voorgesteld en contacteert via zijn behandelde arts een erkend radiotherapiecentrum,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kmo-portefeuille Afhandeling steunaanvraag in 3 stappen
Advertisements

Hoe vul je een aangifte goed in ? Gelieve de richtlijnen op te volgen. Er is geld mee gemoeid. Deze dossiers moeten aanvaard worden door het Federaal Solidariteitsfonds.
UITZONDERLIJK VERVOER Update via View > Header and Footer2 UITZONDERLIJK VERVOER Nieuwe reglementering sinds 1 juli 2010.
Financiering en verwijdering van radioactieve afvalstoffen bij weesbrongevoelige inrichtingen.
14 juni 2011 Infomoment georganiseerd door het Toelichting bij het aanvragen en afrekenen van creatie- en spreidingsdossiers door Machteld De Smedt (Vlaamse.
GEZINSHERENIGING met subsidiair beschermden
Nieuwe project-m.e.r.-regelgeving Project-m.e.r.-screening Dienst Mer
De levensverzekering (Deel 3)
Inkomenstarief en kindcode voor ouders en opvang 22 november 2013
OCMW Kortrijk Opvolging medische zorgen E-carmed Provinciale ontmoetingsdagen, voorjaar 2012.
1 Fonds voor de medische ongevallen. 2  Opdrachten  Toepassingsgebied  Vergoedingsvoorwaarden  Raad van bestuur Fonds voor de medische ongevallen.
Jonas Pauwels 1 BaSwC.  Carpooling  Wat is Carpooling?  Hoe werkt het?  Carpooling is te regelen naar eigen wensen .Cambio-autodelen  Wat is cambio-autodelen.
  Beginpagina Introductiescherm met informatie over de gebruiker, de organisatie- onderdelen waar de gebruiker lid van is en de openstaande acties. Menustructuur.
DE MEDISCHE KAART.
Werkvelden 1 Ba TP academiejaar G.Van Reusel1 Het klinisch-en gezondheidspsychologisch werkveld: vervolg.
Project: Elektronische medische kaart Provinciale ontmoetingen – herfst 2010.
EFFECTIEVE MEDEZEGGEN- SCHAP Vereniging voor Pensioenrecht 6 juni 2006 Mr. R.J.G. Veugelers.
Aanvraagprocedure Indien van toepassing Initiatief of inbreng onderneming Legende.
Buitengewone Algemene Vergadering Brussel, 14 april 2010.
Nieuw in België Exclusief via ADMB
RECHTSBIJSTAND Beknopt overzicht Bijstand verlenen NSPV - G.C.
F onds voor de M edische O ngevallen 1. OVERZICHT 1.Procedure; 2.Structuur; 3.Contactgegevens. 2.
Aanvraag tot aanpassing van de lijst
Aanvraagprocedure 1.In het MOC verslag wordt voor de patiënt hadrontherapie voorgesteld. De patiënt contacteert via zijn behandelde arts een erkend radiotherapiecentrum.
Algemene bepalingen Team Implantaten.
De (T)OR en de bestuurder
De Vlaamse Energielening: voor wie? Werkingsgebied: 25 gemeenten IOK + 4 gemeenten stadsregio Turnhout (Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar) Woning.
Twin Peaks 2 infosessie Yannick Verhoeven Ward Huybrechts Lode Ooms
Mediprima De hervorming van de medische hulp uitgevoerd door de OCMW’s LENTE 2015.
Implema ntation of UN Resolutio n 1373 Financiële sancties FOD Financiën – Thesaurie 21 April april 2015 FOD Financiën - Thesaurie.
REGELING VOOR DE AMBTENAAR/GELIJKGESTELDE Presentatie m.b.t. de aanvullende voorzieningen ziektekosten augustus 2015 Gepresenteerd door mw. Milva Zimmerman.
Toepassing van het handvest van de sociaal verzekerde in functie van de uitbetalingsinstellingen in de sector werkloosheid Vrijdag 23/10/2015 Auditorium.
PROCEDURE SCi-547 BEOORDELING. WAARVOOR IS DE SCi-547? Het SCi-547 protocol is er voor: valideren van nieuwe werkmethoden.
Schending van leefregels en evaluatie: regelgeving, beroepsprocedure en checklist samenstelling dossier beroepscommissie Ontmoetingsdag Coördinerend Directeurs.
ONTWERP Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan LENNIK Informatie- en toelichtingsvergadering 21/01/2012.
Verzekering vrijwilligers Verzekering vrijwilligerswerk.
Wat is een vluchteling? Asielzoeker Erkende vluchteling Subsidiair beschermde.
Stad Landen Erkeningsaanvraag Sportverenigingen.
Consumentenbescherming in Nederland en onder de tropenzon Dr. Viola Heutger EU CARICOM.
IMPULSSUBSIDIES Stad Landen Sportverenigingen met Jeugdwerking en/of Andersvalidenwerking Aanvraagdocumenten.
De factuur.
Hospitalisatieverzekering & lichamelijke ongevallen Provincie West-Vlaanderen Roeselare, 15/09/16 Brugge, 20/09/16 Sven Warmoes, inspecteur publieke sector.
Voor wie is de Who? En wat moet de bibliotheek er mee?
vzw Federatie van Vlaamse Historische Schuttersgilden
Gedeeltelijke werkhervatting na arbeidsongeschiktheid
IDDINK BOEKENSERVICE.
Return To Work Procedure en regelgeving voor de re-integratie van langdurig zieke werknemers Marie-Elise Van Bellingen Nadine Gilis FOD Werkgelegenheid,
Verschil offerte/factuur
Administratieve Tijdlijn voor clubs
Evaluatie in CMW & LDE.
Aanvraagprocedure Rechthebbende krijgt een MOC waarin hadrontherapie wordt voorgesteld en contacteert via zijn behandelde arts een erkend radiotherapiecentrum,
Sociaal statuut student-ondernemer
De waarborg van het Internationaal vervoer van
AMIF-ISF Coaching eindverslag AMIF 03 - Integratie
S. Baré Sociaal verpleegkundige UZ Brussel
Praktijkcase: GAS-verkeer Mechelen studiedag Lamot
Mediprima en Dringende Medische Hulp
De algemene omzendbrief betreffende het recht op maatschappelijk integratie Wijzigingen.
LEKDETECTIE.
ASGB-symposium voor de startende arts
Hoe vul je een aangifte goed in ?
Aanvraagprocedure Rechthebbende krijgt een MOC waarin hadrontherapie wordt voorgesteld en contacteert via zijn behandelde arts een erkend radiotherapiecentrum,
Aanvraagprocedure Rechthebbende krijgt een MOC waarin hadrontherapie wordt voorgesteld en contacteert via zijn behandelde arts een erkend radiotherapiecentrum,
Studiedag Veilig organiseren van sportieve evenementen
Spaarplan Ontvang intrest van 1 % op jaarbasis op de gestorte bedragen. Enkel toegekend bij deelname aan de reis Verrekend met de factuur aan de groep.
MFO met RIZIV budget Een goedgekeurd lokaal project ontvangt een vergoeding van EUR: 500 EUR na aanvraag en administratieve goedkeuring ervan Opmerking:
Sociaal tolken en vertalen
Toelichting aanvraagprocedure
Aanvraagprocedure Rechthebbende krijgt een MOC waarin hadrontherapie wordt voorgesteld en contacteert via zijn behandelde arts een erkend radiotherapiecentrum,
Transcript van de presentatie:

Aanvraagprocedure Rechthebbende krijgt een MOC waarin hadrontherapie wordt voorgesteld en contacteert via zijn behandelde arts een erkend radiotherapiecentrum, het “verwijzend centrum”. Het verwijzend centrum stuurt een vraag naar het RIZIV, Dienst Geneeskundige Verzorging (DGV) om dossier te openen (via Hadrontherapie@riziv.fgov.be) en vraagt in parallel een advies tot behandeling aan het hadroncentrum. DGV geeft een dossiernummer in afwachting van het volledige aanvraagdossier. Het Hadroncentrum geeft zijn akkoord tot behandeling (of niet) aan het verwijzend centrum. Het verwijzend centrum stuurt het volledige gemotiveerde aanvraagdossier en het positief advies tot behandeling in het hadroncentrum, met kostenramingen, naar DGV (per aangetekend schrijven). DGV bezorgt het volledige aanvraagdossier binnen 5 werkdagen na datum van ontvangst aan de leden van de Akkoordraad ter advies (via “beveiligde site”).

Beslissing akkoordraad(1) 6. Binnen 5 werkdagen na ontvangst van het dossier bezorgen de leden van de Akkoordraad hun advies aan de DGV via mail. De beslissing is: Een positieve/negatieve beslissing in geval van unaniem positief/negatief advies Een vraag om bijkomende inlichtingen, waarna de procedure per mail zich herhaalt Indien geen consensus, uitstel van beslissing tot na samenroeping in persoon van de akkoordraad. 7. DGV deelt de definitieve beslissing binnen vijf werkdagen mee aan: - het verwijzend centrum die de beslissing met betaalgarantie aan het hadroncentrum meedeelt. - de rechthebbende en aan de VI van deze. Indien de beslissing van de akkoordraad positief is worden ten laste genomen: - de kosten van de behandeling (betaalgarantie – mogelijkheid tot voorschot betalen is voorzien) - de eventuele transport- en verblijfskosten van de rechthebbende en zijn (eventuele) begeleider.

Beslissing akkoordraad(2) Minstens 2 leden van elk groep/”bank” geven advies om de Akkoordraad toe te laten een geldige beslissing te nemen (1 bank = Hospitalen (univ+non-univ) en 1 bank = Verzekering Instellingen). Geen advies voor “eigen patiënt”. Elk negatief advies moet gemotiveerd worden. Indien geen consensus per mail, zal het dossier tijdens de eerstvolgende plenaire vergadering (2 X/maand – vast geprogrammeerd) besproken worden; in geval van blijvend meningsverschil neemt de Voorzitter (RIZIV) een beslissing. Er is geen beroepsprocedure bij de Akkoordraad voorzien.

Facturen Factuur voor de behandeling door het hadroncentrum Factuur voor forfait coördinatie door het verwijzend centrum Facturen van eventuele reis- en verblijfskosten van de rechthebbende en zijn begeleider, via verwijzend centrum naar het Riziv gestuurd

Betalingen Betaling van de kosten van de behandeling* (*rekening houdende met een eventueel betaald voorschot) Vergoeding van de reis- en verblijfskosten van de rechthebbende (en zijn begeleider) Betaling van coördinatie aan het verwijzend centrum