Gekleurd zand Opdracht:

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geloven = naar een ander land gaan
Advertisements

Wat is het verschil tussen onze God en een totempaal?
Genesis (B-Rasjiet): het begin van alles
Romeinen Denken en Dienen. Zie! Hinah! Zie, de dag van Jahweh komt, meedogenloos….
De Olifant Door Simon.
Pasen 4 april 2010 Exodus 14: : 1a De Heer zei: Het kan, trek verder, Ik zal het water van de zee splijten en jullie zullen over droog land er doortrekken.
Flits 1 Spel 2. Les 3 AFSPELEN.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
God maakt zijn zegen waar 1.
Beloften. Gods liefde heeft de vorm van een belofte.
De HEER maakt je aan het lachen Sara’s lach: 1. een verwonderde lach; 2. een aanstekelijke lach. Genesis: boek van de geboorten. God belooft ook Abram.
2 Ik zal je tot een groot volk maken,
NU OPSTAAN EN DURVEN De tweede grote etappe in de heilsgeschiedenis
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
Flits 1 SLOTDRIVE. Zuid ♠ 10 9 ♥ B 8 6 ♦ ♣ West ♠ B 4 3 ♥ H 7 4 ♦ V B ♣ H 7 Noord ♠ A ♥ A 9 3 ♦ A 8 3 ♣ B 10 Oost ♠ H V.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Afgewezen en Geliefd.
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
Welkom op 12 juni 2016 Voorganger: ds. mevr. E. Braam Ouderling van dienst: Greet Lindenberg Organist: Erik Hofstede Schriftlezingen: Deut.11: (BGT)
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Welkom op 28 aug. Voorganger: Ds. H. Cappon Ouderling: Greet Lindenberg Organist: Anne Kroeze Lezingen: Jesaja 30: Lucas 13:
Exodus 15: Van de Rietzee ging Israël in opdracht van Mozes weer verder, de woestijn van Sur in. Drie dagen trokken ze door.
Genesis 22:1-19 (HSV) En het gebeurde na deze dingen dat God Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie, hier ben ik. Hij zei:
Lichtschilderij Genesis 1:3-5
Rijkdom Genesis 13:4-6 “Abram was heel rijk. Hij had heel veel schapen, geiten en koeien, en veel zilver en goud. Lot was met Abram meegereisd. Ook Lot.
Mooi mens! Genesis 1:26-28 & 31 “God zei: ‘Nu wil ik mensen maken. Ze moeten op mij lijken. Ze zullen de baas zijn over de vissen in de zee en de vogels.
Simson (3) 24 september 2017 Urk.
Door God uitgekozen Opdracht: Maak een Abraham van wc-rolletjes.
Pak je koffers Opdracht
Wachten Genesis “God zei tegen Abraham: Ik zal Sara een zoon van jou geven. En er zullen later volken en koningen van haar afstammen.’ Abraham maakte.
God heeft een plan Genesis 12:1-2
Zondag 18 juni Liturgie ♬ ✟ ➲ Gen. 12: 1-9 Welkom ♪ 280:
In 7 dagen Genesis 2:1 "Zo werden de hemel en de aarde gemaakt, en alle prachtige dingen die daarbij horen. Op de zevende dag was God klaar met zijn werk.”
Groen is gras Genesis 1:9-13
Stevige sterren Genesis 15:4-6
Wolk maken Genesis 1: 6-8 “God zei: ‘Er moet in het midden van het water een koepel komen om het water te verdelen.’ En zo gebeurde het. God maakte de.
Reuzen & stenen Opdracht:
Psalm 139: 1-18 en 23,24 Heer, u weet alles van mij, u kent mij.
“De vrucht van de Geest is liefde, vreugde, vrede…”
Natuur speurtocht Genesis 2:1 Opdracht:
Zandtekening Genesis 13:14-16 “De Heer zei tegen Abram: ‘Kijk eens goed om je heen, naar het noorden en het zuiden, naar het oosten en het westen. Al het.
Romeinen 8:1,2 De mensen die bij Jezus horen, krijgen geen straf van God.
Tel de sterren Opdracht:
Exodus 20: Vier de rustdag, want dat is een bijzondere dag.
De tent van Abraham Genesis 12:6-9 “Abram en zijn familie kwamen in Kanaän, waar in die tijd de Kanaänieten woonden. Ze reisden door tot de eik van More.
Zandkorrels Genesis 13:14-16
Kleurige tenten Opdracht: Maak kleine tentjes.
Rijkdom Genesis 13:4-6 “Abram was heel rijk. Hij had heel veel schapen, geiten en koeien, en veel zilver en goud. Lot was met Abram meegereisd. Ook Lot.
Genesis 37:3-11 Vader Jakob was al oud. Toen kreeg hij een zoon, Jozef. Jozef werd verwend door zijn vader. Hij maakte een heel mooie jas voor Jozef. De.
Johannes 21: 1-17 Nadat Jezus was opgestaan hebben de leerlingen Jezus nog een paar keer gezien. Een keer ging zo. Er waren zeven leerlingen bij elkaar.
Reuzenvoeten Opdracht:
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
Reddingsboeien Opdracht: Speel drie op een rij, op de grond!
Wow, wat heeft God dat tof bedacht!
Parasha WaJetsee Genesis 28:10-32:2 Hosea 12:12-14:10.
Het hele verhaal Genesis 2:1
Lucas 19: Jezus kwam de stad Jericho binnen.
Jan den Ouden ( ) Burgerlijke staat: Getrouwd, vier kinderen, vier kleinkinderen. Werk: Int. Director Human Resource bij OM International. Opleiding:
Gezegend om recht te doen
Nieuw leven Marcus 15:5-6 uit De Bijbel in Gewone Taal “De vrouwen gingen het graf binnen. Daar zagen ze een jonge man zitten. Hij droeg witte kleren…
De Islam Circa 610 n. C..
Abraham Deel 2.
De Islam Circa 610 n. C..
De binding van Jitschaq – Genesis 22
Abraham Deel 3.
Het offer van Abraham 1 april 2018 Hendrik Ido Ambacht.
QUIZ! Weet je het zeker? Welk eurobiljet bestaat niet? Bonusvragen: Maar welke bestaan dan wel? En waarom?
Wat weten jullie over het Verenigd Koninkrijk?
Zandloper van Gods geschiedenis
Welkom Voorganger: Ds. P.M. Glas Ouderling van dienst: Bart v.d. Velde
Transcript van de presentatie:

Gekleurd zand Opdracht: Genesis 12:9 “Abram ging steeds verder. Hij trok van de ene plaats naar de andere, tot in de Negev-woestijn.” Genesis 13:14-18 “De Heer zei tegen Abram: ‘Kijk eens goed om je heen, naar het noorden en het zuiden, naar het oosten en het westen. Al het land dat je ziet, zal ik aan jou en aan je nakomelingen geven. Het zal altijd van jullie zijn. Ik zal je heel veel nakomelingen geven. Ze zullen ontelbaar zijn, net als het zand op de aarde ontelbaar is.” - Opdracht: Strooi een hoopje zout op een papier. Kleur het zout met het stoepkrijt. Kies verschillende kleurtjes. Giet het gekleurde zand laagje voor laagje in het potje of flesje. Vraag om door te praten: 1. Waarom hoort zand bij het verhaal van Abraham?