De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Jan den Ouden (25-11-1960) Burgerlijke staat: Getrouwd, vier kinderen, vier kleinkinderen. Werk: Int. Director Human Resource bij OM International. Opleiding:

Verwante presentaties


Presentatie over: "Jan den Ouden (25-11-1960) Burgerlijke staat: Getrouwd, vier kinderen, vier kleinkinderen. Werk: Int. Director Human Resource bij OM International. Opleiding:"— Transcript van de presentatie:

1 Jan den Ouden ( ) Burgerlijke staat: Getrouwd, vier kinderen, vier kleinkinderen. Werk: Int. Director Human Resource bij OM International. Opleiding: Sociaal werk, Briercrest Theological Seminary (Masters in Leadership & Management). Hobbies/passies: Lezen, Hardlopen, Scuba, Gitaar, Theologie, Filosofie. Woonplaats: Rotterdam Verzamelt: Kunstboeken en Vulpennen

2 Het teken van de vijgenboom en Wat is alles? Matteüs 21:18-22

3 Matteus 21: Toen hij vroeg in de morgen naar de stad terugkeerde, kreeg hij honger.19Langs de weg zag hij een vijgenboom staan. Hij liep ernaartoe, maar er zaten alleen maar bladeren aan. Daarop zei hij tegen de boom: ‘Nooit ofte nimmer zul je meer vrucht dragen!’ Ogenblikkelijk verdorde de vijgenboom.20 Toen de leerlingen dat zagen, vroegen ze verbaasd: ‘Hoe kan het dat die vijgenboom zo plotseling verdorde?’21Jezus antwoordde: ‘Ik verzeker jullie: als jullie geloven zonder te twijfelen, zul je niet alleen teweeg kunnen brengen wat er gebeurde met de vijgenboom, maar zul je zelfs tegen die berg kunnen zeggen: “Kom van je plaats en stort je in zee,” en het zal gebeuren.22Alles waarom jullie in je gebeden vragen zullen jullie krijgen, als je maar gelooft.’

4 Er gebeurt iets

5 Verhaal van A

6 Verhaal van B

7 Het is gecompliceerd

8

9 Schepping van de aarde en de mens
Verbond met Abraham. Geschiedenis Israël Profeten, rechters De verlosser De kerk Ikke

10 Schepping van de aarde en de mens
Verbond met Abraham. Geschiedenis Israël Profeten, rechters De verlosser De kerk Ikke

11

12

13

14 Jeremia 8:13 Als ik wil oogsten – spreekt de HEER – zijn er geen druiven aan de wijnstok, geen vijgen aan de vijgenboom, en zijn de bladeren verdord. Mijn geboden overtraden zij steeds.

15 Micha 7:1-2 Ongelukkige die ik ben, het is als bij de late oogst, als bij de laatste pluk: geen volle druiventros meer om te eten, geen vroege vijg meer, waarnaar ik smacht. Zij die trouw waren zijn verdwenen uit het land, niemand is nog rechtschapen. Allen zijn op bloed belust, iedereen belaagt zijn naaste

16 Hosea 9:16 Geveld is Efraïm: zijn wortels verdroogd, een boom zonder vrucht. Ook al brengen zij kinderen voort, het kostbaarste uit hun schoot, ik breng het om. Mijn God zal hen verwerpen want zij hebben niet naar hem geluisterd. Zij zullen dolen onder vreemde volken.

17 Zacharia 14:4-5 Die dag zal hij zijn voeten op de Olijfberg planten, ten oosten van Jeruzalem. De Olijfberg zal in tweeën splijten: de ene helft glijdt weg naar het noorden en de andere naar het zuiden, zodat er een breed dal ontstaat van oost naar west. Jullie zullen wegvluchten, het dal in tussen die twee bergketens….

18 Zacharia 14:8-9 Als die tijd aanbreekt, zal er in Jeruzalem zuiver water ontspringen: de ene helft zal in het oosten in zee uitmonden en de andere helft in het westen, zowel in de zomer als in de winter. En de HEER zal koning worden over de hele aarde. Dan zal de HEER de enige God zijn en zijn naam de enige naam.

19 Zacharia 14:9 En de HEER zal koning worden over de hele aarde. Dan zal de HEER de enige God zijn en zijn naam de enige naam.


Download ppt "Jan den Ouden (25-11-1960) Burgerlijke staat: Getrouwd, vier kinderen, vier kleinkinderen. Werk: Int. Director Human Resource bij OM International. Opleiding:"

Verwante presentaties


Ads door Google