Je mag met iemand in de auto meerijden, maar hij/zij gaat bellen tijdens het rijden! Wat vind jij daarvan? Hoe voel jij je hierbij? Heeft het gevolgen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Beroepsvaardigheden onderdeel van SBC
Advertisements

Verborgen vormen van pesten
Mijn gegevens op het web!?
Introductie ICT ICT Introductie.
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Even goed nadenken bij de volgende vragen. Waarom zit je achter je computer, terwijl je er eigenlijk voor zit ?
Vraag enkel 1 minuutje van je tijd!!! Met muziek.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Doel: rekening met elkaar houden
Moraliteit Les 2 Ethiek – Moraliteit – Les 2 Datum:
Vastenbezinning 5 maart 2012 Welkom.
Goed lezen en nadenken! Hierbij een raadsel, eigenlijk alleen bedoeld voor hoogbegaafden. Desondanks stuur ik 'm ook maar naar jou: Je rijdt in een auto,
Goed lezen en nadenken! Hierbij een raadsel, eigenlijk alleen bedoeld voor hoogbegaafden. Desondanks stuur ik 'm ook maar naar jou: Je rijdt in een auto,
Lieve vriend(in)!.
De 10 geboden Ik ben de Here God. Ik ben jouw God. Ik wil altijd voor jou zorgen. Hou daarom van Mij het meeste. Maak geen beeld van God. Gebruik de naam.
VRIENDSCHAP maria maria.

Ik vraag slechts één enkel minuutje van je tijd!!!
Weet je dat mensen die overkomen als zeer sterk, vaak in werkelijkheid zwak en zeer ontvankelijk zijn? Weet je dat mensen die veel bezig zijn met de bescherming.
Wat maakt het leven zo waardevol
Weet je wie ik ben ?.
Intensief lezen Lees de tekst grondig door en duid kernwoorden en/of –zinnen aan. Doe dit zo. Hoe doe je dit? Volg de pijl en dan zie je het symbooltje.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Over erkenning geven en Luisteren,Samenvatten,Doorvragen
Enkel 1 minuut van je tijd!!!
Het is je gegund..
Vrienden Deze gedichten zijn speciaal voor de vrienden om wie ik geef en de mensen die om mij geven Al deze gedichten komen van
OGW op de Firtel.
Skillzz Handleiding voor mentor Powered by. Waarom Skillzz? Jouw school vindt het belangrijk dat: Jullie als klasgenoten nog beter met elkaar omgaan Dat.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
SPH voltijd Ethiek 3: Normatieve Professionalisering Werkcollege 1 kwartaal 3: introductie Corstin Dieterich L
Welkom op onze ouderochtend
Beroepshouding en beroepscode
Grenzen Eerlijk communiceren over wat je denkt, ook als je iets niet wilt. Mag dat?
Kies voor respect | Presentatie Eerbied voor God, respect voor elkaar.
Match-Fixing ‘niet bij KVC Westerlo’. Wedstrijdvervalsing Doe er niet aan mee. Het betekent het einde van je carrière in de voetbal. Wat je moet weten.
Ik wens je......
Wie en wat? Professor Caroline werkt aan de universiteit. Samen met andere onderzoekers wil zij graag onderzoeken of de kinderen die in Deinze naar school.
Presentatie Nederlands Over 4 stellingen Naam: xx Klas: 4vmbo bk Datum:
Koffieochtend 3 november 2016 REGELS EN GRENZEN IN DE OPVOEDING
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Introductie ICT ICT Introductie.
Leer weer jezelf te zijn
Stort je hart uit voor de HEER
Zaden die leven geven.
Doet ie het of doet ie het niet?
Weet je dat mensen die overkomen als zeer sterk, vaak in werkelijkheid zwak en zeer ontvankelijk zijn? Weet je dat mensen die veel bezig zijn met de bescherming.
Alcohol en grenzen Plaatje.
TC Heeze & Veiligheid nog een keer
Ik ben een leerling van Jezus.
Waarden = hoe gaan wij met elkaar om ?
Goed lezen en nadenken! Hierbij een raadsel, eigenlijk alleen bedoeld voor hoogbegaafden. Desondanks stuur ik 'm ook maar naar jou: Je rijdt in een auto,
In gesprek met elkaar Gebruik eventueel rode en groene kaartjes waarmee mensen kunnen aangeven of ze het eens of oneens zijn met de stelling.
Jonge Mantelzorgers Welkom Wie? (naam) ik ben jonge mantelzorger
Voorlichting: Jonge Mantelzorgers
Slaap wanneer je het nodig hebt...
Aanspreken? Mr. C.E. Zalm MPA 26 december 2018 Eventuele voettekst.
Inleiding: Uitbeelden
Nee-zeggen Footer Text 12/30/2018.
Deelvraag: Waar hoor ik bij?
Behandelgroep voor mensen met beginnende dementie
Wat doe jij?.
Loopbaan en burgerschap les 3
SEL Les 2: normen en waarden.
School is stom?! Of: hoewel niet vrijwillig, ik zie dat ik er mijn voordeel mee kan dioen en haal er uit wat er in zit.
Een snel metabolisme, waarom heeft niet iedereen dit?
Let op: probeer waar te nemen zonder oordeel, want je weet niet waarom die ander doet wat hij/zij doet! Zie als voorbeeld dit filmpje:
Semantisatieverhaal: Vorige week kwam ik ‘s avonds laat met de auto terug van een feestje. Op de autoweg waren 3 rijbanen afgesloten (klik voor eerste.
Quiz ‘Ik ben van mij!’.
Transcript van de presentatie:

Je mag met iemand in de auto meerijden, maar hij/zij gaat bellen tijdens het rijden! Wat vind jij daarvan? Hoe voel jij je hierbij? Heeft het gevolgen voor jouw veiligheid? Geef jij aan dat je dat niet veilig vindt?

Even appen tijdens het fietsen. Een klein berichtje, een kort gesprekje! Voelt dit goed voor jou? Is het veilig? Heb jij een grens wat wel en niet veilig is in het verkeer?

Bestaat er een goed argument of excuus om te appen, te bellen of een berichtje te lezen tijdens het rijden? Is dit belangrijker dan ... ... de kans op een ongeluk? ... een leven lang verdriet? ... iemands leven?

Laat je laatste berichtje niet je laatste woorden zijn! Wat voel jij bij deze boodschap?

‘Dit is mijn grens! Ik doe het niet!’ Hou jij je aan regels, wetten en afspraken in het verkeer omdat het moet? Of zeg je: ‘Dit is mijn grens! Ik doe het niet!’ Uit respect voor jezelf en anderen?

Smartphone in het verkeer! Bijna iedereen keurt het af, maar ze geven wel toe zelf ook in de verleiding te komen. Hoe kan dat?

Als ik deelneem aan het verkeer vraagt dat mijn volledige aandacht Als ik deelneem aan het verkeer vraagt dat mijn volledige aandacht. Mij laten afleiden door een berichtje op mijn smartphone is levensgevaarlijk en kan veel leed aanrichten. Ik doe het niet en keur het af bij anderen.