De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

School is stom?! Of: hoewel niet vrijwillig, ik zie dat ik er mijn voordeel mee kan dioen en haal er uit wat er in zit.

Verwante presentaties


Presentatie over: "School is stom?! Of: hoewel niet vrijwillig, ik zie dat ik er mijn voordeel mee kan dioen en haal er uit wat er in zit."— Transcript van de presentatie:

1 School is stom?! Of: hoewel niet vrijwillig, ik zie dat ik er mijn voordeel mee kan dioen en haal er uit wat er in zit.

2 Omdat het moet? In eerste instantie zit je op school omdat ergens iemand ooit bedacht heeft dat dat moet...leerplicht. Er is vastgelegd wat iedere leerling in zijn leerplichtige periode aan stof/vakken aangeboden moet krijgen om zo te ‘garanderen’dat iedereen dezelfde ondergrond/kansen heeft om ‘iets van het (arbeids) leven te kunnen maken’ Dat voelt gek want wie zou jou zeggen wat je moet; je bent immers een vrij persoon. Toch accepteer je de verplichting en ga je naar school.

3 Of omdat het kan Je ontwikkelt vriendschappen
Je kan in een relatief veilige omgeving(je klas) groeien in het ontwikkelen van je eigen kaders (normen/waarden/ ideeen) Je krijgt makkelijk toegang tot de kennis die deze maatschappij van je vraagt als je wat wil(dat zijn de lessen op je rooster)

4 Wie ben jij? 1 Ik hou mijn werk niet bij, doe niet mee in de les en thuis ook niet. 2 Ik werk vooruit, als de klas nog bezig is met wat anders, ik vraag niets. 3 Ik doe mee in de les,vraag hulp als dat nodig is, ik ken/ kan wat ik moet kennen/kunnen. 4 Ik weet het allemaal wel, ik doe niet mee maar ga mijn eigen gang.

5 Jouw keuze 1 Of je werkt boven je kunnen of je zou aan de slag moeten.
2 Of je werkt boven je kunnen en verbloemt dat door hard te werken, of je werkt onder je niveau maar komt er niet voor uit... 3 Fijn dat het leuk gaat, is het uitdagend genoeg? 4 Je werkt onder je kunnen, zorg dat je je zaken voor elkaar krijgt en vraag naar meer!


Download ppt "School is stom?! Of: hoewel niet vrijwillig, ik zie dat ik er mijn voordeel mee kan dioen en haal er uit wat er in zit."

Verwante presentaties


Ads door Google