Meerdere vliegen, leaders en droppers Jan Keur.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
CAMERA BEELDKADER EN CAMERASTANDPUNT
Advertisements

De zin en onzin van escrow
Bron afbeelding: Mieke Eggermont
Ontharen met Licht ...mmhh...
Hoofdstukken 15 en 16.  als spelers meer keuze hebben kunnen nieuwe verhalen ontstaan. Hoe kan ik meer keuzes brengen?  Conflicten leiden tot meerdere.
Project week 1 Foto’s van reclame onderweg
BE 1er degréF.F.R De aspecten per post. HOOKER Hooken: - De bal winnen bij de introductie Hooken: - De bal winnen bij de introductie - de hooker van de.
OVV Technische lijn Theorie en praktijk. Basistechnieken  Technieken standaard binnen OVV  Onze aandachtspunten op papier en de selectiespelers kunnen.
Jan Talmon Medische Informatica Universiteit Maastricht
Peter Schwartz The art of the long view stappenplan
Een methode om stoffen te scheiden
Polariteit scheikundeblok.
Versie 1.0 Okt 2004 Deep - Stops Bendor Versie 1.0 Okt 2004Deep Stops2 Inhoud Deep stops en hun verband met microbellen Microbellen, een nieuw gegeven.
Voorspellende analyse
1 februari 2007 Dosis-respons relaties KRW - Hydromorfologie & MEP/GEP Rob Portielje (RWS RIZA)
Hoofdstuk 1 Aarde: landschapszones Paragraaf 5
Bouwfysica kouddak-constructie Warmte- en vochtberekening van een
Haiku-Generator Les 1 – 12/02/2003 Jan De Bock.
Zorgkracht van sociale netwerken
Goal Attainment Scaling (GAS)
Japanse vormgeving met betrekking op boeken
Wat kenmerkt een SGA? Presentatie SGA 17 januari 2008 studiegroep 4 1.
Duikboot Waarom brandt er ‘s nachts rood licht in een duikboot als er gevaar dreigt?
Cormoshop Project Door: Tom Bangma, stagiair MBO Watermanagement Begeleider: Jan Kamman Project: Cormoshop, Aalscholvers weren Datum: /
DAG De tijd die de aarde erover doet om één volledige beweging om zijn as te maken. Dit is 23 uur en 56 minuten óf De tijd die ligt tussen twee opeenvolgende.
Stage bij “Het Licht”. Mijn stage bij “Het Licht” begon een beetje rommelig want ik kreeg op het laatste moment te horen dat ik mijn stage bij een ander.
Samenvatting Conceptversie.
Iedereen is context driven!
WOW: enqueteren bij Jumbo
Duurzame energie Biomassa.
RFLPs SNPs Micro-array
Groepsdynamica Lesweek 5 - Les 4
Tactiek (en Strategie)
De noden van alleenwonende patiënten met kanker ten aanzien van hun omgeving: een kwalitatief onderzoek Benoot, C.; Deschepper, R.; Saelaert, M. ; Grypdonck,
Wie leeft waar ? Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
1ste jaars E - pupillen Training 1.
Update 2011 Ellen van Kooten en Laila el Hannouchi Bedrijfseconomie voor de Horeca deel 1 Paragraaf 6.4.
1ste jaars E - pupillen Training 4.
Verdiepingen in het Markermeer Kennis vanuit NMIJ Thomas Vijverberg 30 Sep 2013.
Datum: Teamfunctie: Aanvallen Doelstelling technisch: Kappen,draaien en meenemen van de bal in combinatie met richtingsveranderingen Doelstelling.
# Datum : Teamfunctie : Aanvallen Doelstelling technisch
Les 3 omtrek oppervlakte inhoud
ZESC – Situationeel leiderschap
Gevorderde programmeer les: Betrouwbaarheid robot verbeteren
Training : 9 Teamfunctie : Verdedigen Doelstelling technisch
18 Evalueren van Beweringen en Redenen. Scenariotest
Hoofdstuk 2 natuurlandschappen op aarde
A B # Training : 7 Teamfunctie : Aanvallen Doelstelling technisch
C A D B # Datum : Teamfunctie : Aanvallen
# Training : 6 Teamfunctie : Aanvallen Doelstelling technisch
Hoofdstuk 5 Les 2: Markten.
# Datum : Teamfunctie : Aanvallen Doelstelling technisch
Zorglokaal DE EVALUATIE.
Datum : Teamfunctie : Verdedigen Doelstelling technisch
Lotgenoten Bijeenkomst 3.
Zo maak je je huis verkoopklaar met styling Je kent het vast wel: even op Funda kijken en voor je het weet ben je een paar uur verder. Vooral de stijlvol.
eenheden variabele productiefactor (arbeid) productie in aantallen
Herman Gelissen penningmeester
Preventie van alcoholgebruik van adolescenten door verbeterde ouder-kind alcoholspecifieke communicatie: De “Hou vol! Geen alcohol” pilot studie Suzanne.
Persoonlijk Leiderschap
Jongbroed & Hybriden vervolg
Methodiek Observeren.
SPREKEN: HET BETOOG Betoog: een spreekbeurt waarin je een standpunt inneemt ten aanzien van een stelling en dat standpunt verdedigt. Formuleer een duidelijk.
Verpleegtechnische vaardigheden
Onderzoek water!! Les 2 WaterLab www. onderzoekwater.nl Regenmeter
Samenvatting CONCEPT.
BRUGGEN Art & Design opdracht ‘Architectuur’ - GT1
Plantenfysiologie Fotosynthese 2
Nieuw Wedstrijdreglement 2020??
KAN WATER OVERAL NAARTOE STROMEN?
Transcript van de presentatie:

Meerdere vliegen, leaders en droppers Jan Keur. Tips en tricks

Vissen met meerdere vliegen. Er zijn diverse omstandigheden die het wenselijk maken om te vissen met meer dan 1 vlieg. Vaak is het aantal vliegen, vergunning technisch beperkt tot maximaal 3 st. Wanneer zou je met meer dan 1 vlieg vissen en waarom?? Er zijn 2 belangrijke redenen. 1- Het vissen in meerdere waterlagen tegelijk. 2- Het creëren van voedselnijd Bij het “buzzeren” en ook, zei het in mindere mate, tijdens het vissen met de ‘washing line” vist men meerdere waterlagen af met 1 set-up. Vis, en vaak ook forel, bevind zich vaak in meerdere waterlagen op het zelfde moment. Om kansrijker te zijn is dus het vissen met 2 of 3 patronen in deze waterlagen vaak erg succesvol. Bij een set-up waarbij de puntvlieg een groter patroon is (streamer) en de dropper een kleiner patroon, creëert men een voedselnijd oftewel een nabootsing van “het grotere patroon (jager) jaagt op het kleinere (prooi)”. Vooral baars maar zeker ook forel kan deze set up vaak niet weerstaan en zal dus ook vaak de vlieg aan de dropper pakken welke gezien wordt als de opgejaagde prooi.

Zeeforel “rig” gebaseerd op “voedselnijd”

Droge vlieg als topdropper (indicator) met nymph er onder (lengte variabel) Droge vlieg als topdropper (indicator) verbinding met puntvlieg (nymph) op de “New Zealand Style” dus geknoopt in de haakbocht

Hier een set-up voor stromend water Hier een set-up voor stromend water. De “vuistregel” van 1,5x geschatte waterdiepte wordt hier gehanteerd de “control-fly”of “ankervlieg”is een verzwaarde nymph en daarachter een onverzwaard nymphje of een spidertje welke door de stroming wat boven de bodem haar actie krijgt. Ook hier de 2 waterlagen die worden bevist.

Het vissen met een buzzer set-up onder de “bung” Het vissen met buzzers onder een bung, kan een “dodelijke” manier van vliegvissen zijn. De manier is vrij statisch echter is een beetje (zij) wind wel een vereiste voor een mooie drift en een perfecte aanbieding van de buzzers. Gevist wordt met een drijvende lijn, en de maximale diepte van de set-up, hangt af van je hengellengte want de (vaste) bung bepaald de diepte. Wil je toch dieper “buzzeren” dan hengellengte, kies dan als “beetverklikker” een pluk Yarn. Deze Yarn gaat moeiteloos door de hengelogen en vormt zo geen belemmering in visdiepte.

Buzzer set-ups Met buzzers vissen, hoeft niet altijd onder een (drijvende) bung, maar ook zonder kan men vaak zeer trefzeker en gevoelig “buzzeren” Vooral met wat zijwind en een mooi kabbeltje, de wind het werk laten doen en contact houden. Men vist met deze set-up puur op gevoel. Ook de “washing-line” techniek is erg effectief. De puntvlieg is dan een hoog drijvend exemplaar terwijl de 2 buzzers net onder de oppervlakte hangen. Vaak een “dodelijke” methode tijdens een periode met “head and tailende” forellen, die duidelijk in en door de oppervlakte “cruisen” De hoogdrijvende vlieg (of bv. Booby) werkt als een attractor, vaak pakken de forellen een van de buzzers.

Hier een mooi voorbeeld van een (drijvende) “Washing-Line” set up, met als puntvlieg een Boobie, en als droppers een “Diawl Bach” en een “Cruncher”

Washing Line technieken, kan men ook toepassen met andere lijnen dan alleen drijvende!! Met een intermediate of zinkende lijn is dit zeer goed mogelijk!! Hiernaast een voorbeeld van een set-up waar de Boobie, in dit geval een “Cats Whiskers “patroon, op de punt en buzzers op de droppers. Een totaal andere presentatie van de vliegen. Doordat de vliegenlijn op of net boven de bodem licht en het team vliegen worden gelift door het drijvende vermogen van de puntvlieg (boobie) De vis, die normaliter een andere aanbieding gewent is, en deze dus ook herkent, zal deze aanbieding van vliegen niet herkennen Ook het afschrik fenomeen wat bij drijvende lijnen aanwezig kan zijn, is hier niet aan de orde. De leader is simpel, recht door en kort, afhankelijk van de waterdiepte kan men langere leaders toepassen

Veel succes ennehh… “vis eens vaker met een “Team” Jan Keur.