Nadenken over de uitverkiezing

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
De gevolgen van de zonde
DE CHRISTEN = EEN GETUIGE
De pittige smaak van de uitverkiezing
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Zingen Ik geloof in God de Vader, de Almachtige,
God en ons.
Evangelie = blijde boodschap = goed bericht Paulus in 1Timotheüs 1:11 “... de gezonde leer, naar het evangelie der heerlijkheid van de gelukkige God, dat.
De weg terug Miljoenen mensen over de hele wereld
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
Handen af van het evangelie van genade! Paulus met hartstocht en passie in de bres voor het evangelie van genade om de jonge gelovigen in ‘Kelten-land’
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Genade.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Wanneer was jij voor het laatst WOEDEND – en terecht?
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
Redding, Loon & Kroon En onze Heere Jezus Christus Zelf en onze God en Vader, Die ons heeft liefgehad en ons een eeuwige troost en goede hoop gegeven heeft.
Les 10 voor 5 maart Paulus zette in zijn brieven de scene van de Grote Strijd uiteen:
De rechtvaardige God kiest en verwerpt – wees stil en geef hem eer! (DL I, art.15) DE RECHTVAARDIGE GOD KIEST EN VERWERPT – WEES STIL EN GEEF HEM EER!
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! - welke zekerheid heb je over je uitverkiezing - 1. Zekerheid in Christus – - niet ‘later.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.
Levensweg NBG Bijbelvertaling
De doop geeft hoop.
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
Romeinen
“En toen zij dit hoorden, waren zij gerustgesteld, en zij verheerlijkten God en zeiden: Zo heeft God dus ook aan de heidenen de bekering gegeven die tot.
Christelijke vrijheid
Gemeente-zijn, inhoud en dan structuur Maandag 25 september 2017 Gemeenteavond Vanaf uur is er koffie beschikbaar en we willen om uur.
9 – Is er maar één waarheid?
500 jaar Reformatie 28 oktober 2017 Garderen.
GERECHTVAARDIGD DOOR GELOOF
Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
Les 6 voor 11 november 2017 ADAM EN JEZUS.
In Perspectief.
de brief aan de Romeinen
de brief aan de Romeinen
waarom gelooft de één wel en de ander niet
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
De dwaasheid van het kruis
De brief van Jakobus 4. Door geloof alleen?.
Hoofd in de wolken; voeten in de klei
Hoe kom je in het Koninkrijk van God?
Laatste oordeel Gaan alle niet-christenen verloren? Ben jij behouden?
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
Dordtse Leerregels - indeling
Het zaad van Abraham 18 maart 2018 Hendrik Ido Ambacht.
Brief aan de Galaten -16- Paulus versus Petrus.
God heeft altijd een plan B
Hoe is uw naam, waar zijt Gij te vinden?
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Als een korrel graan Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, indien de graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft zij op zichzelf; maar indien zij sterft.
Transcript van de presentatie:

Nadenken over de uitverkiezing

1/ Alle mensen zijn vanaf hun geboorte 100% zondig in Gods ogen Niemand is perfect, maar God ziet in ieder mens nog wel iets goeds

2/ Als God mensen redt, kijkt Hij ook naar hun motivatie of ze willen geloven. De mensen die door God gered worden, hebben dat nergens aan verdiend.

3/ Jezus Christus heeft zijn leven gegeven voor alle mensen, ongeacht of ze in Hem geloven of niet. Jezus Christus heeft zijn leven alleen gegeven voor de mensen die in Hem geloven.

4/ Als God iemand het geloof wil geven, bepaalt die persoon uiteindelijk zelf of hij dat serieuze aanbod van genade aanneemt 4/ Als God iemand het geloof wil geven, kan die persoon dat serieuze aanbod van genade uiteindelijk niet afwijzen.

5/ Als je door de Heilige Geest tot geloof komt, ben je voor altijd zeker van je redding, wat er in je leven ook gebeurt. 5/ Als je door de Heilige Geest tot geloof komt, kun je later in je leven door allerlei omstandigheden toch nog je geloof kwijt raken.

Artikel 1 Alle mensen hebben in Adam gezondigd en verdienen Gods vloek en de eeuwige dood. Daarom zou God niemand onrecht gedaan hebben, als Hij besloten had het hele men-selijke geslacht aan zonde en vervloeking over te laten en vanwege de zonde te ver-oordelen. De apostel zegt immers: ‘De hele wereld is voor God strafwaardig. Want allen hebben gezondigd en missen de heerlijkheid Gods’ (Rom. 3:19, 23). En: ‘Het loon, dat de zonde geeft, is de dood’ (Rom. 6:23).

Artikel 2 Maar hierin is de liefde van God geopen-baard, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gezonden heeft in de wereld, opdat een ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. Artikel 3 Om de mensen tot het geloof te brengen zendt God in zijn goedheid verkondigers van deze zeer blijde boodschap tot wie Hij wil en wanneer Hij wil. Door hun dienst worden de mensen opgeroepen

tot bekering en tot geloof in Christus, de gekruisigde tot bekering en tot geloof in Christus, de gekruisigde. Want hoe zullen zij geloven in Hem van wie zij niet gehoord hebben? Hoe horen zonder prediker? En hoe zal men prediken zonder gezonden te zijn? (Rom. 10:14, 15). Artikel 4 Op hen die dit evangelie niet geloven, blijft de toorn van God rusten. Maar zij die het aannemen en de Verlosser Jezus met een echt en levend geloof omhelzen, worden door Hem van de toorn van God en van de

ondergang verlost, en zij ontvangen door Hem het eeuwige leven. Artikel 5 Van dat ongeloof is God volstrekt niet de oorzaak. De mens draagt de schuld ervan, evenals van alle andere zonden. Daaren-tegen is het geloof in Jezus Christus en ook het behoud door Hem een genade- gave van God, zoals geschreven is: ‘Door genade zijt gij behouden, door het geloof, en dat niet uit uzelf: het is een gave van God’ (Ef. 2:8). Evenzo: ‘Aan u is de genade verleend in Christus te geloven’ (Fil. 1:29).