Sorteren met kaarten.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
B r i d g e iedereen kan het leren
Advertisements

Proloog.
Les 4 Hoofdstuk 6: Speeltechnieken Hoofdstuk 7: Speeltechnieken troef.
We zijn toch allemaal gelijk…
dia's bij lessenserie Pythagoras ± v Chr.
Datastructuren Quicksort
Onderwijs Transparant
1 Datastructuren Sorteren: alleen of niet alleen vergelijkingen College 5.
1 Datastructuren Sorteren: alleen of niet alleen vergelijkingen (II) College 6.
31 Breuken scheuren Acht repen scheuren. Repen verdelen.
Les 3 Hoofdstuk 3: Bieden (introductie) Hoofdstuk 4: Kaartwaardering
Sorteeralgoritmen. Sorteren: aanpak 1 Hoe ga je een rij getallen sorteren met PC? Sorteren door selectie (= selection sort): Zoek de kleinste waarde Sorteer.
B r i d g e iedereen kan het leren Les 1 Copyright, 2002 © Rob Roling.
T.I.P.S..
De dag van het solliciteren - introductie
T.I.P.S.. Selectiemogelijkheden: Onderhandeling Open input coaches Random Zelf ontwikkelde formulierenExcel formulieren/ranking.
Techniekanalyse Wat kun je verwachten na 4 keer op het ijs te hebben gestaan. Persoonlijk had ik al 7 jaar niet meer op de schaats gestaan. Maar na een.
Etappe 1 De eerste stappen.
Herhalingscombinaties
1 PI1 week 9 Complexiteit Sorteren Zoeken. 2 Complexiteit van algoritmen Hoeveel werk kost het uitvoeren van een algoritme (efficiëntie)? –tel het aantal.
Wikimedia Les 1. Wat is Wikimedia? Weten we het nog?
Woordjes leren.
Kansverdelingen Kansverdelingen Inleiding In deze presentatie gaan we kijken naar hoe kansen zijn verdeeld. We gaan in op verschillende.
Leespubliek. Spoorboekje Even opfrissen Oefening leespubliek Bespreken oefening Wat gaan we leren?: Je kunt vertellen wat een leespubliek is en naar welke.
Brainstormen in het ixperium Les over goede onderzoeksvragen.
Wereld Choco-lat Economie. Wereld Choco-lat Benodigheden  1 spelbord  5 sets van 11 fabriekskaarten  5 sets van 3 hoofdzetelkaarten  45 spelkaarten.
Wegwijs Groep 8 Thema 2Weer en verkeer Introductieles: 30 minuten Zelfstandig werken: 90 minuten Afsluiting: 30 minuten. presenteren.
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Cursus 1.1 Wat zie je in een landschap Klas 2 KGT Lesweek 1
Een slimme automobilist mijdt elke dag de spits!
Creatief schrijven.
Cursus 1.1 Wat zie je in een landschap Klas 2 BB Lesweek 1
De scriptie Sommige studenten schrijven het in 2 tot 3 maanden, anderen doen er een jaar of meer over… Factoren: Motivatie Plan van aanpak Begeleiding.
Energizer Thema 1: Organen en Cellen
Wat is internet? Vandaag gaan we ontdekken wat internet is? Hoe vaak zijn de leerlingen online? Welk apparaat gebruiken ze? Stel ze eens wat vragen en.
Aantekeningen maken en navertellen
Wat is internet? Vandaag gaan we ontdekken wat internet is? Hoe vaak zijn de leerlingen online? Welk apparaat gebruiken ze? Stel ze eens wat vragen en.
Atlas- en kaartvaardigheden
Wij zijn FLEX Finn Megan Anouk Nina
Het verschil tussen werkomschrijving en bestek?
Didactische structuren
Modderdorp Bron: csunplugged.org.
LESMATERIAAL BIJ LEER BRIDGE MET BERRY DEEL 1
Kiezen met Kaarten.
Vergelijkingen oplossen
Zeeslag Bron: csunplugged.org / csunplugged.nl.
Magische bits Bron: csunplugged.org.
volgende bladzijde terug
Fouten opsporen.
Modderdorp Bron: csunplugged.org.
Ik hou van social media Mediabegrip week 27.
Slim tellen.
Steen-schaar-papier Bron:
Papier programmeren Bron: code.org (
Modderdorp UNPLUGGED Bron: csunplugged.org.
Kiezen met Kaarten.
De praktijk: kinderen van 9 – 12 jaar
Dobbelen met booleans Bron: Math Maniacs (
Doolhof Bron: Bebras / Beverwedstrijd.
Bridge onder begeleiding
Tellen met kaarten.
Slim tellen.
Communiceren met knipperen
Tellen met kaarten.
Les 8: Samenwerkingsvaardigheden 2
Kiezen met Kaarten.
Dobbelen met booleans Bron: Math Maniacs (
Raden, regels en redeneren Groep 7 en 8
Een klaslokaalexperiment
Tijd Expert domein A Expert domein B
Transcript van de presentatie:

Sorteren met kaarten

Opdracht Elk team krijgt een setje kaarten van 9 kaarten, 2 t/m 10, bijvoorbeeld alle harten, klaveren, schoppen of ruiten kaarten. Je schudt de kaarten en legt deze met de afbeelding naar beneden op tafel, naast elkaar. Ze mogen niet open op tafel worden gelegd, ook niet tijdens oefenen. Het doel is om te komen tot een aanpak om de kaarten te sorteren.

Rolverdeling Je werkt in teams van 3 leerlingen. Verdeel de rollen: Een leerling is de vergelijker: hij/zij krijgt steeds twee speelkaarten te zien en wijst aan welke lager is. Een leerling is de uitvoerder: hij/zij voert het programma uit. Deze leerling gaat de kaarten dus sorteren met behulp van de vergelijker. Hij/zij mag niet zien welke afbeelding op de kaarten staat. Hij/zij kan kaarten wel schuiven. Een leerling is de teller. Hij/zij kijkt of het goed gaat allemaal en telt daarnaast het aantal vergelijkingen (dat is het aantal keren dat de vergelijker aangeeft welke kaart lager is)

Bogo-sort Schud de kaarten en leg ze op een rij. Kijk vervolgens of de kaarten op volgorde liggen: Vergelijk de kaarten die naast elkaar liggen twee aan twee. Als de kaarten allemaal op volgorde liggen ben je klaar. Zo niet: schud de kaarten opnieuw en probeer het weer.

Aanpak Is de uitleg van de aanpak helder? Werkt de aanpak goed, in alle gevallen? Is het mogelijk om de aanpak nog wat slimmer te maken? Hoe kan het dat er verschillen zijn in het aantal vergelijkingen bij de groepjes?

Aantal vergelijkingen   Gemiddeld aantal vergelijkingen Aantal kaarten Bubble Sort Quick Sort Insertion Sort 9 10 (1 kaart extra)

Aantal vergelijkingen   Gemiddeld aantal vergelijkingen Aantal kaarten Bubble Sort Quick Sort Insertion Sort 9 10 (1 kaart extra) 9 extra Ongeveer 3 extra Ongeveer 4 a 5 extra Het gaat slechts om een ruwe benadering van het gemiddelde in bovenstaande overzicht

Na afloop Er zijn verschillende algoritmen voor het sorteren van gegevens. Je kunt een algoritme weergeven in een stroomdiagram. Die zijn niet allemaal even efficiënt. Dat geldt voor veel algoritmen. Het is aan informatici om slimme algoritmen te bedenken.

Licentie Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal-licentie.