Trainingen Agile.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De nieuwe werkelijkheid
Advertisements

RESULTAATGERICHT WERKEN in verbinding met de totale organisatie
‘t Schrijverke Zoetermeer
Zo doen we dat in Dordrecht: Bewoners aan Zet
Welkom Workshop Arbeidstoeleiding – Hoe pak ik het methodisch aan ?
Milieuzorg Op School FOCUSGROEP visie en standpunten leerlingen 2 de graad.
Kats en coaching doe, leer, ontwikkel jezelf
Beginnen met actieonderzoek Hoe pak je dat aan?
De HR-Businesspartner als servant-leader
Business Marketing Management© 2008 Noordhoff Uitgevers bvBusiness Marketing Management© 2008 Noordhoff Uitgevers bv.
Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter-Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut Najat Toub Arssi, CJG Eindhoven.
Korte introductie tot het principe
CanDo Coaching.
Producten & Werkprocessen
Burgerinitiatieven.
De kracht van NACHON Sinds 1991 zijn wij specialist in transportautomatisering. Transportmanagement zit in ons DNA. Onze focus ligt volledig op de ontwikkeling.
11 Diversiteit & inclusie July 30, Overzicht Diversiteit en inclusie zijn een integraal onderdeel van onze business. Het is essentieel dat u.
Boekbespreking Differentiëren is te leren, Aafke Bouwman
BenFit; waarom? we geloven dat voor iedereen een gezond en gebalanceerd leven bereikbaar is de regie weer terug krijgen over je leven, lichaam en gewicht.
Leerstijlen KOLB SJM.
Van waarde; van betekenis zijn SBCM opleidingsdag 23 september 2015 Tom de Haas.
Denise Goessens-Nix, ketencoördinator CVA keten Parkstad Utrecht, 7 oktober 2015.
WPO (Interactief) Anne van Kempen Sanne van Hoof WPO kenniskring 2 november november 2015 Tips en aandachtspunten voor een succesvolle implementatie.
Visie Praktijk Regiobijeenkomst Regiobijeenkomst: Begeleiding.
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
Mantelzorgkaart Aan de slag op het werk Aan de slag met mijzelf Aan de slag thuis mede mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS en het ministerie van.
De WKR in de zorg: zorg voor belastingvoordeel Datum:6 juni 2014 Door:Martijn Thissen – Commercieel Manager.
Werk maken van Diversiteit in Rotterdam Woonstad Rotterdam.
SFEERIMPRESSIE TRAININGEN Wij geloven dat het echt anders kan! Wij, Mariel Koopmans en Jan Wijnand Hoek, oprichters van TrainingenLean.nl, werken dagelijks.
Samen(werken) aan Duurzame Inzetbaarheid Van Reactief naar Preventief P&O Netwerkbijeenkomst VGN 1 Februari 2013.
Wij. Roverscoutswet Ik beloof* mijn best te doen een goede Roverscout te zijn, iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scoutingwet. Ik wil.
De programmavriendelijke organisatie Provincie Gelderland Ervaringen Liesbet Hoek PGMopen 2015.
Copyright 2008 – Morningstar Systems – All rights reserved 1.
Jouw bedrijf in 10 seconden 1 Aleid Overbeek | Businesscoach 45+ | jouwbedrijfin10sec6okt2015.
Hoe zet je leerlingen aan het werk?
GROEIEN MET JE IDENTITEIT. EVEN VOORSTELLEN… WAT IS EEN KLANT?
Hoe maak je een presentatie die mensen kan overtuigen van jouw idee.
Met een uniek en onderscheidend verhaal jezelf verkopen!
Lean Six Sigma - Verbetermanagement
Kick-off Bijeenkomst Driebergen 25 januari
Diversiteit & Inclusie
Welke leerpunten nemen we mee van de eerste twee jaar?
De Verander versneller Workshop op 30 november 2017.
Grip op stress, tijd en Welkom, mijn naam is Annemiek Tigchelaar en ik ben de eigenaar van Werkdrukverlager. Wij helpen je met grip op je stress,
Een vergadering organiseren
A+O project Co-creatie in de praktijk
Wat zijn de effecten van (intersectorale) samenwerking?
De veranderende rol van de IB
Titel Stap 1 Aanleiding Stap 2 Als we niets doen Stap 4 Aanpak
Leren op de werkvloer Leren gebeurt niet vanzelf Wij ondersteunen deelnemers daarom in hun eigen praktijk. Hiervoor hebben wij een innovatieve methodiek.
Les 1: Brainstorm en kennismaken
Het Wereldhandelsspel
De Kwaliteit Verbetercyclus
De Kwaliteit Verbetercyclus
Marketing as a service ‘Hoe ziet de klantreis voor onze verschillende klanten eruit?’ Hoe wordt touchpoint ‘formulieren’ ervaren? ‘Zijn de formulieren.
Smart World Workshop Scrum en Design Thinking
SKILL GAMES JO8, JO9, JO10 & JO11.
Bedrijfseconomie, Ondernemerschap en Financiële Zelfredzaamheid
Vergadering Personeelsdienst
Een praktische kijk op Agile
Werkgevers wendbaar aan de slag
Elvie Pepper 29 maart 2019.
De uitdaging van een Agile communicatie-professional
`In beweging, sport als onderdeel van mobiliteit’
Richting geven aan Teamontwikkeling
Team charter Instrument.
Groeien als team - het teamcharter als hulpmiddel
100% Subsidie Ontwikkeladvies 2019.
Startgroep nieuwe HR-cyclus
Transcript van de presentatie:

Trainingen Agile

Introductie De Agile trainingen van The Agile Coach Company zijn praktisch en helpen organisaties direct zelfstandig aan de slag te gaan. Van basisvaardigheden tot verdieping op specifieke onderwerpen: Agile Foundation Scrum Awareness Expertsessie Product Owner Expertsessie Scrum Master Expertsessie Agile Coach Kennissessies (variërend aanbod) Wij ervaren de verantwoordelijkheid om onze kennis te delen: of het nu gaat om het bijbrengen van Agile basisvaardigheden of om een verdiepingsslag op een specifiek onderwerp voor Agile Coaches, Product Owners, Scrum Masters of Scrum teams. Door onze brede praktijkervaring updaten we continu onze trainingen zodat deelnemers gegarandeerd zijn van alle laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van Agile. 2-1-2019

Agile Foundation Inhoud Resultaat Doelgroep Praktische informatie Deel 1: introductie Agile De oorsprong Het Agile Manifesto Agile basisprincipes MVP Agile methodieken (Scrum, Scaling) Deel 2: Agile in de praktijk Valkuilen en tips Agile leiderschap Rollen (PO, Scrum Master) Agile toolbox Interactief aan de slag! Resultaat Na het volgen van de Agile Foundation… Bent u op de hoogte van de basisprincipes van Agile werken. Weet u wat Agile voor uw organisatie zou kunnen betekenen. Begrijpt u welke rollen er zijn binnen een Agile organisatie. Weet u hoe u kunt starten met Agile werken. Bent u in staat direct te starten met een praktische transitie naar een wendbare en flexibele organisatie. Doelgroep Voor iedereen die geïnteresseerd is in Agile werken en benieuwd is naar de basisprincipes, methoden en technieken en de mogelijkheden voor een praktische toepassing van Agile op business- en klantvraagstukken. Praktische informatie 1 dag Maximaal 20 deelnemers 2-1-2019

Scrum Awareness Inhoud Resultaat Doelgroep Praktische informatie Deel 1: introductie Scrum Achtergrond: waar komt Scrum vandaan? Het Scrum Framework De Scrum methodiek: rollen, lijsten en ceremonies Deel 2: Scrum in de praktijk Tips & tricks voor een praktische toepassing Aan de slag met Scrum! Resultaat Na het volgen van de Scrum Awareness training… Bent u bekend met de Scrum definities en begrippen. Begrijpt u welke rollen er worden onderscheiden bij de toepassing van Scrum en wat ieders rol inhoudt. Heeft u praktische handvatten om zelf aan de slag te gaan met Scrum. Heeft u een concreet business- of klantvraagstuk binnen uw organisatie voor ogen waar u vanaf morgen met Scrum resultaten op kunt bereiken. Doelgroep Voor iedereen die kennis wil maken met Scrum en de praktische toepassing hiervan bij business- en klantvraagstukken. Praktische informatie 1 dag Maximaal 20 deelnemers 2-1-2019

Expertsessies* Inhoud Resultaat Doelgroep Praktische informatie De expertsessies gaan specifiek in op de rollen van Agile Coach, Product Owner (PO) of Scrum Master (SM): Wat houdt de rol in? Welke skills zijn nodig om de rol te vervullen? Wanneer ben je een goede Agile Coach / PO / SM? Hoe zien de verhoudingen tussen de rollen eruit. Belemmeringen / valkuilen per rol. Praktische tips en tricks aan de hand van praktijkcases. Resultaat Na het volgen van een expertsessie… Begrijpt u welke rollen er worden onderscheiden in een Agile omgeving en wat ieders rol inhoudt. Begrijpt u de belangrijkste verschillen en verhoudingen tussen de rollen. Heeft u praktische handvatten om de rol vanuit een stevig fundament op te pakken en verder uit te bouwen. Bent u voorzien van tips & tricks vanuit praktijkervaringen waarmee u direct uw voordeel kunt doen in de eigen omgeving. Doelgroep Voor iedereen die reeds enige basiskennis heeft van het Agile gedachtegoed en op een praktische manier een verdieping wil aanbrengen in de invulling van zijn / haar rol als Agile Coach, Product Owner of Scrum Master. Praktische informatie 1 dagdeel Maximaal 12 deelnemers * Een expertsessie is bij ons altijd een combinatie van standaard- en maatwerk, omdat we zo goed mogelijk willen aansluiten op de ervaring- en trainingsbehoefte van de doelgroep. Op deze manier kunnen wij maximale meerwaarde leveren voor de deelnemers. 2-1-2019

Kennissessies Naast onze trainingen en expertsessies, bieden wij ook regelmatig en/of op aanvraag kennissessies. Deze kennissessies zijn bedoeld om een verdiepingsslag te maken op een specifiek onderwerp voor individuen of teams die met Agile aan de slag zijn. De kennissessies kunnen betrekking hebben op diverse vraagstukken waar organisaties op dat moment tegenaan lopen. Denk bijvoorbeeld aan: Hoe kunnen we alignen met afdelingen die het Agile gedachtegoed nog niet omarmen? Hoe kunnen we, ondanks het gebrek aan capaciteit vanuit IT, toch stappen vooruit maken? Hoe krijgen we op een pragmatische manier de Agile principes in het DNA van onze organisatie? We willen als team vooruit maar het leidinggevend kader is niet klaar om ons verantwoordelijkheid te geven. Hoe kunnen we toch succesvol gaan scrummen? Is ieder proces geschikt voor Agile? Wat is de rol van HR bij een succesvolle agility transitie? Hoe leren we onze klanten op een praktische manier écht kennen? … 2-1-2019

Referentie(s) “Ons doel was binnen onze projecten en processen te komen tot sneller en beter resultaat. De Scrum Awareness training was praktisch en helder wat betreft de inhoud, met voldoende ruimte voor discussies. Een deskundige trainer die haar eigen ervaring op een prettige manier verwerkt. We kunnen de basistraining Scrum aan eenieder aanbevelen die hiermee wil starten en nog niet weet wat het is. Je leert vooral ook tijdens de training hoe praktische instrumenten, zoals het Scrum board, direct in de praktijk in te zetten zijn. Binnen één dag heb je een compleet overzicht van wat Scrum is en hoe je het zou kunnen inzetten in jouw organisatie.” Cindy Gulpen, Gemeente Nuth. 2-1-2019

Meer informatie Wij denken graag mee over de juiste training voor jouw organisatie en doen graag een passend aanbod. Neem vrijblijvend contact op met: E: info@agilecoachcompany.nl T: 06 55 72 10 82 W: www.agilecoachcompany.nl E: Joyce.thijssen@agilecoachcompany.nl T: 06 55 72 00 57 W: www.agilecoachcompany.nl 2-1-2019

Het werk waar we trots op zijn! The Agile Coach Company De Agile Coach Company helpt jouw organisatie wendbaarder en flexibeler te maken zodat je sneller kan inspelen op de veranderende markt en klantbehoefte. Dit doen wij volgens de Agile-filosofie, waarbij jouw business en de klant voorop staan! Wij begeleiden, adviseren en trainen teams en individuen om deze verandering vol enthousiasme tegemoet te treden. Praktisch, resultaatgericht én versneld. Resultaat: binnen no-time meer zichtbare waarde voor de klant! “Wendbaarheid en flexibiliteit door Agility vanuit business- en kantperspectief” The Agile Coach Company Storkstraat 17A 3833 LB Leusden T +31 (0)35 548 65 65 E info@agilecoachcompany.nl W www.agilecoachcompany.nl Het werk waar we trots op zijn! Graag vertellen we over onze Agile Scrum ervaringen bij onze klanten.