De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Werkgevers wendbaar aan de slag

Verwante presentaties


Presentatie over: "Werkgevers wendbaar aan de slag"— Transcript van de presentatie:

1 Werkgevers wendbaar aan de slag

2 Wie zijn wij?

3 Onze visie op Duurzame Inzetbaarheid
Kosten ziekte verzuim / arbeidsongeschiktheid Meer arbeidsmobiliteit Veranderend profiel medewerkers – wisselende competenties Robotisering Bezuinigingen andere financieringsmethodiek

4 Andere Mindset gedragen duurzaam inzetbaarheidsbeleid
Effectief beleid voor Duurzame Inzetbaarheid vraagt een cultuurverandering (openheid, transparantie, ruimte voor initiatief/zelf management, delegeren verantwoordelijkheid, maar ook middelen en autoriteit) Visieontwikkeling - Noodzaak voor verandering – als mensen geen noodzaak zien/urgentie voelen veranderen ze niet – toetssteen voor gewenst gedrag/best practices Voorbeeld: zelfsturende teams functioneren niet door alleen een laag leidinggevenden te schrappen – de hele organisatie moet anders denken, anders sturen en anders gaan kijken.

5 Maatwerk Maatwerk: Roadmap + eigen programma

6 Integrale Aanpak Integrale aanpak: organisatie – leiderschap – medewerkers

7 Interventies met Impact
Interventies gericht op het beïnvloeden van oordelen en overtuigingen – DI heeft meer nodig dan een trucje leren, Aanspreekcultuur – is geen kwestie van gedrag (iedereen kan praten), maar meer van oordelen en overtuigingen (“Als ik mijn collega ergens op aanspreek, krijg ik misschien ruzie met hem”)(“Ik vind het moeilijk/ik heb angst om iemand ergens op aan te spreken”). Interveniëren op iemands overtuigingen leidt tot duurzame veranderingen.

8 Programma Diagnose Roadmap Visiebijeenkomsten Leiderschapstrajecten
Intervisiebijeenkomsten Trainingsprogramma’s Effectmeting Looptijd 16 organisaties In samenwerking met 16 organisaties en Wecreate Consulting geeft u praktisch vorm en inhoud aan gedragen duurzaam inzetbaarheidsbeleid. Iedere organisatie zal gedurende de loop van het project zijn eigen beleid ontwikkelen door middel van de volgende activiteiten:  Start met een roadmap en een op maat gemaakt programma voor uw organisatie.  Visiebijeenkomsten met uw MT om een gedragen actiegericht beleidsplan te ontwikkelen.  Invulling te geven aan dit beleidsplan door leiderschapstrajecten met als doel de rol en verantwoordelijkheid van de leidinggevenden te versterken om medewerkers te stimuleren met de eigen duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan.  Intervisiebijeenkomsten met leidinggevenden die leiden tot reflectie, inzicht en actie.  Trainingsprogramma’s voor HR professionals en coaches bij organisaties met zelfsturende teams.

9 Tijd, energie (o.a. HR projectleiding, 4.000)
Uw Investering voor het hele project Tijd, energie (o.a. HR projectleiding, 4.000) Passie, motivatie en overtuiging om koploper te worden op DI

10 Doe mee 11.500 voor het hele project
Tijd, energie (o.a. HR projectleiding, 4.000) Passie, motivatie en overtuiging om koploper te worden op DI


Download ppt "Werkgevers wendbaar aan de slag"

Verwante presentaties


Ads door Google