De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het Wereldhandelsspel

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het Wereldhandelsspel"— Transcript van de presentatie:

1

2 Het Wereldhandelsspel
Het Wereldhandelsspel is ontwikkeld in samenwerking met Professor Tinbergen van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het spel heeft als onderwerp de wereldhandel, waarbij de wereld is vertegenwoordigd door 12 landen. Twaalf teams besturen deze landen. In drie tot vijf ronden, vergelijkbaar met jaren, vindt er in deze wereld handel plaats. Iedere deelnemer heeft als taak zijn arbeiders aan het werk te houden, zijn bevolking te kleden te voorzien van eten en van eindproducten: auto's, energie en toerisme. Deze eindproducten kunnen worden "geproduceerd" op basis van de beperkte hoeveelheid grondstoffen die elk land aan het begin van zijn speeljaar krijgt. Er kan tevens worden geïnvesteerd. Deze investeringen leveren meer grondstoffen op, die met inzet van extra arbeid tot eindproduct kan worden omgevormd. Hoe loopt het af met de "arme landen", kunnen zij ook winnen? Wat gebeurt er met landen die uitsluitend olie produceren? Kan Europa wel aan de vraag naar consumptieartikelen voldoen? Hebben landen met veel arbeidskrachten daar nu voordeel van of niet? Lonen de investeringen als de grondstoffen door gebrek aan arbeid niet kunnen worden omgezet? Kortom, een uitdaging die borg staat voor veel plezier en gespreksstof en kan leiden tot nieuwe inzichten.

3 JCI wie zijn wij JCI (Junior Chamber International) Nederland is een netwerkorganisatie voor ondernemende mensen van 25 tot 40 jaar die zich persoonlijk willen ontwikkelen. JCI is een internationale organisatie met circa leden in ongeveer 116 landen. Over heel Nederland verspreid zijn er circa 100 kamers met ongeveer leden. De organisatie is niet politiek of religieus gebonden. JCI heeft als non-gouvernementele organisatie de hoogste adviesstatus bij de Verenigde Naties. Community We zijn maatschappelijk betrokken en willen meehelpen om de wereld te verbeteren. Door lid te zijn van JCI ben je actief bezig met het verbeteren van de wereld door lokale, nationale en internationale projecten. Veel projecten van lokale organisaties worden gerealiseerd door de handen uit de mouwen te steken. Training & Coaching Door lid te zijn van JCI blijf je jezelf ontwikkelen in nieuwe vaardigheden, zoals leiderschap, coachen en bijvoorbeeld teambuilding. Het is niet meer nodig om dure bedrijfstrainingen te volgen, JCI beschikt over goede trainers binnen de eigen organisatie die de gelegenheid bieden om voor weinig geld veel te leren. Business JCI organiseert zakelijke evenementen op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Door lid te zijn van JCI heb je er in een keer een netwerk van circa 2000 contacten bij. Lid zijn van JCI schept een band en opent deuren die anders gesloten zouden blijven. Internationaal JCI biedt tevens de mogelijkheid om internationale contacten op te doen via Europese Conferenties en Wereldcongressen.

4 Spelopbouw Het spel wordt gespeeld in 3 tot 5 ronden (jaren). Na afloop van iedere ronde zal met behulp van een computerprogramma worden bepaald wat de startwaardes voor de volgende ronde zijn. De avond/middag zal als volgt worden opgebouwd: • Voorafgaand aan het spel zal worden uitgelegd wat het doel van het spel is en hoe de spelregels zijn. • De eerste ronde geeft iedereen de tijd om het spel te leren kennen, en om te kijken hoe het drijven van handel binnen het spel werkt. • Na afloop zal blijken dat niet iedereen zijn doelen heeft gehaald en dat er meer onderhandeld zal moeten worden. • In de volgende ronden zullen de gameleaders de druk verder opvoeren, kunnen de landen nu alsnog de gestelde doelen halen? • Tussen de verschillende ronden hebben de gameleaders tijd nodig om het spel klaar te maken voor de volgende ronde. In deze tijd kunt u onder het genot van een drankje de voorgaande ronde(n) evalueren en eventueel al vooruit denken. • Na afloop zal de winnaar bekend worden gemaakt, en is er tijd om het spel na te bespreken onder het genot van een drankje.

5 Doelgroep Het spel is een actieve, leuke en leerzame bezigheid voor bijvoorbeeld: • Management trainingen • Relatie onderhoud • Personeelsavonden • Netwerkbijeenkomst Het spel is ook uitermate geschikt voor het trainen van de volgende vaardigheden: • Samenwerking • Nemen van beslissingen onder tijdsdruk • Onderhandelen • Communiceren Het spel is tevens uitermate geschikt bij fusies/overnames. De medewerkers leren elkaar op een informele manier snel kennen.

6 Meer informatie? De opbrengsten van het Wereldhandelsspel van JCI ‘s-Gravenhage gaan altijd volledig naar het goede doel. Wilt u meer informatie over het Wereldhandelsspel? Neem vrijblijvend contact op! JCI ‘s-Gravenhage Wereldhandelsspel Commissie Anne Hoogenboom


Download ppt "Het Wereldhandelsspel"

Verwante presentaties


Ads door Google