‘Liever een open relatie?’

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De Geest wil je met kracht vervullen! Philip Nunn November Nunspeet.
Advertisements

Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
Mattheus 12: Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en farizeeën en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien. Maar Hij.
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Seksualiteit: gave van God
"verliefd, verloven en sexualiteit".
Zonde, de grootste vijand
Met TWEE handen !!!.
Overzicht onderdeel 1: genade, geloof, uitverkiezing
Gezonde Relaties
Welkom in deze kerkdienst
Het leven van Jezus. Hier leefde Jezus.
Zingen Vers 1 Een engel zegt Maria aan:
Romeinen Denken en Dienen.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
CHRISTEN ZIJN IN HET DAGELIJKS LEVEN. DE BERGREDE DE BERGREDE HOE KAN IK MIJ DE LEVENSSTIJL VAN DE HEMEL EIGEN MAKEN?
CHRISTEN ZIJN IN HET DAGELIJKS LEVEN. DE BERGREDE HOE KAN IK MIJ DE LEVENSSTIJL VAN DE HEMEL EIGEN MAKEN? HOE KAN IK MIJ DE LEVENSSTIJL VAN DE HEMEL EIGEN.
Godsdienst.
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.
‘Heilig mijn naam,’ zegt de HEER het 3 e gebod zondag 36 en 37.
Ds. Jasper Klapwijk Kerkdienst: de zegen Voorganger Thema.
Pasen zondag 23 Maart 2008 Opgestaan Johannes 20: 1-18 Zij hadden uit de schrift nog niet begrepen dat Jezus uit de dood moest opstaan.
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Stel je voor … Je was erbij op de Pinksterdag Petrus spreekt de mensen toe Verrassend Ontnuchterend Geen spektakel Meer een boetepreek CHRISTUS CENTRAAL!
Gods liefde en trouw.
Het huwelijk. Genesis 2:24 Zo komt het… Het huwelijk is Gods creatie Genesis 2:18-25.
1 Kor 7:29 Laat daarom ieder die een vrouw heeft zo leven dat het hem niet in beslag neemt.
‘Liever een open relatie?’
Marco, in dit verbond dat we samen aangaan, geef ik jou de belofte dat ik trouw zal zijn. Kijkend naar de afgelopen tijd kan ik mij absoluut niet voorstellen.
Hoofdstuk 5 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Emmeloord Amstelland 2 Over het boek Jozua Hoofdstuk 5.
God Vertrouwen is Jezus kennen
Introductie De Copernicaanse Revolutie. I. De revolutie van het Oude naar het Nieuwe Verbond. A. Het Oude Verbond Focus:jou, mij, de mens Karakter: doen,
Zondag 39 HC Franeker 29 maart 2009
Huwelijksformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus,
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
22 maart 2015 Zoetermeer 1. terugblik...  de relatie van Christus & de ekklesia wordt ten voorbeeld gesteld aan man & vrouw;  Hoofdschap = voorop gaan,
in Nieuw-Testamentisch perspektief
Beelden van de kerk.
O Heer, wat ben ik moe!.
GOD BELOOFT EEN NIEUW EN BETER VERBOND Jeremia 31:31-34.
Welkom Zondag 30 augustus 2015
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Waarom zou ik geloven? Een uitnodiging om na te denken over je geloof Philip Nunn - De Bron Deel #1: 1 nov 2105 Deel #2: 22 nov 2105.
Liturgie ♪ OPW:430 ♫ KND Voor we gaan ♪ 536:1,3 ♪ 518:1,3 ♪ 518:4,6 ♪ 575:1,2,6 ♪ 908:1,2,3 ♪ 908:4,5,7.
Gemeente van onze Here Jezus Christus, Wij zijn hier bijeen om het huwelijk van N.N. en N.N. aan de Heer op te dragen en hem om zijn zegen te vragen. Laten.
Kies een partner in de Heer - 1 Kor.7:39b. Een partner krijg je, een partner kies je (O.T.) Wat de HEER toen zei, heeft betekenis voor nu (1 Kor.6) Houd.
22 mei 2016 Rotterdam. Korinthe.... ... een havenstad met in Paulus' dagen rond de inwoners;
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
Doel van het huwelijk Genesis 1: 27 God schiep de mens als zijn evenbeeld, als evenbeeld van God schiep hij hem, mannelijk en vrouwelijk schiep hij de.
HET KRUIS EN ZIJN SCHADUW. De volmaaktheid van het offer van Christus Hebreeën 9:
4 september 2016 Rotterdam. 2 1Korinthe 7... over het huwelijk  "... het is goed voor een mens niet aan een vrouw verbonden te zijn" (7:1,8,38);
Blijf bij elkaar ….
Gehoorzaam zijn als een dienaar
Maleachi.
    Christelijke vrijheid samen God willen dienen in de gemeente
Les 12 Wees zuinig op de liefde
1.
Een teken van trouw!.
3 – Hoe belangrijk is het om te genieten?
Leven vanuit Gods troon
Lukas 22: 7-20   7De dag der ongezuurde broden kwam, waarop het Pascha moest geslacht worden. 8En Hij zond Petrus en Johannes uit, zeggende: Gaat heen,
en ik betrek het op Christus en de kerk
GOD. GOD GOD Op adem komen: teken van verbondenheid.
De bruiloft in Kana 3 maart 2019 Hendrik Ido Ambacht.
Christus en de gemeente
SLEUTELS TOT FAMILIE-EENHEID
Adam, een beeld van de komende
Het huwelijksverbond als afspiegeling van Christus en de gemeente
Transcript van de presentatie:

‘Liever een open relatie?’ Het Christelijke Huwelijk Samenwonen, Scheiding, Hertrouwen Philip Nunn 30 maart 2014

Het Christelijke Huwelijk Het Christelijke huwelijk is: een verbondsrelatie een complementaire relatie een doelgerichte relatie Opmerkingen over: Samenwonen Scheiding Hertrouwen

1. Het Christelijke huwelijk is een verbondsrelatie Gen 2:24 “Daarom zal een man zijn vader en zijn moeder verlaten en zich aan zijn vrouw hechten; en zij zullen tot één vlees zijn.”

1. Het Christelijke huwelijk is een verbondsrelatie Maleachi 2:14 “… de HEERE is Getuige tussen u en de vrouw van uw jeugd, tegen wie ú trouweloos handelt, terwijl zíj toch uw metgezellin en de vrouw van uw verbond is.”

1. Het Christelijke huwelijk is een verbondsrelatie Ezekiël 16:8 NBV “Ik kwam voorbij en zag dat je rijp was voor de liefde, ik spreidde mijn mantel over je uit om je naaktheid te bedekken. Ik zwoer je trouw, ik sloot een verbond met je – spreekt God, de HEER – en je werd de mijne”

1. Het Christelijke huwelijk is een verbondsrelatie Eigenschappen van een verbond Er is een belofte Er zijn getuigen Er is een teken Er is een moment

2. Het Christelijke huwelijk is een complementaire relatie Gen 2:18 NBV “God, de HEER, dacht: Het is niet goed dat de mens alleen is, ik zal een helper voor hem maken die bij hem past” Efeze 5:22-25

3. Het Christelijke huwelijk is een doelgerichte relatie (1) Om iets van God te laten zien (2) Om ons karakter te verbeteren (3) Om van elkaar te genieten (4) Om stabiliteit te bevorderen

Opmerkingen over: Samenwonen Scheiding Hertrouwen

1. Samenwonen 1. Bekering 2. Verkering 3. Trouwen 4. Samenwonen

2. Scheiding Maleachi 2:16 “Want de HEERE, de God van Israël, zegt dat Hij het wegsturen van de eigen vrouw haat”

2. Scheiding Matteüs 19:3-12

2. Scheiding: Uitzonderingsclausule Een ‘geldige scheiding’ is een scheiding waar God erkent dat het huwelijksverbond verbroken is. Een ‘ongeldige scheiding’ is geen scheiding. Het verbond blijft staan.

2. Scheiding: Uitzonderingsclausules (1) Aanhoudend overspel – immoraliteit Matt 19:9. (2) Het verlaten van je echtgenoot 1 Kor 7:12-15

2. Scheiding: Uitzonderingsclausules Exodus 21:10-11 “Als hij voor zichzelf nog een andere vrouw neemt, mag hij haar niet tekortdoen wat betreft voedsel, kleding en huwelijksgemeenschap. Als hij deze drie dingen niet voor haar doet, mag zij vertrekken, voor niets, zonder losgeld.”

2. Scheiding: Uitzonderingsclausules Aanhoudend overspel – immoraliteit Matt 19:9. (2) Het verlaten van je echtgenoot 1 Kor 7:12-15 (3) De verwaarlozing van je echtgenoot (incl. misbruik, mishandeling) Exodus 21:10-11

3. Hertrouwen Met een ‘geldige scheiding’ is het huwelijk verbond verbroken. En als het huwelijks verbond verbroken is, is er ook de mogelijkheid om te hertrouwen. Dat is een duidelijk conclusie van Deut. 24:1-4 en de woorden van Jezus in Mat 19:9.

3. Hertrouwen Met een ‘ongeldige scheiding’ is het huwelijks verbond niet verbroken. Een als het huwelijks verbond niet verbroken is, is er dus geen mogelijkheid om te hertrouwen. Hier hertrouwen is door de Heer Jezus ‘overspel’ genoemd.

Conclusie