Klassiekers Vwo 2 – project periode 4.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
VMBO klas 3 Fictie 6 januari 2014.
Advertisements

Tim Versluijs Leerdoelen.
Media en creativiteit module 2 Identiteit
MEDMEC02 – periode 1 – jaar 1 Creative Tools VAKGROEP MEDIA EN CREATIVITEIT Mail: Aanwezig: di/wo/do/vr Lokaal: PH Elske Revelman de.
STOF PW hst. 3 Fictie vertelstandpunten
Hedendaagse literatuur Vijfde college programma  Bezoek aan De dag van de Literatuur  Aanwezigheid?  Presentaties over de historische roman 
BRIDGET JONES The edge of reason Kijk een film (dvd/bluray) met het commentaar van de regisseur en ga opzoek naar de succesfactor.
13/02/2014 Onderzoek Happy Aging 1 : De context. Wie zijn die ouderen (verschillende profielen: leeftijd, opleiding, voormalig beroep, locatie, interessen,
Tweede wereldoorlog.
OFC28 mediawijsheid les 4.
Blok 4.
Theorielessen in projectmatig werken
STagebegeleiding Bijeenkomst 8 Blok 2.
Literaire bouwstenen 1 Vertelperspectief.
Portfolio Presentatie
Briant College Fictie h4 Spanning. Briant College ­ Wat een verhaal spannend maakt ­ Welke ‘trucjes’ de schrijver gebruikt om het verhaal spannend te.
Opvoeding en pedagogiek Bijeenkomst 1 Pascal van Schajik
schpa.  Projectmatig werken  Opzet module  Opdrachten  Projectgroepen vormen  Wat verder nog ter sprake komt.
Dorien `t Hart Groepsdynamica Dorien `t Hart
Dorien `t Hart Med.hro.nl/hardo
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 Studieloopbaancoaching Kwartaal 4 – les 1 Rotterdam, April 2015.
Dorien `t Hart Groepsdynamica Dorien `t Hart
Jennifer de Vries-Aydogdu Med.hr.nl/vrije Project: Oriëntatie op het beroep.
Happy new year Goede voornemens.... Waardenlijst Neem de waardenlijst door. Omcirkel de vijf voor jou belangrijkste waarden van de groep waarop je werkt.
De theorie achter de verhalen
Pemwjk3. Programma tafeltjesronde over ruimte en materiaal Bespreek de inzichten die naar aanleiding van de tafeltjesronde over ruimte en materialen hebt.
Week 3: Jeugdcriminaliteit Docent: Irina Nojoredjo Opvoedrelaties onder spanning A.
Mark Manders. Oriënteren & Categoriseren Consensus Verdelen begrippen Werkgroepen maken Uitleg opdracht Vandaag.
Literaire bouwstenen Vertelperspectief.
Waar is de zevende dwerg?
Studiemiddag vakdidactiek/opleidingsdidactiek PTH Windesheim 3 december Verzorgd door ECENT/OTIB Op uitnodiging van Theo Last en Wim Sterken n Peter Smulders.
Religie, mens en samenleving (voorlichting algemeen) 1 RMS – Wat? Waarom? Voor wie? Presentatie voor de leerlingen van VWO 3 over een nieuw keuzevak in.
BEELDTAAL EN INFORMATIE HOOFDSTUK 3. OOK FILM IS EEN OPTISCHE ILLUSIE 3.1. DE DRANG NAAR BEWEGENDE BEELDEN.
Literary Devices. Alliteration; herhalen van eerste medeklinker-klanken om bepaalde nadruk aan deze woorden te geven. The passionate shepherd to his love.
FICTIE 1.1 VERHAALPERSONEN. AAN HET EINDE VAN DEZE LES WEET JE Wat een verhaalprobleem/thema is en hoe dit verwoord wordt. Hoe spanning ontstaat en welke.
Lesbrief – Meester Kikker. Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je ooit al naar het NFF.
Lesbrief – Siv gaat logeren. Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je ooit al naar het.
FICTIE 1.1 VERHAALPERSONEN. AAN HET EINDE VAN DEZE LES WEET JE Wat hoofd- en bijfiguren zijn en hoe je deze herkent in een tekst. Hoe het komt dat je.
Presentatie Nederlands Over 4 stellingen Naam: xx Klas: 4vmbo bk Datum:
H4 – Comenius College Laagland. Lezen ‘De minzame moordenaar’ Waarom lees je? Effect Leesmotivatie: plezier, ontspanning, ontsnappen aan werkelijkheid,
Cursus 1.2 Werken met een Atlas Klas 1 BK Lesweek 5
In 2017 ga jij: je diploma halen;
Groepswerk Eén werk! = Eén cijfer?.
Fictie 2.1 tijd.
Cursus 1.3 Reis door de tijd Klas 1 KGT Lesweek 3
Onderhouden bestratingen
Rob Goossens Wat weten we nog?.
Fictie 2.1 tijd.
Eindopdracht Robinson
Keuzedeel internationalisering
SCHM Literatuur Les 1 #havo5.
Nederlands In de bovenbouw mavo.
Vwo 6 – literatuur Week
Poster ontwerpen Opdracht fictie klas 1.
Mens & Maatschappij D-Toets
Living lab & Storytelling
Krachtig communiceren t i e n t o p t i p s
Mens & Maatschappij D-Toets
De schrijver mee op Reis
Methodisch handelen Week 1. Methodisch handelen Week 1.
De schrijver mee op reis
Introductie V6 2018/2019.
Pak je boeken! Paragraaf 3.4!
Diersoortverdieping Overige Zoogdieren
nibi conferentie 2019 Annnemieke Gemmink, CLV
Ontwerp een buitenles Les 1 Les 6.
Les 4: iedereen is anders
TTT 2018 / 2019.
Literaire Begrippen.
Kennismaken met je klasgenoot
Transcript van de presentatie:

Klassiekers Vwo 2 – project periode 4

Leerdoelen Leerdoelen: Je leert:   Je leert: - wat klassiekers zijn en welke rol deze hebben in onze cultuur; - een verhaal analyseren aan de hand van gebeurtenissen, plaatsen, tijden en personages’ - nadenken over de schrijfwijze en het taalgebruik van een schrijver’ - hoe je klasgenoten kunt enthousiasmeren om het verhaal ook te lezen.

Reisverhalen, nog steeds erg interessant…. #FILMPJE

Klassiekers Reisverhalen: Eeuwenoude vorm Reislustig en nieuwsgierig volk Niet echt kunnen reizen, dus dan maar via verhalen Fictionele elementen voor spanning en sensatie! Deze verhalen hebben nog steeds invloed op onze hedendaagse cultuur (films, boeken, games etc.) Klassiekers Kennis van de wereld

Wat zijn wereldklassiekers? Het zijn verhalen die: blijven hangen; inspiratie zijn voor andere verhalen; iedereen ter wereld kent waarvan al veel verschillende versies zijn verschenen; niet afhankelijk zijn van tijd, trends en mode.

Alice in wonderland

Gulliver’s reizen

Robinson crusoe

Reis om de wereld

Scheepsjongens van bontekoe

Je leest in de groep een boek en bekijkt de film. Je maakt opdrachten voor je portfolio (gezamenlijk) en geeft een presentatie:   Beschrijving van het boek en van de film a.h.v. - de verhaallijn: de gebeurtenissen in chronologische volgorde - de plaatsen waar het verhaal zich afspeelt - de tijden waarin het verhaal zich afspeelt - de belangrijkste personages (hoofdpersonen en de belangrijkste ‘tegenstanders’ en ‘helpers’) - de schrijfwijze en het taalgebruik van de schrijver - de wijze waarop het verhaal is verfilmd B. 5 belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen de film en het boek. C. Oordeel over het boek en de film door middel van een promotiefilmpje (max. 3 minuten) D. Waarom is dit een wereldklassieker?

Samenwerken Presentaties zijn op: 1 juni – 5 juni – 8 juni – 12 juni Vul het logboek in (iedere week) Maak afspraken en communiceer deze ook met je docent Kijk naar het beoordelingsblad Presentaties zijn op: 1 juni – 5 juni – 8 juni – 12 juni