De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Fictie 2.1 tijd.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Fictie 2.1 tijd."— Transcript van de presentatie:

1 Fictie 2.1 tijd

2 Wat gaan we deze les leren?
Op welke verschillende manieren een boek kan starten. Wat een chronologische volgorde is. Wat een historische roman is.

3 Wat gaan we deze les doen?
1. Start met het lezen van tekst 1 (blz 61/62)) (10m) Stukje theorie (5m) maken van de opdrachten 1 t/m 4 (45m) lezen van je boek/maken van je verslag (40m) datum eerste boek uit: 13 november

4 Tijd Ieder verhaal speelt zich af in een bepaalde tijd. Soms is dat heel precies en soms ook niet. Vaak is het niet direct duidelijk in welke tijd het zich afspeelt. Door kleine aanwijzingen in het verhaal kun je daar wel wat over zeggen.

5 Begin van een boek Het boek begint met de eerste gebeurtenis van het verhaal en vertelt vervolgens chronologisch verder. Het begint in het midden met een (spannende) gebeurtenis en pas later lees je wat eraan vooraf is gegaan: de voorgeschiedenis met flashbacks Het boek begint aan het einde van het verhaal. De rest van het boek gaat over wat daarvoor is gebeurd.

6 Einde van een boek Twee soorten verhaaleindes Gelsloten: het verhaalprobleem is aan het einde opgelost, het is duidelijk hoe het verhaal afloopt. Open: Een aantal zaken blijven onopgelost, je moet/kunt zelf invullen hoe het afloopt.

7 IN tweetallen (10m) Neem iets dat je beleefd/gedaan hebt in de vakantie in je hoofd en vertel dat aan je klasgenoot in: Ab ovo óf In Media res Post rem

8 Huiswerk Maken opdrachten fictie 2.1 1 tm 4
DENK AAN JE LEESBOEK MORGEN!!!


Download ppt "Fictie 2.1 tijd."

Verwante presentaties


Ads door Google