Basis Voedingsmiddelen Les Zuivel Melk en melkproducten 2

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Voorlichtingsavond De Granaet.
Advertisements

Ren je Rot Voedingsspel!?.
Zuivelproducten en Eieren
Stofwisseling.
“Leonardo Project” F&B 4You
Een handleiding voor deleerkracht
Spreekbeurt Wesley Struik © OBS J. Emmens / Gasselternijveen ®
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
Vak-verdieping Kaas Deze presentatie gaat over de volledige kaasontwikkeling met de daarbij behorende schimmels/ bacteriën en diverse smaakprofielen.
Alcohol en Biotechnologie
Voeding Paragraaf 4.4 Melk. Koe: wandelende chemische fabriek Gekeken naar ziektekiemen of giftige stoffen Vetgehalte aangepast Ook grondstof.
Hoofdstuk 4 Voeding.
Goedenavond Welkom bij
Eva Bekemans Danaaï Vroman
Thema 2: Voeding en Vertering
De koeien lopen in de wei en eten gras
Voedingsstoffen.
De Actieve Voedingsdriehoek
Met een goede voeding op naar de Slachte!
Periode 4.2 H14 Biotechnologie.
MARGARINE.
We behandelen: Eiwitten Koolhydraten Vetten
1. Water drinken is gezond.
Spijsvertering door enzymen
Basisstof 1: Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
Vakverdieping 2014 D. Van Beek J.J. Collijn J de Vré.
Voedingsmiddelen & voedingsstoffen
Op de boerderij.
Zuivel Wat bedoelen we met zuivel? Waarom geven dieren melk?
En… Wat zit er in? Het etiket onder de loep!
Lekker en Gezond de Quiz
De gulden regels voor het kaasplateau
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Vitaal Burgerschap burgerschap.
Energiemanagement Hans Spanjers
Hoofdstuk 4: Voeding HAVO 4.
Voeding aan zwangere vrouwen. Calcium  Mineraal wat voorkomt in gebit en skelet  Eet voldoende Calcium  Verhoogde behoefte voor aanmaak skelet baby.
Voeding & Vertering.
Voedingsmiddelen/voedingsstoffen Voedingsmiddelen: alles wat je eet of drinkt Voedingsstof: nuttige bestanddelen in voedingsmiddelen.
Dieren op de boerderij. Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Hoofdstuk 14 Biotechnologie.  Hoofdstuk 7.5 Fermentatie  Hoofdstuk 14 in zijn geheel ( ) Praktijk:  Plantenkleurstoffen  Papierchromatografie.
Koolhydraten in (moeder)melk een betere gezondheid met slimme koolhydraten Project IRRESISTIBLE Science LinX/ Rijksuniversiteit Groningen.
Thema 5 Voeding en vertering
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Voeren en verzorgen Klas D21 MBO Doetinchem
Klas DD31 en DD41 MBO Doetinchem
IBS 2 de verpakking Lesweek 2..
IBS de verpakking Week 1 | Les 1..
Smul gezond.
Voedingsstoffen.
Ecsplore is onderdeel van PIW Groep
Kaas bereiden.
Diëten H 5.1 Ruststofwisseling Waar hangt dit van af? lichaamsgewicht
Voeren en verzorgen Periode 4
Vergelijkingen oplossen
Basis Voedingsmiddelen Les Zuivel Melk en melkproducten
Gemiddelde WTO-douanetarieven per productcategorie
Basis Voedingsmiddelen Les 5 Zuivel Melk en melkproducten
Basis Voedingsmiddelen Les 2 Zuivel Melk en melkproducten
Vertering en opname van voedingsstoffen in het bloed
Het waterspel
DE VOEDINGS – DRIEHOEK.
Melk-samenstelling zondag 7 april 2019.
Schijf van Vijf.
Vandaag Herhalen endogene en exogene krachten Nakijken huiswerk
Keuzedeel assisteren bij facilitaire diensten
Transcript van de presentatie:

Basis Voedingsmiddelen Les Zuivel Melk en melkproducten 2 31-12-2018

Wat gaan we doen? Kalender Succescriteria Huiswerk Melissa Oefen vragen maken zuivel Theorie Kaas Opdracht 31-12-2018

Ga in IBS groepjes zitten Vergelijk elkaars antwoorden Zijn er vragen? Huiswerk Melissa Ga in IBS groepjes zitten Vergelijk elkaars antwoorden Zijn er vragen? 31-12-2018

Oefen vragen maken zuivel Wat is de lactatie periode van een koe? Wat betekent ‘Het laten schieten van melk?’ Welke vitamines zitten er in melk? Welke mineralen zitten er in melk? Zit er voornamelijk verzadigde of onverzadigde vetten in melk? Wat is een lactose-intolerantie? Wat gebeurt er bij het homogeniseren van melk? Benoem het verschil tussen thermiseren en pasteuriseren 31-12-2018

Kaas productie 31-12-2018

31-12-2018

Zorgt voor insluiten van vaste bestanddelen Stremmen Vaste bestanddelen (eiwitten en vetten) worden gescheiden van de vloeibare bestanddelen. Zuursel: melkzuurbacteriën zetten melksuiker om in melkzuur. Eiwitten klonteren samen. Stremsel: enzym chymosine breekt caseïne-eiwit af. Caseïne-eiwit + calcium -> gel Zorgt voor insluiten van vaste bestanddelen 31-12-2018

31-12-2018

Snijden Scheiden wrongel/wei Vormen Roeren en snijden Vochtafscheiding wordt bevorderd Scheiden wrongel/wei Wei wordt afgetapt Warm water toevoegen Wrongel krimpt en laat meer vocht los Vormen Wrongel naar 1 kant, andere kant wei weg laten lopen In vorm 31-12-2018

31-12-2018

Verschil in hardheid kazen Harde kazen, harder persen Rustperiode 6-10 uur, regelmatig keren Pekelen: het zouten van de kaas Zoutpercentage 17 – 20% Duur 1 tot 5 dagen Houdbaarheid bevorderen Vorm door korstvorming 31-12-2018

31-12-2018

In geconditioneerde ruimte Rijpen In geconditioneerde ruimte 12 -15 graden C Vochtigheid 85-90% Kazen worden geregelmatig gekeerd Kunststof laag voor de korst Kaas moet kunnen ademen 31-12-2018

31-12-2018

Hoe wordt boter gemaakt? Hoe wordt Yoghurt gemaakt? Huiswerk Hoe wordt boter gemaakt? Hoe wordt Yoghurt gemaakt? Hoe wordt karnemelk gemaakt? 31-12-2018