Kato bruyneels, Lore Driessens

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Praten met kinderen over de wereld !
Advertisements

`Verschil tussen Kennissen en vrienden
IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
1. Wat is het Kinderrechtenverdrag?
Uitslag opdracht 2 (samsam, nr
Woorden en tijd.....
Welkom bij de World Vision Quiz.
TAALPROBLEMEN ODD ONE OUT.
Saca’s PowerPoint Presentatie
Wat maakt het leven zinvol?
Mijn hobby: is over cultuur van Ethiopië
Hoe en waarom brengt de burger zijn snoeihout snel naar de biomassa verbrander? Van consument tot biomassaleverancier.
* ELLA 6A * * powerpoint kunst *
Stoffen en hun eigenschappen
Interpreteren van data
Heb lief, alsof je nooit werd gekwetst...
“Een dure GSM hebben ze wel, maar hun schoolrekening betalen…”
Rekenen groep 4.
Welkom! Wij zijn Jan Kooijman en René van Kooten.
Nagels Hou jij ook zo van het lakken van nagels?
Als sterren aan de hemel staan
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
De oplossing optellen oefenen doorwerken verbeteren de oefening het huiswerk verkeerd.
Jeugd Pastoraat Westerkerk.
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Om soms eens dieper over na te denken
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Duurzame Energie Dinant Bauer.
Huis voor kinderen van 0 tot 18 jaar met een ernstige ziekte. Deze kinderen hebben veel verzorging nodig van verpleegkundigen.
Heb lief, alsof je nooit werd gekwetst.... Werk, alsof je nooit geld nodig had...
Wat voor inkomen heb je & waar blijft je geld?
V AN STAL NAAR BORD Bij deze publicatie komen van alles en nog wat over de vee houderij.
1. EVEN VOORSTELLEN… LEERDOELEN Je weet wat een bank is en doet. Je kent de (financiële) gevolgen van rood staan, kopen op afbetaling en een lening afsluiten.
Op zoek naar antwoord.
Een lach op het gezicht van kinderen in Nederland.
Jongeren & geld. Zakgeld Hoeveel zakgeld krijgen jongeren? leeftijdzakgeld (per maand) 12€ 19 13€ 23 14€ 25 15€ 30 16€ 31 17€ 36.
Waar ga ik het over hebben? Wie ben ik (volgens mezelf)? Wat zijn mijn voornaamste interesses? Wat is verder belangrijk voor mij? Hoe denk ik over mijn.
Vrijwilligerswerk in Peru Babette en Minoesch. Waar ligt Peru?
Slimme baasjes hebben een hondenverzekering! Alleen een mens zonder hart kan weerstaan aan een paar grote trouwe hondenogen. Als we in al onze kwetsbaarheid.
De leerlingenraa d Laat je stem horen!
Koala.
KINDEREN VAN DE STRAAT Zondagsscholenactie voor kinderen in Colombia.
De v- groep houdt in dat op elke maandag en dinsdag speciale oefeningen worden gedaan. Meestal zitten er niet veel kinderen in de v- groep. Als je er.
Wij hebben een infographic gemaakt om de mensen bewust te maken van hoeveel Co2 uitstoot er in hun eten zit. Deze kunnen we bijv. flyeren. Wij hebben.
Deze presentatie gaat over:.  Hallo,  Wij hebben een onderzoek gedaan in de wijk.  Wij hebben uiteindelijk gekozen voor het gebied bij de kinderboerderij.
Rekenen!!! cito.
Je spreekbeurt Leuk dat je jouw spreekbeurt over handicaps gaat houden! Veel mensen weten namelijk niet zo goed wat het is om met zo’n beperking te.
Kinderarbeid..
H3 Financiering van een bedrijf
Ontdekkingen in de zomer
Reken je (niet) rijk.
Waarom moet je naar de website: luka-en-vince.webnode.com gaan?
Rekenen.
Neus op - Neus af.
Welkom! Neem plaats in de kring.
Paragraaf 2.3 Wat willen zij dat je koopt?.
Vmbo 2 economie Overheid overbodig?
Reflecteren even pas op de plaats
Interview met God Ik droomde, dat ik een interview had met God……
Cursus 2.1 Wat hebben mensen nodig? Klas 1 KGT Lesweek 1
Cursus 2.1 Wat hebben mensen nodig? Klas 1 BK Lesweek 1
Leden NOA Diana van Oudenaaren & Danny Jansen
JULLIE WETEN DAT IK HET HEB, MAAR WAT IS HET?
Slim tellen.
Lang leve de zelfhulpgroep!
Afsluiting: Hoe zit jij in je kippenvel?
SEL Les 2: normen en waarden.
Locatie Malburgstaete
Stofwisselingsziekte…
Groeihormoon-stoornis..
Transcript van de presentatie:

Kato bruyneels, Lore Driessens ARMOEDE Kato bruyneels, Lore Driessens

WAT HEBBEN WIJ JUIST GEDAAN? Wij hebben een enquête gemaakt met enkele vragen. In deze Powerpoint gaan we deze vragen overlopen. Zo willen we bepaalde dingen aantonen.

Wat is armoede? Eerst en vooral zullen we eerst vertellen wat armoede is. Armoede is wanneer je het geld niet hebt om de basisbehoeften te betalen. Zoals eten voor het gezin. Je hebt ook gekleurde armoede, generatiearmoede, kansarmoede enzv.

vraag: uit hoeveel personen bestaat je gezin? Uit deze vraag kunnen we afleiden dat er niet zo veel gezinnen van meer dan 4 zijn. Het gaat ook steeds moeilijker om een groter gezin te kunnen onderhouden. Meeste grote gezinnen hebben dan ook niet zo veel geld.

Vraag: Hoeveel mensen hebben een betaalde job in jouw gezin? Mensen in armoede hebben vaak wel een betaalde job. Maar niet altijd een job die goed betaald. Zonder diploma is het vaak moeilijk om een goed betaalde job te kunnen krijgen.

Vraag: Heeft iedere persoon in jouw gezin ouder dan 12 jaar een eigen gsm? Heel veel kinderen hebben al van jong af aan een gsm. Ik wil jullie even alert maken dat die vaak worden gemaakt door arme kinderen. Kijk dan ook na van waar het komt enzv. Sta eens stil bij de vraag “heb ik wel een gsm nodig?”. Een gsm kost veel.

Op welke uitgaven wordt er bij jullie thuis soms bezuinigd? Uit de antwoorden kunnen we afleiden dat er een paar zijn die op niks van de basisbehoeften moet bezuinigd worden. Maar bij de meerderheid wel. We zouden eigenlijk ook al hebben we het geld moeten bezuinigen op bepaalde dingen. Je weet nooit wanneer je ineens in een moeilijke periode terecht komt.

Vraag:Staat de belangrijkste zichtrekening soms in het rood? Maar bij 1 van de 12 personen die deze vragen hebben ingevuld staat de belangrijkste zichtrekening in het rood. Het lijkt vast van “Het is maar 1.” maar hier merken we wel dat niet elke persoon het makkelijk heeft. Wie weet wel in armoede zit?

Vraag: Hebben jullie soms moeite om te betalen voor de basisbehoeften? 2 op de 12 heeft moeite om dit te betalen. Steeds meer mensen hebben moeite hier mee. Er kom steeds meer mensen in armoede terecht. Dat kan verschillende oorzaken hebben.

Vraag: wat zij volgens jou de beste oplossingen om niet arm te worden? We weten natuurlijk dat je zelf op het onverwachtste moment ineens in een moeilijke periode kunt terecht komen. En in armoede kan terecht komen. Veel mensen hadden hard werken, een diploma behalen,zuinig omspringen met energie aangeduid. Maar als we goed nadenken doen wij die dingen zelf wel? Vaak staan we niet stil bij hoeveel we verbruiken. Of hoeveel geld het kost.