1Joh 3:23,24a Dit is zijn gebod: dat we geloven in de naam van zijn Zoon Jezus Christus en elkaar liefhebben, zoals hij ons heeft opgedragen. Wie zich.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Zonde. Zonde = Zonde R God Zonde Zonde = Zonde R God ”Alles wat niet uit geloof gedaan wordt, is zonde.” (Romeinen 14,23)
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Welkom in de samenkomst
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 maart 2014 “Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
Woord van Leven April 2014.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Geven en laten geven. geven uit gulheid en gemeenschapszin.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
Zingen Liedboek 477 : 1,2 Geest van hierboven, leer ons geloven,
GENADE = FEEST Of toch niet?.
Achter Jezus aan Ga met God - 4.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Het hart van verbondenheid
Geen pijn - geen veroordeling
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Ik wil jou van harte dienen
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Preek Jakobus 2:
Preek 1 Petrus 4: 7-11.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Welkom Zondag 3 mei 2015 Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst: Anita Dahmen Orgel: Herman Kamp Lezingen: I Johannes 2: 28-3: 10 Efeziërs.
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Jezus volgen kan niet in deeltijd
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 2 onze traditie en onze missie.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
God heeft ons eeuwig leven geschonken –in zijn Zoon (1 Joh.5:11 / Zondag 1)
Wij hebben lief omdat God ons het eerst heeft liefgehad. (1Joh.4,19).
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Heb de HEER lief met heel je leven – Deuteronomium 6 HEB JE HEER LIEF MET HEEL JE LEVEN Heb hem lief, met heel je leven. Hem alleen! Neem de jeugd mee.
Matteüs 28:18-20a Iedereen moet erkennen: Christus is Heer 1.
We lezen uit bijbel gewone taal: Johannes 15: Johannes 4: 7-21 De preek gaat over 1 Johannes 4: 19 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd.
1 GEVEN. 2 David Bovendien, de tempel van mijn God gaat mij zo ter harte, ik stel boven op alles wat ik al voor het heilige huis bijeen heb gebracht mijn.
God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.
En een euro voor de zending ….
5. Leven voor God 1 Petrus 3:8-12 en 4:1-11.
Onbekende weldoener deelt geld uit (NOS )
10. De Geest, het woord en gebed
…doe alles wat je doet met hart en ziel
Wat geven we kinderen mee?
Leven uit de ware Wijnstok door liefde en geloof
Welkom op 22 jan. Voorganger: Ds. J.P. van Ark Ouderling: Peter Nijhuis Organist: Berto Smelt Lezing: Joh. 14: 8-26 Kol.1:
In de lessen 1 t/m 5 leer je over de kerk
5 – Hoe word je relaxed?.
Hoe streng is jouw God? 1.
Wat is God gul.
Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
ZONDE OVERWINNEN Les 7 voor 18 november 2017.
Hoe kom je in het Koninkrijk van God?
(2Pe 1:1-3) Van Simeon Petrus, dienaar en apostel van Jezus Christus. Aan allen die dankzij de rechtvaardigheid van onze God en van onze redder Jezus.
Ik leef van de geef.
Heb elkaar Vóór alles innig lief.
Mede-arbeiders van Christus… … in alle omstandigheden
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Jezus volgen met wat je hebt en geeft
Genesis 1:1-3 “In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde.
Geest van hierboven, leer ons geloven, hopen, liefhebben
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Transcript van de presentatie:

1Joh 3:23,24a Dit is zijn gebod: dat we geloven in de naam van zijn Zoon Jezus Christus en elkaar liefhebben, zoals hij ons heeft opgedragen. Wie zich aan zijn geboden houdt blijft in God, en God blijft in hem.

Joh 13:34 Ik geef jullie een nieuw gebod: heb elkaar lief. Zoals ik jullie heb liefgehad, zo moeten jullie elkaar liefhebben. Aan jullie liefde voor elkaar zal iedereen zien dat jullie mijn leerlingen zijn.

1Joh 3:17 Hoe kan Gods liefde in iemand blijven die meer dan genoeg heeft om van te bestaan, maar zijn hart sluit voor een broeder of zuster die hij gebrek ziet lijden?

Jak 2:14-16 Broeders en zusters, wat heeft het voor zin als iemand zegt te geloven, maar hij handelt er niet naar? Zou dat geloof hem soms kunnen redden? Als een broeder of zuster nauwelijks kleren heeft en elke dag eten tekortkomt, en een van u zegt dan: ‘Het ga je goed! Kleed je warm en eet smakelijk!’ zonder de ander te voorzien van de eerste levensbehoeften - wat heeft dat voor zin?

Joh 13:34 Ik geef jullie een nieuw gebod: heb elkaar lief. Zoals ik jullie heb liefgehad, zo moeten jullie elkaar liefhebben. Aan jullie liefde voor elkaar zal iedereen zien dat jullie mijn leerlingen zijn.

2Kor 9:8 God heeft de macht u te overstelpen met al zijn gaven, zodat u altijd en in alle opzichten vol-doende voor uzelf hebt en ook nog ruimschoots kunt bijdragen aan allerlei goed werk.

2Kor 9:8 God heeft de macht u te overstelpen met al zijn gaven, zodat u altijd en in alle opzichten vol-doende voor uzelf hebt en ook nog ruimschoots kunt bijdragen aan allerlei goed werk. 1Pe 4:11b Helpt u anderen, doe dat dan vanuit de kracht die God u geeft. Want zo doet u alles tot eer van God, dankzij Jezus Christus, aan wie alle eer en macht toekomt, voor eeuwig.

2Kor 9:11-13a U bent in ieder opzicht rijk geworden om in alles vrijgevig te kunnen zijn, en uw vrijgevigheid leidt door onze bemiddeling tot dankzegging aan God. Uw bijdrage aan de collecte heft immers niet alleen het gebrek van de heiligen in Jeruzalem op maar leidt er bovendien toe dat ze God uitbundig danken. Ze prijzen God omdat u er blijk van geeft gehoorzaam te zijn aan het evangelie van Christus

Heb elkaar vóór alles innig lief Want liefde bedekt tal van zonde. 1Pe 4:8 Heb elkaar vóór alles innig lief Want liefde bedekt tal van zonde.

Heb elkaar vóór alles innig lief Want liefde bedekt tal van zonde. 1Pe 4:8 Heb elkaar vóór alles innig lief Want liefde bedekt tal van zonde. Mijn liefde bedekt mijn zonden

Luk 7:47 Ik zeg je: haar zonden zijn haar vergeven, al waren het er vele, want ze heeft veel liefde betoond; maar wie weinig wordt vergeven, betoont ook weinig liefde.

1Joh 3:23,24a Dit is zijn gebod: dat we geloven in de naam van zijn Zoon Jezus Christus en elkaar liefhebben, zoals hij ons heeft opgedragen. Wie zich aan zijn geboden houdt blijft in God, en God blijft in hem.

Heb elkaar vóór alles innig lief Want liefde bedekt tal van zonde. 1Pe 4:8 Heb elkaar vóór alles innig lief Want liefde bedekt tal van zonde. Mijn liefde bedekt mijn zonden

Heb elkaar vóór alles innig lief Want liefde bedekt tal van zonde. 1Pe 4:8 Heb elkaar vóór alles innig lief Want liefde bedekt tal van zonde. Mijn liefde bedekt mijn zonden Mijn liefde bedekt andermans zonden

Heb elkaar vóór alles innig lief Want liefde bedekt tal van zonde. 1Pe 4:8 Heb elkaar vóór alles innig lief Want liefde bedekt tal van zonde. Mijn liefde bedekt mijn zonden Mijn liefde bedekt andermans zonden Gods liefde bedekt onze zonden