Spoed Interventie Team

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Drs. M.B. de Vries, Anesthesioloog UMCU, Divisie Vitale Functies
Advertisements

Ervaring project Op Eigen Benen Vooruit Projectleidersbijeenkomst 6 september Trudi Taat Verpleegkundig Specialist.
Lunchcafé ‘Voorkom schade, werk veilig!’
Spoed Interventie Systeem (VSS/ SBARR)
Sepsis op de spoedeisende hulp
Doorbreek de muur van stilte:
JBZ Palliatief Advies Team
De BVN: waarom ook al weer? Margo Trappenburg. “Ziekenhuizen waren rond het jaar 1900 schoner dan nu.” Dat zei oud-inspecteur Herre Kingma van de Inspectie.
Het Amphia ziekenhuis en de nazorg voor mensen met kanker
Integraal Kankercentrum Noord Oost
TPA Westelijke Mijnstreek Bedsideconsultatie E. van den Berken & N. Lenaerts.
‘Medicatie voor medische fouten’
Aan de slag met een 6 Minuten Zone!
PASSEND ONDERWIJS Wat is er veranderd sinds vorig jaar?
BOT Bedrijfs Opvang Team
Palliatieve zorg en andere culturen
Postoperatieve fase Orthopedie Mevrouw numansdorp
“Met de stroom mee.” Verpleegkundige aspecten van ECT.
Annemijn Patrick Simone Nikki
ZorgSaam Kliniek Hulst. Ontstaan ZorgSaam Kliniek Hulst ± 1986: Politieke belofte bouw dagbehandelingsunit bij de polikliniek Hulst. Wens om huisartsenpraktijken.
Van actie naar interactie
Bloeddrukmeting in de praktijk
Verdrinking.
Zorgcentrale: méér dan een alarmcentrale!
Psychiatrie & Psychologie Consumer Quality Index GGZ Onderzoek naar patiëntervaringen.
ICD ICD = implanteerbare cardioverter defibrillator Een ICD kan nodig zijn bij gevaarlijke hartritmestoornissen, zoals kamertachycardie en kamerfibrilleren.
Zorgcalamiteiten en het UMCG Jan van der Iest december 2015
Hervorming Langdurige Zorg Transitie Vivent Thuiszorg Terug naar de Bedoeling.
Brand in het OCMW ziekenhuis Middelheim Antwerpen donderdagnacht 24 december 1991 Lt. Kol. Ir. Chris Addiers Workshop Crisissituatiebeheer.
Het organiseren van een syncope service en enkele praktijkvoorbeelden Els Verkoulen, Laborant KNF Roger Nieling, Verpleegkundig specialist intensieve zorg.
Patiëntervaringssonderzoek CQI-Z Drs. Ana Prieto Lestegas Marktonderzoeker Afdeling Marketing&Communicatie.
De ziekenhuiszorg in Zeeland en Schouwen- Duiveland Algemene ledenvergadering 15 november 2011.
Patiënt Zorgverlener Leidinggevenden Voor een open omgeving moet op deze drie niveaus beleid bestaan.
Huisartsverwijzingen naar de medische psychologie Gerdien Schuitemaker Klinisch psycholoog Antonius ziekenhuis Sneek 25 november 2013.
Later begint vandaag: Vroegtijdige zorgplanning vanuit een vragenlijst.
Open communicatie na ernstige klachten of calamiteiten
Opleidingsfonds en Toewijzen van Opleidingsplaatsen Teach the AIOS, 17 september 2008 E.A. van der Veen, Voorzitter CBOG.
Agressie Intern en Extern
Welkom op de:. Verwijzing naar de Chirurgische Dagbehandeling en Poliklinische Verrichtingen Poli-specialistHuisarts Ander ziekenhuis Poli anesthesie.
Albert Schweitzer ziekenhuis Nazorgpoli
Palliatieve zorg en dementie
Aanwezigheidsbeeld openen vandaag
Klinische les De Holding / Recovery.
Lage gezondheidsvaardigheden en laaggeletterdheid
Preventie en behandeling van early-onset neonatale infecties
Onderzoek …in vogelvlucht!
Kwetsbare ouderen in Emmeloord
Kleinschalige verpleeghuiszorg door de huisarts
Gegevensdeling via de hubs iShare conferentie 12/11/2015
8 TIPS & TRICKS VERBETEREN IMPLEMENTATIE TZB
[LOGO BUURTINITIATIEF] [eigen slogan bv:]
Wie zijn wij? Stichting Hard voor Hart, welke in 2008 is opgericht, heeft als doel: de overlevingskans van personen met een acute hartcirculatiestilstand.
Richtlijn Beleid Rondom Spoedoperaties
Ulcus Cruris herkennen en efficiënt behandelen?
GGZ Noord-Holland Noord. “Psychiatrische crisis op de SEH”.
Dementie Wetgeving WGBO en BOPZ.
3M Bair Hugger warmtemanagement-unit Model 775 training
Acute psychiatrie in het algemeen ziekenhuis
Signaleren van ondervoeding bij dementie
Consultatief logopedisch spreekuur
Interpersoonlijke psychotherapie in een groep
PHYSICIAN ASSISTANT (kortweg PA) PA WEEK 2018
Spoedeisende psychiatrie
HET NIEUWE VEILIGHEIDSDENKEN
HartWacht Telemonitoring voor cardiologie
Richtlijn mictiebeleid
Vernieuwend - Attent - Samen
DBC: Diagnose behandel combinatie DOT: DBC op weg naar transparantie
Ondervoeding op de kaart
Gezamenlijke Patiëntendag Overijssel
Transcript van de presentatie:

Spoed Interventie Team Haga ziekenhuis HagaZiekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Juliana Kinderziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis en Ziekenhuis Leyenburg.

SIT Team samenstelling Oproep criteria Werkwijze Scholing Inleiding Doel Indicatie Contra indicatie SIT Team samenstelling Oproep criteria Werkwijze Scholing HagaZiekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Juliana Kinderziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis en Ziekenhuis Leyenburg.

SIT op de Dagbehandeling HagaZiekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Juliana Kinderziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis en Ziekenhuis Leyenburg.

Inleiding 2,9% vd patiënten krijgen te maken met potentieel vermijdbare schade Alle ziekenhuizen moeten voor 2012 een Veiligeheids management Systeem implementeren Haga implementeert in 2012 SIS spoed interventie systeem. Na overgang in chipsoft EWS genoemd early warning system HagaZiekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Juliana Kinderziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis en Ziekenhuis Leyenburg.

Alle verpleegkundigen worden in 1 dag geschoold en krijgen een zakkaartje met aan de ene kant EWS en aan de andere kant de SBARR methode HagaZiekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Juliana Kinderziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis en Ziekenhuis Leyenburg.

DOEL Vroegtijdige signalering van vitaal bedreigde patiënten Vroegtijdige herkenning, snelle diagnostiek en behandeling met als doel stabilisatie van de vitale functies Het verminderen van het aantal reanimaties en IC opname`s Kwaliteits verbetering HagaZiekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Juliana Kinderziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis en Ziekenhuis Leyenburg.

INDICATIE Plotselinge verstoring in de vitale functies. indien beleid vd eigen specialist niet afdoende is SIT adviseert, ondersteunt en behandelt op consultatieve basis HagaZiekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Juliana Kinderziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis en Ziekenhuis Leyenburg.

CONTRA INDICATIE Adem, Hartstilstand, hierbij wordt het reanimatieteam gebeld HagaZiekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Juliana Kinderziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis en Ziekenhuis Leyenburg.

SIT TEAM IC verpleegkundige IC arts met een intensivist als achterwacht HagaZiekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Juliana Kinderziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis en Ziekenhuis Leyenburg.

OPROEP CRITERIA Ademhalingsfeq <9 of >30 per minuut O2 sat <90% ondanks O2 toediening Verandering van hartritme <40 of>130 Verandering van syst bloeddruk <70 of >200 mmHg Verandering van bewustzijn Anurie <30 ml per 4 uur Temp <35,1 of > 37,5 gr Celsius HagaZiekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Juliana Kinderziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis en Ziekenhuis Leyenburg.

Geen vitale parameter, maar zeer belangrijk alarm signaal is “ongerustheid”van verpleegkundige of arts HagaZiekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Juliana Kinderziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis en Ziekenhuis Leyenburg.

WERKWIJZE 1 x per 24 uur de EWS score afnemen volgens de ABCDEF methodiek Na operatie iedere 2 uur EWS score afnemen Afhankelijk van de score moet dit vaker herhaald worden Op basis van de score wordt de oproep procedure opgestart HagaZiekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Juliana Kinderziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis en Ziekenhuis Leyenburg.

HagaZiekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Juliana Kinderziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis en Ziekenhuis Leyenburg.

SCHOLING Start met een verplichte SIT/EWS trainingsdag Jaarlijks herhaling door E-learning en halve dag scholing Nabespreken van SIT oproep met IC verpleegkundige HagaZiekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Juliana Kinderziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis en Ziekenhuis Leyenburg.

SIT Dagbehandeling Verpleegkundige volgen jaarlijks de verplichte scholing Bij OK patiënten wordt voor verlaten van de recovery de EWS score afgenomen Op dagbehandeling alleen EWS score op indicatie HagaZiekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Juliana Kinderziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis en Ziekenhuis Leyenburg.

Patiënten zijn veelal binnen 3 uur na uitleiding met ontslag Als OK patiënt niet lekker is, overleg anesthesioloog en evt direct retour recovery Bij contact met arts; gesprek volgens de SBARR methode voor betere communicatie HagaZiekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Juliana Kinderziekenhuis, het Rode Kruis Ziekenhuis en Ziekenhuis Leyenburg.