De kracht van Goddelijke blijdschap

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Bijbelhuis Antwerpen (GZB)
Advertisements

Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
Zingen Liedboek 477 : 1,2 Geest van hierboven, leer ons geloven,
Zingen De Almachtige, Schepper des hemels En der aarde
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
De Ben Adam Psalm 8.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
1 donderdag 7 maart 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 5 donderdag 7 maart 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 5.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
ONZE HERDER GAAT VOOROP IN 2008
‘De vreugde des Heren’ The joy of the Lord.
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
TOV VRIJDAG VANAVOND PRATEN WE SAMEN OVER: ARROGANTIE TROTS NEDERIGHEID.
Math.23 : 39,  Want Ik zeg u, gij zult Mij van nu aan niet meer zien, totdat gij zegt: Gezegend Hij, die komt in de naam des Heren !
WAT DOE IK HIER NOG...??1 WAT DOE IK HIER NOG…..??
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
FORMULIER VOOR DE VIERING VAN HET HEILIG AVONDMAAL - III
1 Daarom, mijn geliefde broeders, naar wie mijn verlangen uitgaat, mijn blijdschap en kroon, staat alzo vast in de Here, geliefden! 2 Euodia vermaan ik.
WOORD Het WOORD is vlees geworden en het heeft onder ons gewoond en wij hebben zijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als van de eniggeborene.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Hebreeën 8 1 De hoofdzaak van ons onderwerp is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is ter rechterzijde van de troon der majesteit in de.
Moed. Jozua 1 Het geschiedde na de dood van Mozes, de knecht des Heren, dat de Here tot Jozua, de zoon van Nun, de dienaar van Mozes,
1 donderdag 21 maart 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 10 donderdag 21 maart 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 10.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Beelden van de kerk.
24 mei Almachtige God - Vader, Zoon en Heilige Geest, Uw discipelen verzamelen zich over de hele wereld, om U te verheerlijken als Schepper van.
Welkom en Afkondigingen >. Zingen: 33:1,8 > Kom nu met zang en roer de snaren, gij volk, dat leeft van 's Heren recht. Hijzelf heeft zijn getrouwe scharen.
Redding, Loon & Kroon En onze Heere Jezus Christus Zelf en onze God en Vader, Die ons heeft liefgehad en ons een eeuwige troost en goede hoop gegeven heeft.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
20 december 2015 Urk De wijzen uit het oosten. 2 Korinthe 5 16 Zo kennen wij dan van nu aan niemand naar het vlees. Indien wij al Christus naar het vlees.
Gemeente in Thessaloniki 1 Thessalonicenzen 1:1-10.
1 Pinksteren De Heilige Geest als onderpand. 2 Wie immers van de mensen weet wat er in de mens omgaat? Alleen de geest van de mens die in hem is! Zo ook.
Het waarachtige licht dat ieder mens verlicht was komende in de wereld eerste hoofdstuk van het evangelie van johannes vers acht.
Leg al uw zorgen maar weg bij de Heer Psalm 55:23 1 LEG AL UW ZORGEN MAAR WEG BIJ DE HEER Angst – en dus vluchten? Boosheid – en dus vechten? God nodigt.
Schat in aarden vaten. 2 Corinthiërs 4:1-5:11 4:1-6 Tegenstelling tot anderen 4:7-14 Instrumenten 4:15 Nut voor de Corinthiërs 4:16-5:5 Tegenstelling.
Brief aan de Galaten -40- de vrucht van de geest.
Voorganger:Ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 7.
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Filippenzen – 8 1:2-4 F8 Christus – gebed/dank.
Levensweg NBG Bijbelvertaling
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
De Schepper En gaan Wandelen.
gestorven voor onze zonden
Kind van God.
Filippenzen – 6 1:2-3 F6 Heer Jezus Christus.
30 april 2017 The day after 2 Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties.
Hemels denken.
DE HEILIGE GEEST • verzegeling • verlichting • versterking
de brief aan de Romeinen
9 – Is er maar één waarheid?
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Gods Verlangen ???.
Leven vanuit Gods troon
In Perspectief.
“En word niet aan deze wereld gelijkvormig, maar word veranderd door de vernieuwing van uw gezindheid  om te kunnen onderscheiden wat de goede, welbehaaglijke.
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
“ En de draak [Satan] werd boos op de vrouw [God’s kerk], en ging heen om oorlog te voeren tegen de overigen [Gods volk] van haar nageslacht, die de geboden.
GOD IS ‘✝︎ AL….
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. B Robbertsen
Math.23 : 39,  Want Ik zeg u, gij zult Mij van nu aan niet meer zien, totdat gij zegt: Gezegend Hij, die komt in de naam des Heren !
“Zalig is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij.” (Openbaring.
Mattheüs 6:32 (HSV) Want al deze dingen zoeken de heidenen
Mede-arbeiders van Christus… … in alle omstandigheden
Zolang er mensen zijn op aarde, zolang de aarde vruchten geeft,
“Jouw plek in de wereld”
Eer aan God in den hoge en vrede op aarde aan de mensen die Hij liefleeft. Wij loven U, wij prijzen en aanbidden U, wij verheerlijken U en zeggen U dank.
Geest van hierboven, leer ons geloven, hopen, liefhebben
Transcript van de presentatie:

De kracht van Goddelijke blijdschap “Put kracht uit de vreugde die de Here u geeft” Nehemia 8:10

Verblijdt u in de Here te allen tijde Verblijdt u in de Here te allen tijde! Wederom zal ik zeggen: Verblijdt u! Filippenzen 4:4 Hemelse vreugde Blijdschap: vrucht van de Heilige Geest Griekse woord voor blijdschap: chara Familie van een ander woord: charis = genade

Jezus: gezalfd met vreugdeolie Van de Zoon staat geschreven: “Uw troon, o God, staat voor altoos en eeuwig, uw koninklijke scepter is een rechtmatige scepter. Gij hebt gerechtigheid lief en haat goddeloosheid; daarom heeft, o God, uw God u gezalfd met vreugdeolie boven uw metgezellen.” (Hebreeën 1:9, Psalm 45:7-8) Terzelfder tijd verblijdde Hij Zich door de Heilige Geest en zei: Ik dank U, Vader, Heer des hemels en der aarde, dat Gij deze dingen voor wijzen en verstandigen verborgen hebt, doch aan kinderkens geopenbaard. (Lukas 10:21) (Jezus) Die, om de vreugde, welke vóór Hem lag, het kruis op Zich genomen heeft, de schande niet achtende, en gezeten is ter rechterzijde van de troon Gods. (Hebreeën 12:2)

Put kracht uit de vreugde die de Here u geeft (Nehemia 8:10) Een vrolijk hart bevordert een goede gezondheid, een sombere geest verzwakt het lichaam (Spreuken 17:22)

Het belang van lofprijzing Ik wil de Here te allen tijde prijzen, bestendig zij zijn lof in mijn mond. (Psalm 34:2)

De droefheid naar Gods wil brengt onberouwelijke inkeer tot heil, maar de droefheid van de wereld brengt de dood. (2 Korintiërs 7:10) Dit heb Ik tot u gesproken, opdat gij in Mij vrede hebt. In de wereld lijdt gij verdrukking, maar houdt goede moed, Ik heb de wereld overwonnen." (Johannes 16:33)

Vreugde over Gods heerlijkheid "Want ik ben er zeker van, dat het lijden van de tegenwoordige tijd niet opweegt tegen de heerlijkheid, die over ons geopenbaard zal worden." (Romeinen 8:18) "Integendeel, verblijdt u naarmate gij deel hebt aan het lijden van Christus, opdat gij u ook met vreugde zult mogen verblijden bij de openbaring Zijner heerlijkheid." (1 Petrus 4:13) “Juich van blijdschap, want in de hemel ligt een geweldige beloning voor u klaar. Vroeger zijn de profeten immers ook zo vervolgd.” (Mattheüs 5:12)

Blijdschap over Gods heil Wij zijn met Christus: gekruisigd, begraven in Zijn dood, opgestaan en met Hem verhoogd! Uw leven is met Christus verborgen in God (Kol. 3:3)

Blijdschap van de Heilige Geest Wie met tranen zaaien, oogsten met gejuich! Psalm 126:5

Tenslotte… “De Here is nabij!” Fil. 4:5 En de vrede Gods, die alle verstand te boven gaat, zal uw harten en uw gedachten behoeden in Christus Jezus." (Fil. 4:7)