de brief aan de Romeinen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Advertisements

De gevolgen van de zonde
Evangelie der genade Vragen :
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
God en ons.
Genade en veroordeling
OVERVLOEDIG IN HET WERK DES HEREN. 22 Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. NIET: allen in Christus…
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Je gedrag verbeteren geeft je geen overwinning in je christenleven…!
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
Romeinen 5:19 Zoals door de ongehoorzaamheid van één mens alle mensen zondaars werden, zo zullen door de gehoorzaamheid van één mens alle mensen rechtvaardigen.
31 okt Urk 1. 2 tegenover traditie en kerkleer ALLEEN DE SCHRIFT tegenover verdiensten: ALLEEN GENADE tegenover werken van de mens: ALLEEN GELOOF.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zoetermeer. Romeinen 5 20 Maar de wet is er bijgekomen, zodat de overtreding toenam; waar evenwel de zonde toenam, is de genade meer dan overvloedig.
Hebreeën 8 1 De hoofdzaak van ons onderwerp is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is ter rechterzijde van de troon der majesteit in de.
18 augustus 2013 Den Haag. 11 Het woord is betrouwbaar: immers, indien wij met Hem stierven, zullen wij ook met Hem leven; 12 indien wij volharden, zullen.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Het evangelie van de opstanding
2 Korinthe 3. 5 Niet dat wij uit onszelf bekwaam zijn iets als ons werk in rekening te brengen, maar onze bekwaamheid is Gods werk, 2Korinthe 3.
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
Les 10 voor 5 maart Paulus zette in zijn brieven de scene van de Grote Strijd uiteen:
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
Brief aan de Galaten -22- belofte-verbond-genade.
Waarom blindgeboren? 8 januari 2017 Zoetermeer.
de doortocht door de Jordaan
gestorven voor onze zonden
De schatkamer van Efeze 1 vrijgekocht (3) 11 juni 2016 Maarn.
de verwoesting van Jericho
de dood verslonden tot overwinning
de ark van het verbond (2)
niet meer ik maar Christus!
Adam en Christus 16 april 2017 Hendrik Ido Ambacht.
Adam & Christus (1) in Romeinen 5
God alles in allen God alles in allen
GERECHTVAARDIGD DOOR GELOOF
Genade alleen! Tussen God en mens gaat het niet om de pijl van beneden naar boven, maar om de pijl van boven naar beneden God mens.
Les 5 Geloven is zo gek nog niet
Adam & Christus (2) in Romeinen 5
Les 6 voor 11 november 2017 ADAM EN JEZUS.
de brief aan de Romeinen
Paulus & de verbonden (3)
in nieuwheid van leven wandelen
ZONDE OVERWINNEN Les 7 voor 18 november 2017.
de brief aan de Romeinen
de brief aan de Romeinen
’Vertel even wat over jezelf …’
de brief aan de Romeinen
de brief aan de Romeinen
de brief aan de Romeinen
Agenda aanstaande week 1/2
het ABC van het evangelie
de brief aan de Romeinen
Niet onder de wet 5 augustus 2018 Urk.
Het zaad van Abraham 18 maart 2018 Hendrik Ido Ambacht.
Brief aan de Galaten -16- Paulus versus Petrus.
JJij en ik, wij zijn allemaal net zo zondig.
de brief aan de Romeinen
Leven en Dood.
God rechtvaardigt de goddeloze!
Geloof spreekt.
Adam, een beeld van de komende
de brief aan de Galaten (5)
de brief aan de Galaten (2)
Transcript van de presentatie:

de brief aan de Romeinen studie 14 10 april 2018 Hendrik Ido Ambacht

Romeinen 5 12 Daarom, net zoals door één mens de zonde de wereld binnenkwam, en door de zonde de dood, en zó de dood tot alle mensen doorging, waarop allen zondigden…. 12 Daarom, net zoals door één mens de zonde de wereld binnenkwam, en door de zonde de dood, en zó ging de dood door tot alle mensen, waarop allen zondigden. 12 Zo komt ook door één mens genade de wereld binnen en door genade het leven, en zó gaat het leven door tot alle mensen, waarop allen gerechtvaardigd/begenadigd worden.

Romeinen 5 12 Daarom, net zoals door één mens de zonde de wereld binnenkwam, en door de zonde de dood, en zó de dood tot alle mensen doorging, waarop allen zondigden 13 -want tot op de wet was de zonde in de wereld, maar zonde wordt niet in rekening gebracht, als er geen wet is, 14 maar de dood heerst, vanaf Adam tot aan Mozes, ook over degenen, die niet zondigen in de gelijkenis van de overtreding van Adam, die een type is van Hem, die zou komen. 15 Maar het is met de genadegave niet zó, als met de misstap; want indien door de misstap van die ene de velen stierven, veel meer is de genade van God en het geschenk in genade van de ene mens, Jezus Christus, voor de velen overvloedig. 16 En de schenking is niet zo als door één, die zondigt; want het oordeel is vanuit één tot veroordeling, maar de genadegave is vanuit vele misstappen tot rechtvaardiging. 17 Want indien door de misstap van de ene de dood heerst, door die ene, veel meer zullen zij, die de overvloedigheid van de genade en het geschenk van de rechtvaardigheid in ontvangst nemen, heersen in het leven door de ene, Jezus Christus. 18 Dus dan, zoals het door één misstap voor alle mensen tot veroordeling is, zó is het ook door één rechtvaardige daad voor alle mensen tot rechtvaardiging van het leven. 19 Want net zoals door de ongehoorzaamheid van de ene mens de velen tot zondaars werden aangesteld, zó zullen ook door de gehoorzaamheid van de ene de velen tot rechtvaardigen aangesteld worden. 20 Maar de wet kwam erbij binnen, opdat de misstap zou toenemen; maar waar de zonde toeneemt, daar is de genade uitermate overvloedig, 21 opdat, net zoals de zonde heerst in de dood, zó ook de genade zou heersen door rechtvaardigheid tot in het aeonische leven door Jezus Christus, onze Heer.

Romeinen 5 12 Daarom, net zoals door één mens de zonde de wereld binnenkwam, en door de zonde de dood, en zó ging de dood tot alle mensen door, waarop allen zondigden. door één mens zonde en dood de wereld binnen, zó ook de dood tot alle mensen en allen zondigden.

Romeinen 5 15 Maar niet zoals met de misstap, zó ook de genadegave; want indien door de misstap van die ene de velen stierven, veel meer is de genade van God en het geschenk in genade van de ene mens, Jezus Christus, voor de velen overvloedig. één misstap, de velen stierven, de ene mens, Jezus Christus, de velen leven. > Genade is overvloedig t.o.v. de zonde (vgl.5:20)

Romeinen 5 16 En de schenking is niet zo als door één, die zondigt; want het oordeel is vanuit één tot veroordeling, maar de genadegave is vanuit vele misstappen tot rechtvaardiging. schuld (SV)/oordeel uit één misstap (i) tot veroordeling genadegave uit vele misstappen tot rechtvaardiging

Romeinen 5 17 Want indien door de misstap van de ene de dood heerst, door die ene, veel meer zullen zij, die de overvloedigheid van de genade en het geschenk van de rechtvaardigheid in ontvangst nemen, heersen in het leven door de ene, Jezus Christus. door de misstap van één heerst de dood over het leven, door één door overvloed van genade heersen wij in het leven over de dood, door Één

Romeinen 5 18 Dus dan, zoals het door één misstap voor alle mensen tot veroordeling is, zó is het ook door één rechtvaardige daad voor alle mensen tot rechtvaardiging van het leven. één misstap voor alle mensen tot veroordeling één rechtvaardigheid voor alle mensen tot rechtvaardiging van leven

Romeinen 5 19 Want net zoals door de ongehoorzaamheid van de ene mens de velen tot zondaars werden aangesteld, zó zullen ook door de gehoorzaamheid van de ene de velen tot rechtvaardigen aangesteld worden. door ongehoorzaamheid van één de velen zondaren door gehoorzaamheid van de Ene de velen rechtvaardigen

Romeinen 5 21 opdat, net zoals de zonde heerst in de dood, zó ook de genade zal heersen door rechtvaardigheid tot in het aeonische leven door Jezus Christus, onze Heer. de zonde heerst door onrechtvaardigheid in de dood, door Adam de genade heerst door rechtvaardigheid tot in het aeonische leven, door Jezus Christus