Eet je Fit!.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Voorlichting over overgewicht voor leerlingen van het VJM College
Advertisements

Voorlichtingsavond De Granaet.
Yvonne Krooshof, sportdiëtiste
Gezonde voeding.
De actieve voedingsdriehoek
Synchroniseren adem & beweging
Eet je Fit!.
Weet Wat Je Eet ! Vitamine wijzer! Wat en Hoeveel ? © Wieke.
Een handleiding voor deleerkracht
Voeding met een gezonde “plus”
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
Hoe ziet een voeding voor lopers eruit?
DE SCHIJF VAN VIJF Eet gevarieerd Niet te veel Minder verzadigd vet
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
VOEDING EN REUMA.
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Voeding van pabostudenten
Voeding en bewegen!.
Practicumvoorbespreking voedingsanamnese
Thema 2: Voeding en Vertering
Overgewicht in deelgemeente Feijenoord Gea Schouten Afdeling Monitoring en onderzoek 8 februari 2011.
De Actieve Voedingsdriehoek
Met een goede voeding op naar de Slachte!
Optimale voeding en conditieverbetering bij longziekten
Een doorsnee gezonde dag Rotary Naarden Bussum 24 maart 2014.
Film Gezond eten. Evenwichtige voeding Hoe stel je die samen.
Scroll naar beneden voor de vragen en antwoorden
Wat voedt jou deel 1..
BLOK 2 Voeding is energie Mijn lijfstijl, mijn keuze.
Informatiebijeenkomst
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Rianne v. Heertum Diëtist
Datumcopyrightauteurversie Voedingsvoorlichting voor patiënten van de longrevalidatie 2012 Door Rianne v. Heertum diëtist JBZ s’Hertogenbosch.
1 Zin en onzin van dieten Esther Pekel, diabetes dietist VUmc.
Voeding net iets anders aan de slag Mieke Paleari
Voeding aan zwangere vrouwen. Calcium  Mineraal wat voorkomt in gebit en skelet  Eet voldoende Calcium  Verhoogde behoefte voor aanmaak skelet baby.
Voedingsmiddelen/voedingsstoffen Voedingsmiddelen: alles wat je eet of drinkt Voedingsstof: nuttige bestanddelen in voedingsmiddelen.
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
Quiz De voedingsdriehoek. 1. Welke groep uit de voedingsdriehoek heb je eigenlijk niet nodig?  A) Lichaamsbeweging  B) Groenten en fruit  C) De restgroep.
Effect van voeding op gezonde leefstijl bij longziekten
Stoornis/beperkingen Eetstoornissen en obesitas: Les 2
Voeding in de pedicurepraktijk
GOEDE VOEDING EN SPORT De nieuwe sportvoedingspiramide sinds najaar 2016 Basisvoeding Energie uit je voeding Energie dat je lichaam verbruikt Hoeveel energie.
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Lesweek 2 Theorie pagina 173 t/m 181 De Schijf van Vijf
Gezonde voeding.
Alles over voeding Thema: Gezonde Voeding Geschreven door: MBO Diensten i.s.m. Voedingscentrum Aanpassing Schijf van Vijf november 2017.
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
IBS 2 de verpakking Lesweek 2..
Smul gezond.
Vraag: Ter ere van welke ‘week’ ben ik hier?.
Schijf van vijf.
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
Alles over voeding Thema: Op een gezond gewicht blijven Geschreven door: MBO Diensten i.s.m. Voedingscentrum.
Verpakkingen lezen.
VOEDING 31 dia’s.
Leverancier van de Schijf van Vijf
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
Voedingsvoorlichting voor patiënten van de longrevalidatie 2012 Door Rianne v. Heertum diëtist JBZ s’Hertogenbosch.
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Kennisclip Voeding en dementie Ondine van de Rest, Universitair docent
De actieve voedingsdriehoek
Gezonde voeding.
Gezondheidsvoorlichting
DE VOEDINGS – DRIEHOEK.
Schijf van Vijf.
Waarom meer fruit, groenten en water op school?
Transcript van de presentatie:

Eet je Fit!

Inhoud Inleiding Doelstellingen Inhoudelijk Vragen Afsluiting

Energie inname en verbruik

BMI Index Interpretatie Minder dan 18,5 Ondergewicht 18,5 tot 25 Normaal gewicht 25 tot 27 Licht overgewicht 27 tot 30 Matig overgewicht 30 tot 40 Zwaar overgewicht Meer dan 40 Morbide overgewicht Lichaamsgewicht Body Mass Index = Lichaamslengte X Lichaamslengte 4

Wat heb je vandaag allemaal gedaan? Praktisch gedeelte Stap 1 Wat heb je vandaag allemaal gedaan?

Verschillende type inspanningen Praktisch gedeelte Verschillende type inspanningen - Onbewust: Ademen, slikken, kuchen - Matig fysieke inspanningen: De trap nemen, fietsen, stevig doorstappen - Zware sportieve inspanningen: Zware training, competitiesport, squashen - Lichte inspanningen: Afwassen, strijken, rustig wandelen 6

Deel je inspanningen van vandaag in bij een type inspanning Praktisch gedeelte Stap 2 Deel je inspanningen van vandaag in bij een type inspanning Geef daarbij ook aan hoeveel tijd je eraan besteed hebt Onbewust Matige fysieke inspanning Zware fysieke inspanning Lichte inspanning 7

Praktisch gedeelte Stap 3 Hoeveel heb je gedronken voor, tijdens en na de fysieke activiteit(en)? 8

Welke activiteiten zou je kunnen inbouwen in je dagelijkse bezigheden? Praktisch gedeelte Stap 4 Welke activiteiten zou je kunnen inbouwen in je dagelijkse bezigheden? Bv. De trap nemen in plaats van de lift, met de fiets naar de bakker, met de fiets naar het werk enz. 9

Welke voordelen zie je als je meer zou bewegen - en welke nadelen? Praktisch gedeelte Stap 5 Welke voordelen zie je als je meer zou bewegen - en welke nadelen? En hoe zou je jezelf belonen na een sportieve inspanning? 10

Praktisch gedeelte Voordelen Nadelen Sociale contacten Tijd Plezier Prijs Competitie Inspanning Gezondheid Uiterlijk Psychische voordelen 11

Praktisch gedeelte Stap 7 Randvoorwaarden Op welk moment van de dag moet het kunnen plaatsvinden? Waar kan het plaatsvinden? Welk weertype/seizoen? Hoeveel tijd neemt het in beslag? Hoe duur is het? Hoe zwaar is de fysieke inspanning? 12

Meespelende factoren 13

Evenwichtig eten 14

Evenwichtig eten Groente en Fruit; Vitamine C, Vitamine A, foliumzuur, vezels & kalium Vezelrijke producten; Koolhydraten, eiwitten, vezels, vitamine B, calcium & ijzer Dranken; Vochtbalans Vetten & olie; Vitamine A, D & E & essentiële vetzuren Zuivel, vlees, vis ei & vleesvervangers Eiwitten, visvetzuren, ijzer, calcium & vitamine B 15

Vragen ?

Bronnen www.wikipedia.org www.voedingscentrum.nl/ www.educatie-en-school.infonu.nl