richtlijnen bij het betrappen van een winkeldief

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Advertisements

Wat doe je met valse eurobiljetten?
Wat moet je doen en laten wanneer er brand uitbreekt?
Het tot stand brengen van een gevallen cliënt
Jan Evertsenstraat Amsterdam
toolbox deco-procedure
Voorstellen.
Veiligheidsmaatregelen tijdens de inzet
Competentie 12 Kritiek geven en kritiek ontvangen
VEILIGHEID. De bewoners van St. De Heem zijn –Er op vrijwillige basis –Komen soms uit niet stedelijke omgeving en zijn uiteindelijk in de stad terecht.
Afspraken en regels.
Social Media en Internet “webweerbaarheid”
Sta ’s even op als je Jezus lief hebt
TRAINING SOCIALE VAARDIG-HEDEN
Processen in kaart brengen om ze vervolgens te verbeteren.
WINKELCRIMINALITEIT Een serieus probleem!!!.
BUURT INFORMATIE NETWERK LOCHRISTI samen zorgen voor een veilige buurt Buurt Informatie Netwerk Lochristi Januari2010.
Is de rechtsstaat in crisis?
Samenwerking tussen bewakingsagenten,gemeenschapswachten en Lokale Politie. Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum “De Nekker” vzw. Provinciaal Sport-
Mijn Ogen.
Ouderbijeenkomst Positief opvoeden
Voorkomen van Diefstal
Beheer Elkey externen Jeroen François Security Manager.
Johan Martens, opleiding Facility Management
Welkom.
Begeleiding Werkelijk contact Provocatieve begeleiding.
Aandoeningen/ziektes Functies & anatomische eigenschappen Activiteiten en participatie Omgevingsfactoren Persoonlijke factoren InschikkelijkheidIk ben.
Politie op school? Denk aan je imago! Samenwerking tussen school en politie Nancy Vos – Politie Brabant-Noord Geert Jan den Brok - vervanger.
OM en medisch beroepsgeheim Openheid & OM OM legt op zitting steeds verantwoording af; Openheid is een pijler van de rechtstaat; Macht die.
Veilige woon- & leefomgeving Veilige woon- & leefomgeving Politie Oost-Brabant2 Veilig gedrag (1)  Doe nooit zomaar de deur open  Laat alleen.
WhatsApp Buurtpreventie. Doel van een WhatsApp-groep 1. Bijdragen aan een veiligere wijk; 2. Samen een oogje in het zeil houden; 3. Melden van verdachte.
Startbijeenkomst Veilige Publieke Taak Noord-Nederland Naar een nieuw evenwicht in de omgang met klanten die over de grens gaan Wanneer de klant van links.
Terreur in de klas. Eerst een minuut stilte. Tips van Klasse: leerlingen-over-terreur-en-geweld/
Match-Fixing ‘niet bij KVC Westerlo’. Wedstrijdvervalsing Doe er niet aan mee. Het betekent het einde van je carrière in de voetbal. Wat je moet weten.
Agressie Intern en Extern
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Ondernemerschap E43.
BRANDVEILIGHED TER DOMPEL en TER BEKE
Week: 1 Ruimte: algemeen Ik houd mijn handen en mijn voeten bij mezelf
Geweld..
Agressie en geweld Voorlichting
BuurtInformatieNetwerken (BIN)
Wat doen wij op school tegen pestgedrag?
Communicatie met mensen met ‘n persoonlijkheidsstoornis
Whatsapp en politie.
Buurtpreventie via Whatsapp
Agressie t.a.v hulpverleners
Agressie door honden. Agressie door honden Enkele oorzaken van agressie bij honden Agressie is communicatie voor hond Reactie op prikkel of trigger.
Kwaliteitskader 2017 Stichting de Parel.
Veilig en verantwoord werken
Whatsapp en politie.
Toolbox Oogincidenten
Verkoopt en handelt verkoop af
Dementie Wetgeving WGBO en BOPZ.
Overval wat nu?.
Naam BIN en/of Politiezone
Veilig en verantwoord werken
Goederenstroom Derving.
Criminele Derving.
Supermarkt Winkelcriminaliteit.
Zorg bij impact van agressie-incidenten.
BIN-Z Informatie.
Wat de leerling doet Wat de docent doet
Het grote voetgangersexamen
Tips voor je presentatie
Reanimeren en gebruik AED
Meest voorkomende trucs van digitale oplichting
Voor meer begrip en minder ergernissen!
EHBO bij Movares Is er meer dan pleisters en 112?.
Mijn Ogen.
Transcript van de presentatie:

richtlijnen bij het betrappen van een winkeldief

Wijs bij afwijkend gedrag op de huisregels Geef aandacht Begroet de klanten Maak oogcontact Wijs bij afwijkend gedrag op de huisregels Wees zichtbaar Zinnetjes als ‘Waarmee kan ik u helpen?’ en ‘Zoekt u iets speciaal?’ werken heel preventief.

Preventief optreden Bedreig de klant nooit! Laten merken dat je het gedrag hebt opgemerkt De kans geven om het artikel alsnog af te rekenen Bedreig de klant nooit! Beschuldig de klant niet van diefstal Vel geen oordeel

De dader vasthouden 1 Aanspreken Ik denk aan mijn eigen veiligheid! Benader de klant vriendelijk, doe dit in aanwezigheid van een collega Probeer de klant vrijwillig te laten meewerken. Blijf kalm, beheers je agressie! 1 Aanspreken Ik denk aan mijn eigen veiligheid!

2 Begeleiden in de winkel De verdachte werkt vrijwillig mee Je sluit een onderling akkoord Of Je brengt samen met een collega de verdachte naar een apart lokaal en houdt hem vast totdat de politie ter plaatse komt. Je wacht op de politie, samen met de klant die je op heterdaad betrapte. 3 Wachten op de politie Ik sluit de persoon niet op!

Aanspreken:  Benader de klant vriendelijk, doe dit eventueel in aanwezigheid van een collega. Verzoek de betrokkene vrijwillig mee te werken door mee te gaan naar het kantoor. Indien de betrokkene dit weigert dan kan je hem of haar ter plekke vasthouden. ‘Er is geconstateerd dat u een … in uw zak hebt gestopt en niet heeft betaald.’ Blijf kalm, beheers je agressie. Begeleiden in de winkel: De verantwoordelijke blijft naast de betrokkene lopen. De andere winkelmedewerker loopt achter de betrokkene ter voorkoming van paniekreacties of opkomende agressie. Voorkom het wegwerpen of het verstoppen van gestolen artikelen. 

Wachten op de politie:  Laat de dader niet naar het toilet gaan of telefoneren. Laat de dader plaats nemen en leg de procedure uit. Je mag vragen naar zijn identiteitsgegevens. Ga zelf ook zitten ter voorkoming van agressie. Laat dader zelf tas, jas en broekzakken leegmaken of wacht tot de politie er is voor controle van tassen.  Kom nooit aan zijn of haar kleding of lichaam.

De verdachte reageert agressief Bel onmiddellijk de politie Heb aandacht voor de persoonskenmerken van de verdachte en eventueel de nummerplaat Waarschuw onmiddellijk de politie en doe zeker aangifte

Dringende tussenkomst Bel het nummer 101 Is de dader onbekend U doet elektronisch aangifte van de winkeldiefstal via www.police-on-web.be Of U stapt zelf naar het politiekantoor van uw politiezone om een klacht in te dienen. Doe dat zo snel mogelijk na de feiten.

4 Aangifte doen bij de politie Ik doe aangifte bij de politie Ik doe een elektronische aangifte via www.police-on-web.be Ik stapt zelf naar het politiekantoor om een aangifte in te dienen. Ik doe dat zo snel mogelijk na de feiten. Ik bel onmiddellijk de politie om aangifte te doen