Gezegend om recht te doen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Presentatie Gemeente van onze Heer Jezus Christus, N.N. en N.N. hebben te kennen gegeven dat ze hun zoon/dochter N.N. willen laten dopen. Onderwijs Wanneer.
Advertisements

Het evangelie van Matteüs Een evangelie van kracht.
Aan Zijn kruis stierf Hij zodat ik in Hem kan leven Aan mijn kruis sterf ik zodat Hij in mij kan leven Zijn kruis & mijn kruis.
Discipelschap.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Wat is het verschil tussen onze God en een totempaal?
‘Toegang ...’.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
Romeinen Denken en Dienen. Zie! Hinah! Zie, de dag van Jahweh komt, meedogenloos….
Zegen & vloek deel II.
GEZEGEND nieuwjaar! wat is dat?.
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
God maakt zijn zegen waar 1.
2 Ik zal je tot een groot volk maken,
In deze presentatie staan beide.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Malawi Chikhwawa Lauji One De Toekomst bedreigd
Romeinen Denken en Dienen.
Mannenconferentie, 23 november 2014
Het ene verbond de hele Bijbel door
Zitten - Wandelen - Standhouden
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
P e r a s j o t B e ’h a r en B e ’H u k o t t a i Twee P e r a s j o t: B e ’h a r en B e ’H u k o t t a i.
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Parasjah Chayei Sarah. Parasjah:Genesis 23 : 1 – 25 : 18 Haftara:1 Koningen 1 : 1 – 31 B'rit haChadasha:Mattheüs 2 : 1 – 23.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Schitterende Gerechtigheid
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Brief aan de Galaten -19- geloof – zonen - Abraham.
Brief aan de Galaten -13- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
10 maart 2016 Hendrik Ido Ambacht Paulus, apostel van de natiën.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
Parasjah Re’eh Deuteronomium 11:26 – 16:17 Jesaja 66:1–24 Johannes 15:1–17:26.
Brief aan de Galaten -9- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
God wilde dat zijn volk een bloeiende natie zou zijn. Daarom Hij gaf ze rechtvaardige wetten die ook voor mensen in nood zorg droegen. Dat is wat wij.
De vertelkunst van de Abrahamcyclus Genesis 11,27–25,11.
De doop geeft hoop.
Brief aan de Galaten -23- belofte – geloof - zonen.
Bijbelstudie over Hebreeën 11
Geloof in het bovennatuurlijke
Gehoorzaam zijn als een dienaar
“En toen zij dit hoorden, waren zij gerustgesteld, en zij verheerlijkten God en zeiden: Zo heeft God dus ook aan de heidenen de bekering gegeven die tot.
Filippenzen – 6 1:2-3 F6 Heer Jezus Christus.
God heeft een plan Genesis 12:1-2
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
Les 6 De Vader roept Wat doe ik hier vandaag?
De Feesten van de Heer.
Abraham Deel 2.
Paulus & de verbonden (4)
Welkom Voorganger: Ds. H.O. ter Beek Ouderling van dienst:
Ik geloof in God de Vader, de Almachtige
Het goede nieuws van Jezus
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
“Zalig is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij.” (Openbaring.
“Jouw plek in de wereld”
Het nieuwe leven in Christus
Parasjah Va’era Exodus 6:2-9:35.
Galaten.
Zandloper van Gods geschiedenis
Efeziërs 1: 3-5 3Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, die ons in de hemelsferen, in Christus, met talrijke geestelijke zegeningen.
de brief aan de Galaten (5)
Transcript van de presentatie:

Gezegend om recht te doen

Abraham Genesis 12: 1-4 De HEERE nu zei tegen Abram: Gaat u uit uw land, uit uw familiekring en uit het huis van uw vader, naar het land dat Ik u wijzen zal. Ik zal u tot een groot volk maken, u zegenen en uw naam groot maken; en u zult tot een zegen zijn. Ik zal zegenen wie u zegenen, en wie u vervloekt zal Ik vervloeken; en in u zullen alle geslachten van de aardbodem gezegend worden. Toen ging Abram op weg, zoals de HEERE tot hem gesproken had. Genesis 17: 1-7 (24 jaar later) Toen Abram 99 jaar oud was verscheen de HEERE aan Abram en zei tegen hem: Ik ben God, de Almachtige! Wandel voor Mijn aangezicht en wees oprecht. Ik zal Mijn verbond sluiten tussen Mij en u, en u uitermate talrijk maken. Toen wierp Abram zich met het gezicht ter aarde en God sprak met hem: Wat Mij betreft, zie, Mijn verbond is met u! U zult vader worden van een menigte volken. U zult niet meer Abram heten, maar uw naam zal Abraham zijn, want Ik zal u vader van een menigte van volken maken. Ik zal u uitermate vruchtbaar maken: Ik zal u tot volken maken en er zullen koningen uit u voortkomen. Ik zal Mijn verbond maken tussen Mij, u en uw nageslacht na u, al hun generaties door, tot een eeuwig verbond, om voor u tot een God te zijn, en voor uw nageslacht na u.

Abraham Genesis 18:19 Want Ik heb hem [Abraham] uitgekozen opdat hij aan zijn kinderen en aan zijn huis na hem bevel zou geven om de weg van de HEERE in acht te nemen, door gerechtigheid en recht te doen, opdat de HEERE over Abraham zal brengen wat Hij over hem gesproken heeft. God heeft Abraham gekozen en geroepen vanuit een persoonlijke relatie, om een gemeenschap op te bouwen die toegewijd is aan Gods wil (heilig leven naar Gods wil en karakter), zodat God Abraham en zijn nageslacht kan gebruiken om alle volken te zegenen

Galaten 3 v7-9: Begrijp dan toch dat zij die uit het geloof zijn, Abrahams kinderen zijn. En de Schrift, die voorzag dat God uit het geloof de heidenen zou rechtvaardigen, verkondigde eertijds aan Abraham het Evangelie: In u zullen al de volken gezegend worden. Daarom worden zij die uit het geloof zijn, gezegend samen met de gelovige Abraham. v26-29: Want u bent allen kinderen van God door het geloof in Christus Jezus. Want u allen die in Christus gedoopt bent, hebt zich met Christus bekleed. Daarbij is het niet van belang dat men Jood is of Griek; daarbij is het niet van belang dat men slaaf is of vrije; daarbij is het niet van belang dat men man is of vrouw; want allen bent u één in Christus Jezus. En als u van Christus bent, dan ben u Abrahams nageslacht en overeenkomstig de belofte erfgenamen.

De opdracht aan ons Jezus Christus bekend maken aan alle volken (Mattheus 28:19) – de vervulling van Gods belofte aan Abraham Het Koninkrijk aankondigen (door actie) – het voortzetten van de opdracht aan Abraham: In het natuurlijke: Gerechtigheid brengen en recht doen (Jesaja 58: 6-10, Mattheus 25: 31-46) In het bovennatuurlijke: zieken genezen, melaatsen reinigen, doden opwekken, en demonen uitdrijven (Lucas 10: 1-20)

Het Koninkrijk aankondigen in het natuurlijke Jesaja 58: 6-7 Is dit niet het vasten dat Ik verkies: dat u de boeien van de goddeloosheid losmaakt, dat u de banden van het juk ontbindt, dat u de onderdrukten vrij laat heengaan en dat u elk juk breekt?. Is het niet dit, dat u uw brood deelt met wie hongerlijdt, en de ellendige ontheemden een thuis biedt, dat, als u een naakte ziet, u hem kleedt, en dat u zich voor eigen vlees en bloed niet verbergt?

Goede voornemens? Waar wil Gods gerechtigheid zien doorbreken? Hoe wil Hij jou daar in gebruiken? Voor jezelf In je directe omgeving In de wereld Wil / kun je aanpassingen maken in je leefstijl / koopgedrag maken om de wereld wat eerlijker te maken? www.slaveryfootprint.org http://www.eerlijkwinkelen.nl/ VYA diaconie