De Heerlijkheid van God

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
Relaties Van levensbelang…….. Relaties Profetie: 19 september 2010 – Relatie met God is het belangrijkste in een mensenleven – Belangrijk om missionair.
Denkstof seizoen 3 aflevering 12
DE GEMEENTE Jezus wil ons leiden naar,de tot volle wasdom gekomen volheid van Christus. Zalige gemeente van de Here Jezus Blessed, gezegend, bevoorrecht.
5 De eenheid van de Geest.
Gemeenteopbouw door werken met gemeenthema’s Hans Burger
Gaven gegeven ... totdat Efeze
Geloven en nu….
GODS DAGELIJKSE LEIDING
Gondel of roeiboot?.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
GROEIEN EN VRUCHT DRAGEN.
Welkom in deze kerkdienst
Wat is jouw lijstje? vya 29 december December lijstjesmaand.
Koen Minderhoud 30 november 2014
De Geest: niet tegenwerken, maar meewerken!
Efeze 4: Efeze 4:10 Hij, die nedergedaald is, Hij is het ook, die is opgevaren.
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
Het Eetcafé Zwolle Sinds 1994 Handen en voeten geven aan het geloof vanuit de liefde voor Jezus.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
1. Een wens Wat als je een wens zou mogen doen ….
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Matteüs 28:18-20a Iedereen moet erkennen: Christus is Heer 1.
Lucas 24:44-48; Christus’ kerk in de startblokken: nieuwe opdrachten volgens Gods oude plan. 1 Start-zondag.
1 GEVEN. 2 David Bovendien, de tempel van mijn God gaat mij zo ter harte, ik stel boven op alles wat ik al voor het heilige huis bijeen heb gebracht mijn.
 Naderen tot de Vader.  “Verscholen?”  Gods telefoonnummer… Dit zegt de HEER, die de aarde heeft gemaakt, die haar heeft gevormd en gegrondvest, wiens.
Prekenserie discipelschap 2.0 Hoe worden we door de bijbel gevormd tot discipel?
God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
Delen van Jezus lichaam
U voerde gevangenen mee,
Gegeven... totdat 27 november 2016 Zoetermeer.
Namens de hoogste baas checken of de huisstijl in het filiaal wel tot zijn recht komt. Is er aandacht voor kinderen bij Walibi? Kun je met.
De kerk – een goed idee? 1.
Het seizoen van twijfel
verblinding & verlichting
1.
om er als Jezus God en je naaste mee te dienen
Korps Rotterdam Zuid.
om er als Jezus God en je naaste mee te dienen
Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar
Welkom op 22 jan. Voorganger: Ds. J.P. van Ark Ouderling: Peter Nijhuis Organist: Berto Smelt Lezing: Joh. 14: 8-26 Kol.1:
Les 21 Wat geeft de heilige Geest?
1 Korintiërs 12: Je lichaam bestaat uit veel
Het seizoen van twijfel
Les 3 De handen uit de mouwen
1.
Mensen Kringen ‘Oosterpark’ 1.
Wat doe ik hier vandaag? Ik zie dat christenen van alle tijden en alle plaatsen zich verbonden voelen met dezelfde God. Ik denk na over de manier waarop.
16 – Waarom gereformeerd?.
Hoe streng is jouw God? 1.
Gods plan Met ons.
Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
Talentontwikkeling in onderling samenspel in de gemeente.
“En word niet aan deze wereld gelijkvormig, maar word veranderd door de vernieuwing van uw gezindheid  om te kunnen onderscheiden wat de goede, welbehaaglijke.
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
GOD IS ‘✝︎ AL….
DE SLEUTEL TOT EENHEID Les 4 voor 27 oktober 2018.
BEELDEN VAN EENHEID Les 6 voor 10 november 2018.
Opvoeden - 24 juni
Hoofd in de wolken; voeten in de klei
Het seizoen van twijfel
Huwelijksformulier Beamteam aanwijzingen: GK2017
8 tips voor een gelukkiger leven
Bij de Vader Daar is het goed.
Transcript van de presentatie:

De Heerlijkheid van God

“We are educated far beyond the levels of our obedience”

De heerlijkheid van God We weerspiegelen allemaal de heerlijkheid van God (1) en herkennen & erkennen dit ook in anderen. (2) De gaven & talenten die we gekregen hebben, zetten (3) we in tot opbouw van de gemeente. (4)

(1) We weerspiegelen allemaal de heerlijkheid van God … “Wij verkondigen niet onszelf. Wij verkondigen dat Jezus Christus de Heer is En dat wij omwille van hem uw dienaren zijn. De God die heeft gezegd: ‘Uit de duisternis zal licht schijnen’ heeft in ons hart het licht doen schijnen om ons te verlichten met de kennis van zijn luister (heerlijkheid), die afstraalt van het gezicht van Jezus Christus. Maar wij zijn slechts een aarden pot voor deze schat; het moet duidelijk zijn dat onze overweldigende kracht niet van onszelf komt, maar van God.” [2 Korintiers 4.5-7 ]

(2) …en herkennen & erkennen dit ook in de anderen. #HERKENNEN: ik zie het maar benoem het nog niet #ERKENNEN: ik zeg het hardop en durf er voor uit te komen (ik) of te benoemen (ander). #.............

(3) De gaven & talenten die we gekregen hebben … Gevolg van gevende Geest van God, ook wel ‘charismata’ / ‘genadegaven’ >> Korintiërs 12.8-11 // Efeziërs 4.10-12 // Romeinen 12.6-8 TALENTEN Gevolg van genen, omgeving en training. >> (Matteus 25. 14-30)

(4) … zetten we in tot opbouw van de gemeente. “In iedereen is de Geest zichtbaar aan het werk, ten bate van de gemeente. [1 Korintiers 12.7]

(4) … zetten we in tot opbouw van de gemeente. “Mij is de genade geschonken om de heidenen de ondoorgrondelijke rijkdom van Christus te verkondigen, en voor allen in het licht te stellen hoe het mysterie dat in alle eeuwen verborgen was in God, de schepper van het al, werkelijkheid wordt. Zo zal nu door de kerk de wijsheid van God in haar schakeringen (veelkleurigheid) bekend worden aan alle vorsten en heersers in de hemelsferen, naar het eeuwenoude plan dat hij heeft verwezenlijkt in Christus Jezus, onze Heer, in wie wij vrijelijk toegang hebben tot God, vol vertrouwen door ons geloof in Hem. [Efeziërs 3.8-12].

Ik spoor je aan… “Ik spoor je aan het vuur brandende te houden van de gave die God je schonk toen ik je de handen oplegde. God heeft ons niet een geest van lafhartigheid gegeven, maar een geest van kracht, liefde en bezonnenheid. Schaam je er dus niet voor om van onze Heer te getuigen […] Hij heeft ons gered en ons geroepen tot een heilige taak, niet op grond van onze daden, maar omdat hij daartoe uit genade besloten had. [2 Timoteüs 1.6-9]

Ik spoor je aan… ACCOUNTABILITY Dus niet account-disability >> Houden we elkaar scherp op elkaars gaven/talenten? << Jij bent VERANTWOORDELIJK, RESPONSABLE

Van mij voor jou “U moet toch wel gehoord hebben dat God mij de taak heeft toevertrouwd om de genade door te geven die mij met het oog op u geschonken is. [Efeziërs 3.2]

Efeziërs 4.7-16 (1) “Aan ieder van ons is genade geschonken naar de maat waarmee Christus geeft. Daarom staat er: ‘Toen hij opsteeg naar omhoog, voerde hij gevangenen mee en schonk hij gaven aan de mensen’ […] En Hij is het die apostelen heeft aangesteld, en profeten, evangelieverkondigers, herders en leraren, om de heiligen toe te rusten voor het werk in zijn dienst. Zo wordt het lichaam van Christus opgebouwd, totdat wij allen samen door ons geloof en door onze kennis van de Zoon van God een eenheid vormen […].

Efeziërs 4.7-16 (2) “Dan zijn we geen onmondige kinderen meer die stuurloos ronddobberen en met elke wind meewaaien […] Dan zullen we, door ons aan de waarheid te houden en elkaar lief te hebben, samen volledig toegroeien naar hem die het hoofd is: Christus. Vanuit dat hoofd krijgt het lichaam samenhang, en wordt het ondersteund en bijeengehouden door alle gewrichtsbanden. Ieder deel draagt naar vermogen bij tot de groei van het lichaam, dat zo zichzelf opbouwt door de liefde.

Efeziërs 4.25 (3) […] “Leg daarom de leugen af en spreek de waarheid tegen elkaar, want wij zijn elkaars ledematen.”

We zijn herkenbaar door verbondenheid Activatie (anders dan anders)

Kies je plek … VOET Stappen zetten, uitvoeren. Resultaatgericht. HAND Maken. Helpen. Verzorgen. Relatiegericht. OOG Zien. Missen. Nieuwe mensen. Observeren kansen. OOR Horen. Luisteren. RUIKEN Signaleren sfeer, onzichtbare cultuur. HOOFD Bedenken. Leidinggeven. Wijsheid. Creatieve ideeën. Dus niet account-disability >> Houden we elkaar scherp op elkaars gaven/talenten? << Jij bent VERANTWOORDELIJK, RESPONSABLE

#BEKENNEN … waar loopt het scheef In iedereen is de geest zichtbaar aan het werk 1 Kor 12.7 Ik hoor er niet bij 1 Kor 12.15-16 Ik accepteer diversiteit niet 1 Kor 12.17-19 Ik heb je niet nodig 1 Kor 12.21 Ik heb kwetsbare delen niet zorgvuldiger behandeld (v. 22-26) Ik heb als kwetsbaar deel anderen niet laten mee-lijden (v. 26) Ik ben jaloers als iemand anders respect verdiend (v. 26)

#VERKENNEN … wat zijn de opties 1. Oproep, er is iemand nodig 2. Persoonlijk gevraagd worden 3. Jezelf aanbieden

#VERBINDEN … kom in beweging Koppel je gave/talent aan een ander MISSIE: magneet & motivator Samen-werken Wie heeft er een visie/missie? ZELF voorop gaan of MEEDOEN met de ander

PRAAT/BID SAMEN… Ben je onderdeel van dit lichaam? #erkennen: Spreek hardop uit dat je een gave/talent bezit #verkennen: zet een eerste stap #verbinden: communiceer je visie, nodig anderen erin uit #bekennen: belijd specifieke gedachten die niet passen bij het gezond functioneren van het lichaam

#BEKENNEN … waar loopt het scheef In iedereen is de geest zichtbaar aan het werk 1 Kor 12.7 Ik hoor er niet bij 1 Kor 12.15-16 Ik accepteer diversiteit niet 1 Kor 12.17-19 Ik heb je niet nodig 1 Kor 12.21 Ik heb kwetsbare delen niet zorgvuldiger behandeld (v. 22-26) Ik heb als kwetsbaar deel anderen niet laten mee-lijden (v. 26) Ik ben jaloers als iemand anders respect verdiend (v. 26)