Nadere uitleg gewenst()

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Opleidingsadviseur Fundeon
Advertisements

Toolbox Duurzame inzetbaarheid
OBP actief! 24 november 2008 Jacqie van Stigt Projectleider LBP FNV Bondgenoten.
HOGESCHOLEN IN DIALOOG Dag van de kennisuitwisseling 19 januari 2010
Kennis maken met Opbrengstgericht werken
SER biedt OR nieuwe kansen!
Waarom een vitale organisatie positief werkt
Scholing Werkritme krijgen.
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Gezond oud worden KLANKBORDGROEP Donderdag 6 juni 2013 AANVANG 13:30 UUR RECREATIERUIMTE.
Vergeten groenten Vergeten talent.
Tinka van Vuuren Nederlands Congres Volksgezondheid 2013
Symposium “De Gezonde Werkvloer 2011” Gezond Werken in Ploegendienst
OR-platform 15 november.
Kwaliteitsagenda 2012 Van, voor en door werkgever en werknemers 6 september 2012.
Oudere werknemers; winst voor iedereen
0 CNV Publieke Zaak Medezeggenschap en Vakbond met eigentijdse taak en roeping Patrick Fey Utrecht 25 juni 2010.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pink Hilverdink, Nederlands Jeugdinstituut.
Werkconferentie FNV Bouw “Toekomst A-lijn” NBC Nieuwegein 25 november 2006.
Duurzame inzetbaarheid van medewerkers binnen gemeenten Bijeenkomst lerend netwerk 28 september 2010 Bart de Zwart AStri Beleidsonderzoek en –advies.
2 DECEMBER 2014 COÖRDINEREND PLATFORM ECONOMIE EN ARBEIDSMARKT.
0 CNV Publieke Zaak Patrick Fey ALV Senioren 24 maart 2011 Het Seniorenbelang in en bij de bond + actualiteit pensioen.
Ruim baan voor vakmanschap bezien vanuit een branche
Masterclass Duurzame inzetbaarheid & Mobiliteit. Werkgroep DI waarin management, staf en ARBO waar verbinding van de organisatie op het gebied van DI.
VERZUIMBELEID EN REGISTRATIE VERZUIMDREMPEL EN HERVATTINGSDREMPEL
‘De OR maakt afspraken over meer banen voor mensen met een beperking’ ‘Collega’s maken het verschil – Hart voor arbeidsbeperkten – 24 november, Scheveningen.
‘Actieve kaderleden als compagnon voor een collega met een beperking’ ‘Collega’s maken het verschil – Hart voor arbeidsbeperkten – 24 november, Scheveningen.
1 Activiteiten SFRecreatie Bijeenkomst Recreatie ondernemers RECRON 4 november 2015.
Duurzame inzetbaarheid en het Levensfasebudget CAO GGZ Een Een interactieve presentatie voor medewerkers vs oktober 2013.
Informatiebijeenkomst nieuwe medewerkers
| Aukje Nauta | Duurzame inzetbaarheid, van wens naar werkelijkheid Duurzame inzetbaarheid, van wens naar werkelijkheid.
NVM medezeggenschap cultuur als belangrijkste aspect voor human factors moed en vertrouwen.
PERSONEELSMANAGEMENT PPT 6 Onderdeel : personeelsinstrumenten.
Wat is oud? Inleiding door: Arie Stolk redactielid Geron.
Ik wens u veel personeel Personeel in de Praktijk Tips en Tools Melanie Andriessen, Auto Voskuilen Marleen van Reeden, BOVAG.
 Korte inleiding  Hoofdlijnen discussie in de sector  CAO traject in de Bouwnijverheid  Visie op de toekomst  Voorkeur voor vragen en discussie.
Kick off IKC Europaschool Welkom Soep met … IKC Europaschool (wie, wat, waarom) World café Afsluiting Rondje door de school (Reageren?
Van Arbeid en gezondheid naar duurzame inzetbaarheid? Werkgevers op de barricaden!! Resultaten uit TNO/SEO onderzoek Irene Houtman.
Hoe bevorderen vrijwillige mobiliteit? De effecten van een loopbaancentrum Netwerk Personeelsconsulenten 1.
Instrument of houding? Implementatie van regionaal en lokaal integraal volksgezondheidsbeleid.
VAN HRM NAAR PERSONEELSZORG 7 JUNI 2016SECTORDAG FNV OVERHEID.
AtyJean & Kracht On Tour Samen on Tour in Goes op 12 oktober 2016.
Inspiratie Symposium 2016 Jaarbeurs Utrecht – zaal Progress.
Werk en privé: regie en zeggenschap
Presentatie Afterworknet d.d. 19 januari 2016
Introductie: Duurzame inzetbaarheid in de zorg
Regionale aanpak leven lang ontwikkelen
Vertrouwen en Talentontwikkeling Flexibel en Veilig
Grip op stress, tijd en Welkom, mijn naam is Annemiek Tigchelaar en ik ben de eigenaar van Werkdrukverlager. Wij helpen je met grip op je stress,
Inspiratiedag Kinderopvang Debat Toekomst BKO
Inspiratiedag Kinderopvang Debat Toekomst BKO
Visie mediawijsheid KB
Workshop ‘pensioeninzicht’
Ouders en school samen Maart 2016
Duurzame inzetbaarheid
Bijeenkomsten modernisering CAO Sport
Duurzame inzetbaarheid
Pensioenfonds Detailhandel Pensioen zo persoonlijk mogelijk maken
Werken in een woningcorporatie
Waarde(n)vol werk in uitvoering
Impact van de pensioenveranderingen op het HR-beleid
Duurzame inzetbaarheid
Rockwool Duurzame Inzetbaarheid
Ontwikkeling, wij als EBS
Duurzame inzetbaarheid in de praktijk
Pionieren aan de kust: Langer thuis wonen in Schagen doe je samen!
Presentatie SPO De Liemers
Andries Reinhart 3 maart 2019
Helicopterview Aansluitend op de vorige spreker nemen wij jullie mee: niet in de trauma helikopter maar, als symbool van helicopterview want zoals bij.
Transcript van de presentatie:

Nadere uitleg gewenst() Expeditie Fit Nadere uitleg gewenst()

Werkgeversvoorstel GIL Thema 1: Vitaliteit en de ouder wordende werknemer Duurzame inzetbaarheid van werknemers in de branche is een belangrijk thema voor alle werkgevers, zowel groot en klein. In 2016 hebben werknemers en vakbonden gezamenlijk de campagne “Expeditie Fit” gestart. Werkgevers willen graag het overleg over duurzame inzetbaarheid moderniseren door het organiseren van meer betrokkenheid van werknemers wat de bekendheid van de campagne en het belang van duurzame inzetbaarheid vergroot. Werkgevers stellen voor om gezamenlijk de campagne meer inhoud te geven. Werkgevers willen inzetten op het initiëren van innovatieve ideeën voor de branche. Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan een gezamenlijke aanpak van werkgevers en werknemers van fysieke optimalisatie van werkplekken, investeren in de kennis van werknemers door opleiding en ontwikkeling en mobiliteit van werknemers binnen en buiten de branche. Werkgevers stellen voor om te praten over de ouder wordende werknemer waarvoor de uittredingsleeftijd in zicht komt. Hierbij valt te denken aan het gesprek tussen werkgevers en werknemers voorafgaand aan de pensioendatum en afspraken over doorwerken na de AOW- gerechtigde leeftijd.

(Geringe) betrokkenheid van werknemers Erkend probleem Werkgevers probleem Veilig en gezond werken komt vooral werkgever goed uit Communicatie? Zenden we de goede boodschap uit? Is werknemer (zelfs) bereid z’n levensstijl aan te passen?

Investeren in kennis door opleiding Kennis vergaren voor verdieping huidig werk of andere baan Mobiliteit binnen en buiten de branche Vakbonden willen brede opleidingsmogelijkheden, ook bedoeld om verder te kijken dan alleen in de huidige sector -Dat vraagt om: *Visie over de bedrijfsontwikkelingen *loopbaan oriëntatie per individu Beschikbare budget? Hoe ga je om met de tijdsinvestering?

Ouder worden en aan het werk blijven Werkgevers willen “het gesprek aan gaan” voorafgaand aan de pensioendatum én spreken over doorwerken na AOW leeftijd Vakbonden willen mensen op vrijwillige basis minder laten werken tegen gunstige voorwaarden (80-90-100 regeling o.i.d) Kijken naar mogelijkheden om het pensioen eerder te laten in gaan Kijken naar “maatwerk” voor de individuele werknemer Partner betrekken bij belangrijke keuzes op senior leeftijd

Hoe zit medezeggenschap in FIT? Dit is een vraag aan jullie! In míjn opinie heeft medezeggenschap een belangrijke rol in totstandkoming van goed FIT beleid. Medezeggenschappers kennen het bedrijf, de cultuur, leeftijdsopbouw, financiële (on)mogelijkheden en bovenal de wil van werkgever en werknemers om er wat mee te doen. Zijn werknemers zonodig bereid hun levensstijl aan te passen? Is alles goed geregeld op Arbo-gebied? Is er ruimte voor toegespitst beleid op collega’s die moeilijk mee komen?

Hoe bereiken wij werknemers? CNV Vakmensen en de Unie willen mensen cao laten kennen Mensen “wakker” maken mbt hun arbeidsvoorwaarden Mensen actief betrekken bij de ontwikkelingen van vandaag! Laten inzien dat de wereld nu verandert en dat je nu moet werken aan de dag van morgen en ver daarna Jouw toekomst hangt niet (alleen) af van jouw werkgever Enz enz enz enz Ieders belang maar hoe brengen we die boodschap over?

Wat wil medezeggenschap van de bonden? Vakorganisaties maken beleid op gebied van DI -Is dat altijd úw beleid? -Wordt u voldoende gehoord door de bonden? -Spelen bonden een (grote) rol in de beleidskeuzes van uw medezeggenschap? -Wat is goed of kan beter? -Wat moet in de cao worden ondergebracht?