Proficiat! Eerste stap is gezet! Als stoppen met roken een GROTE stap is, is het beter om die op te delen in allemaal kleine stapjes die je WEL ziet zitten.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Stop 1 maand met roken en win… !!!
Advertisements

Roken.
Deze presentatie wordt u aangeboden door
Stage-voorbereiding en internet
Loverboys.
Individuele ROOKSTOPBEGELEIDING
Rookstopcursus voor jongeren
GRATIS ROOKSTOPBEGELEIDINGSPROGRAMMA VOOR SCHOOLGAANDE JONGVOLWASSENEN TABAKSONTWENNINGSCENTRUM VAN DE VRIENDEN VAN HET INSTITUUT BORDET.
Neem je regelmatig medicatie in? Bezorgt het je soms kopzorgen om de juiste tablet op het juiste moment te nemen? Twijfel je soms of je de juiste medicatie.
Conflicten! Lastig of een kans op ontwikkeling?
Infosessie ‘Uitgerookt?’
VERANDEREN? BLIJF VOORAL JEZELF!.
“SODEXO SUPPORTS ME” KENNEN EN UITLEGGEN
Impact van veranderingen in de vergoeding voor hulp bij stoppen met roken sinds 2011 Prof. dr. Anton Kunst Afdeling Sociale Geneeskunde AMC, Universiteit.
Rookstopbegeleiding in groep Werkgroep gezondheidszorg.
Minderen: een alternatief voor stoppen met roken?
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Presentatie Leefstijltraining.
Alcohol, roken en opvoeding
Centrum voor herstellende verslaafden en hun naasten
Les natuur en techniek, maandag en dinsdag groep 5 en 6
Pesten Cijfers, gevolgen en methodieken. Cijfers  1 op 10 was slachtoffer  1 op 10 was dader  5 op 10 kwamen er mee in contact  Voornamelijk via sociale.
Aandoeningen/ziektes Functies & anatomische eigenschappen Activiteiten en participatie Omgevingsfactoren Persoonlijke factoren InschikkelijkheidIk ben.
Programma Gevolgen van roken Rol van de huisarts Aanpak in de huisartsenpraktijk Oplossen casuïstiek in kleine groepen Bespreken casuïstiek in plenum.
Wijs met medicijnen Voor ouderen die verschillende medicijnen tegelijk gebruiken.
Communicatievaardigheden Geneeskunde Ons team:
1 Leefstijl en gedrag Hoe verander ik? Drs. Marloes Hogenelst GZ psycholoog Medische Psychologie
Welkom in groep 4. Voorstellen Ilze Arts: maandag, dinsdag en om de woensdag. Marian van Rengs: om de woensdag, donderdag, vrijdag.
Doel 4 NACL: Minder jongeren roken ALV 10 januari 2014.
Uitdagingen voor onderzoeker en respondent Het dagboek van het budgetonderzoek.
Cliënt en mediawijsheid Les 8 en 9, Domotica. domotica  Domotica wordt steeds meer toegepast in de zorg, en gebruikt om mensen langer thuis te laten.
Het (meervoudig) gebruik van tabak, alcohol en illegale drugs in Vlaanderen Tabaksgebruik.
Conditietraining Gezonder leven door meer te bewegen en anders te eten.
Roken Door Kay & Chloë.
Depressie: een sterke emotie - ziekte
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Stage zoeken bij Entree-opleiding
De gemiddelde leerling…
Roken paragraaf 5.
Maatschappelijke zorg 2
Journal Cafe 15/9/2016 Ellen Van Leeuwen.
Het 7-stappenplan Er bestaan verschillende modellen en stappenplannen om morele dilemma’s te analyseren en tot een beslissing te komen. Wij gebruiken “het.
Thema 20 MZ 2 Onderhandelen.
Efeziërs 6: 5-9 Gehoorzaam je baas, zoals je ook naar Christus luistert: met eerbied en met heel je hart. Doe niet net alsof je je best doet en gehoorzaam.
[naam] STOPT MET ROKEN X (welke gemeente /organisatie stopt er met roken  zelf invullen)
Infosessie Uitgerookt?
We starten onze zoektocht in het labo.
We starten onze zoektocht in het labo.
Duurzame inzetbaarheid
Hoe zat het ook al weer? 5/10 minuten voor het voorbereiden van de volgende begrippen: Monosaccharide/disaccharide/polysaccharide Glycogeen Insuline/glucagon.
December 25, 2018.
Anne-Marije Buiter-vd Meer Longarts io UMCG
Rookvrije Ouders door telefonische coaching Dr
Slim tellen.
Stage zoeken bij Entree-opleiding
Aanpak in de huisartsenpraktijk
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
We starten onze zoektocht in het labo.
Pak je boeken! Paragraaf 3.4!
Slim tellen.
BRYAN ROMBOUT 2KD -VERHAAL EN EIGENSCHAPPEN -MIJN GEZIN -VRIJE TIJD -SCHOOLLOOPBAAN -SCHOOLVAKKEN -PROFIEL KEUZE -VERANDERINGEN -MIJN TROTS.
We starten onze zoektocht in het labo.
Semantisatieverhaal: Ik hou van puzzelen
School is stom?! Of: hoewel niet vrijwillig, ik zie dat ik er mijn voordeel mee kan dioen en haal er uit wat er in zit.
Een rol voor de E-sigaret?
Mindset, targets en doelen
Transcript van de presentatie:

Thuisconsultatie, tabakstop, bedrijven, voordrachten in scholen of voor gezondheidswerkers, …

Proficiat! Eerste stap is gezet! Als stoppen met roken een GROTE stap is, is het beter om die op te delen in allemaal kleine stapjes die je WEL ziet zitten. Om zo te komen tot rookstop. Hier wordt je niet nagekeken owv roken. Je bent het slachtoffer van een verslaving!

https://www.facebook.com/stand friends/videos/101558781567916 14/

Waarom zijn jullie nog niet gestopt?

Belemmerende overtuigingen Ik heb het al zo vaak geprobeerd! Het is niet meer de moeite, ik ben al te oud. Ik heb niet genoeg karakter. Ik ga dik worden als ik stop met roken. Ik heb nu al zoveel stress. Ik ga het niet kunnen. ….

Roken is een VERSLAVING! Slechts eerste sigaretten zijn “vrije keuze”.

Falen bestaat niet! De vorige pogingen waren LEERmomenten. Nog niet de juiste methode gevonden. Je weet al wel wat NIET werkt. Roker heeft gemiddeld 5-7 pogingen nodig. Eerste stap is gezet!

Iedereen kan stoppen met roken! Roken kan je afleren: Iedereen kan stoppen met roken! Geen toverfee! Rookstop 3 fasen: voorbereiding, stoppen, volhouden. Voorbereiding is héél belangrijk!

Rookstopcursus Doel? Zoveel mogelijk mensen motiveren om een stoppoging te ondernemen over periode van 6 maanden. Anderen uitdagen om ook te proberen. Op je EIGEN tempo! Elkaar steunen! Doorzetten: soms meerdere pogingen nodig.

Hulpmiddelen bij rookstop Nicotine vervangende middelen -Pleisters, tabletten, kauwgom, spray, inhaler, E-sig -Vaak te lage dosis genomen of te snel gestopt -Nicotine niet schadelijk, wel verslavend Medicatie -Champix, Zyban -Enkel op voorschrift van arts Cold Turkey Geen hulpmiddel Laser, acupunctuur, hypnose, …. Niet klinisch bewezen

E-sigaret Geen verbranding, maar verdamping van nicotine Harm Reduction (gezonder dan sigaret) Nicotine is niet het schadelijke, maar wel verslavende stof

Wat is het beste? Hulpmiddel + begeleiding -persoonlijke voorkeur -vorige pogingen -graad van lichamelijke verslaving

Hoekstenen in rookstopbegeleiding Informatie Motivatie Zelfvertrouwen Dependentie : fysiek en psychisch  Ze worden regelmatig geëvalueerd en er moet op een adequate manier worden op ingewerkt.

Soorten begeleiding? Individueel Groep Internet: www.vlaanderenstoptmetroken.be Telefonische begeleiding van Tabakstop (gratis) www.tabakstop.be Tabakoloog of huisarts Groep Groep ZEKER voor alleenstaanden!

Groepscursus 8 sessies Maandag VM: 9u-10.30u en van 10.30u-12u Dinsdag A: 18.30u-20u en van 20u-21.30u 25/9, 2/10, 9/10, 16/10, 23/10, 6/11, 27/11, 18/12 Afsluit: 17/1 1 klevertje ziekenfonds 24€/48€

Inschrijfformulier

http://www.youtube.com/watch?v=ssD6lpTDydk

Vragen?

https://www.youtube.com/watch?v=ZbZvnH0zADA