De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Stop 1 maand met roken en win… !!!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Stop 1 maand met roken en win… !!!"— Transcript van de presentatie:

1 Stop 1 maand met roken en win… !!!
Jeugdwerking 2009 Stop 1 maand met roken en win… !!!

2 Stop 1 maand met roken en win… !!!
Met veel trots laat ik weten dat ik reeds een week gestopt ben met roken. De frigomagneet zal ik echter moeten vervangen door een serieus hangslot want de afgelopen week heb ik de frigo en de snoepkast zowat leeggeplunderd. Bedankt voor de tips op de frigomagneet, ik probeer ze zeker toe te passen en ben ook alvast beginnen sporten. Jeugdwerking 2009 Stop 1 maand met roken en win… !!!

3 Stop 1 maand met roken en win… !!!
We zijn goed bezig!!!! Voor “wat het roken” betreft voel ik me voorlopig zo clean als een pasgeboren kind!!!! Jeugdwerking 2009 Stop 1 maand met roken en win… !!!

4 Stop 1 maand met roken en win… !!!
ik heb het heeeeel lastig, als het teveel komt neem ik een glas water of een stuk fruit. maar ik ga toch iets vragen die nicotine vervangt want het wordt erg lastig .  Jeugdwerking 2009 Stop 1 maand met roken en win… !!!

5 Stop 1 maand met roken en win… !!!
Deze week heb ik, zonder echt veel moeite, gemakkelijk kunnen overbruggen zonder sigaret. Ik denk dat mijn 100 % motivatie, mijn grootste troef is om te stoppen met roken. Karakter moet je sowieso tonen en af en toe eens op de tandjes bijten. Jeugdwerking 2009 Stop 1 maand met roken en win… !!!

6 Stop 1 maand met roken en win… !!!
Ik kan met veel plezier zeggen dat ik al  vanaf 7 november de sigaret heb neergelegd. Eerst met nicotine pleisters, nu sinds een goede week zonder. Behalve wat slapeloosheid en veel extra eetlust, vallen de negatieve effecten goed mee. Blijven gaan dus! Jeugdwerking 2009 Stop 1 maand met roken en win… !!!

7 Stop 1 maand met roken en win… !!!
De eerste drie dagen waren lastig, dit had ik wel verwacht en ben daarom van woensdag gestopt om mijn lastigste periode niet in het weekend te moeten doorstaan... Nu denk ik nu en dan nog aan een sigaret, maar de gewoonte om nu en dan te roken is bijna volledig weg. Wel heb ik af en toe nog eens zin in een sigaret, maar ga ik niet op in. Het weekend is de moeilijkste periode. En zeker bij een pintje of ... erbij. Toch zal ik slagen!!! Mijn Meter volgt mij goed op, al is het maar met een sms... Jeugdwerking 2009 Stop 1 maand met roken en win… !!!

8 Stop 1 maand met roken en win… !!!
Het voelt aan alsof ik me hieraan vasthoud als aan een grassprietje, maar hierdoor net niet verder wegglijd en zo het rookstoppen kan volhouden. Met volharding en knarsetanden de 2de week zonder sigaret ingegaan. Dit na 25 jaar roken !!! Het stoppen voor "slechts" 1 maand heeft me ertoe aangezet om hieraan te beginnen. De charmante begeleiding door Els (tabacologe) zorgde voor de volle overtuiging. Dikke duim WAREGEM voor het mooie initiatief. Jeugdwerking 2009 Stop 1 maand met roken en win… !!!

9 Stop 1 maand met roken en win… !!!
Je hebt in ieder geval meer eetlust hoewel ik ook merk dat smaken van bepaalde producten anders zijn dan toen ik nog rookte. De eerste dagen was bijvoorbeeld koffie een verschrikking. Nu herbeginnen is het stomste dat kan zijn. Ergens ben ik ook fier dat ik verder kan zonder sigaret. Jeugdwerking 2009 Stop 1 maand met roken en win… !!!

10 Stop 1 maand met roken en win… !!!
De eerste week is moeizaam verlopen en ik heb tot nu toe 1 sigaret gerookt. Dit omdat ik gek werd van verlangen. Ondertussen lukt het al iets vlotter en bij elk opkomend gevoel van drang stop ik een muntje in mijn mond. De tip van de tandenstoker die de tabacologe meegaf, lukt ook wonderwel om de drang te verdrijven. Ik doe m'n best om vol te houden Jeugdwerking 2009 Stop 1 maand met roken en win… !!!

11 Stop 1 maand met roken en win… !!!
Eerste week zonder sigaret doorstaan, met de steun van peter Jozef en nonkel NiQuitin Clear Jeugdwerking 2009 Stop 1 maand met roken en win… !!!

12 Stop 1 maand met roken en win… !!!
Het blijft spoken, maar ik ben vandaag 1 week gestopt met roken . Het gaat redelijk goed en ik doe mijn best om vol te houden Jeugdwerking 2009 Stop 1 maand met roken en win… !!!

13 Stop 1 maand met roken en win… !!!
De eerste week is inderdaad "gelukkig" voorbij. De laatste paar dagen vallen reuze mee. Er zijn natuurlijk wat moeilijke momenten, maar de tic tacskes kunnen dit wel opvangen !  Jeugdwerking 2009 Stop 1 maand met roken en win… !!!

14 Stop 1 maand met roken en win… !!!
Elke week rookte ik 30 sigaartjes(drie doosjes). Telkens ik karweitjes en werkjes in de tuin begon wou ik een sigaar. Nu met die begeleiding vervang ik dit door een appel, banaan, mandarijn, een glas water en daarna kauwgom. Op aanraden van Els drink ik linde of kamillethee in plaats van koffie en cola. Zo word ik kalmer. Mijn vrouw en ik wandelen reeds iets gemakkelijker onze 5 km, ook met het fietsen gaat het reeds beter. Ik hoop en kijk uit om terug te kunnen joggen. Jeugdwerking 2009 Stop 1 maand met roken en win… !!!

15 Stop 1 maand met roken en win… !!!
Onze peter heeft weinig werk, controle van buitenaf is niet erg nodig. Onze motivatie is zo groot dat we niet willen roken, zelfs als het ons zou toegelaten zijn.  In moeilijke momenten spreken we elkaar moed in. We denken aan alle positieve kanten van het niet roken, en kunnen met opgegeven hoofd verder bouwen aan onze gezondheid! P.S. de begeleiding met de tabacologe is een zeer goeie keuze geweest! Jeugdwerking 2009 Stop 1 maand met roken en win… !!!

16 Stop 1 maand met roken en win… !!!
De 1e week ben ik zonder kleerscheuren door gekomen, het gaat redelijk vlot. Er komt nu wel een moeilijke periode aan maar hopelijk slaan we er ons door. In ieder geval zou ik stad Waregem willen bedanken voor dit initiatief. Het is niet echt voor de evt. prijzen dat ik meedoe maar toch is dit een soort symbolische drempel en wie weet is dit de definitieve stop! Jeugdwerking 2009 Stop 1 maand met roken en win… !!!

17 Stop 1 maand met roken en win… !!!
Ik heb begin de week mijn wijsheidstand laten trekken en mocht daarmee niet roken... Ik voelde mij ook niet goed en ik had dan ook weinig zin in een sigaret. Het was dus een gemakkelijke start... Jeugdwerking 2009 Stop 1 maand met roken en win… !!!

18 Stop 1 maand met roken en win… !!!
De weekdagen zijn altijd iets makkelijker door te komen aangezien ik eerder een sociaal roker ben (op café, op sportwedstrijden, bij vrienden, ...) Nog geen vuiltje aan de lucht op dit moment, maar ik weet uit vroegere pogingen dat het zwaarste nog komt... Eens de drive om te stoppen wegebt komt de drang terug boven! Ik blijf er echter voor gaan. Jeugdwerking 2009 Stop 1 maand met roken en win… !!!

19 Stop 1 maand met roken en win… !!!
’t is niet gemakkelijk, toch heb ik de laatste 2 weken niet gerookt. Het is al iets makkelijker dan de 1ste week, toch zijn er af en toe de moeilijke momenten. Met iets bezig zijn of iets eten/drinken helpt. Ik vrees dat ik vanaf januari iets ga moeten doen aan mijn weegschaal ook. Jeugdwerking 2009 Stop 1 maand met roken en win… !!!

20 Stop 1 maand met roken en win… !!!
De honger naar nicotine is nog groot. Ik ben ondertussen al een maand ver, ik had gehoopt dat de goesting nu toch heel wat minder ging zijn. Ik heb het gevoel dat het nu zelfs erger is dan de vorige weken. Tussen de oren denk ik echter nog niet aan stoppen met stoppen, we gaan de volgende week vol goede moed van start. Jeugdwerking 2009 Stop 1 maand met roken en win… !!!

21 We zijn 2 weken later en ook 2 kilo later.
Jeugdwerking 2009 Stop 1 maand met roken en win… !!!

22 Stop 1 maand met roken en win… !!!
Wegens persoonlijke tegenslag, een aantal sigaretten gerookt op maandag en dinsdag (5-tal in totaal) en ondertussen er weer kunnen afblijven. De intentie om te roken is er niet, maar het was een grote "troost". Gisteren uitvoerig over gesproken met de tabacologe en heeft toch wel deugd gedaan en moed gegeven om te volharden in de strijd tegen de sigaret. Jeugdwerking 2009 Stop 1 maand met roken en win… !!!

23 Stop 1 maand met roken en win… !!!
Verslag na twee weken leven zonder rook om je hoofd. De drang naar roken is miniem overdag en 's avonds. Enkel bij het opstaan en na een maaltijd wordt er nog eens aan de sigaret gedacht. Verleden maal melde ik dat bepaalde smaken echt waren verandert, wel ik kan terug koffie drinken hoewel die nog altijd niet smaakt zoals vroeger. Ik kan nog melden dat ik wel fier ben het roken te kunnen laten. Jeugdwerking 2009 Stop 1 maand met roken en win… !!!

24 Stop 1 maand met roken en win… !!!
Ja we gaan door, en inderdaad... ik heb mezelf beloond, woensdag zijn we op restaurant geweest met het uitgespaarde geld En dat het niet gemakkelijk,is om vol te houden heb ik gisterenavond gehoord op de meeting met de tabacologe. Maar als ge eind december enen tegenkomt op nen nieuwen fiets...met achteraan daarop een nieuwe tv...op weg naar de voetbal.....dan ben ik het.... Jeugdwerking 2009 Stop 1 maand met roken en win… !!!

25 Stop 1 maand met roken en win… !!!
De tweede week is ten einde en goed volbracht . Er staat mij deze zomer een superbeloning te wachten waar ik naartoe leef en zeker niet wil missen. De eerste week at ik hele doosjes suikervrije spekskes maar nu begint het al te beteren. Ik ben van plan om aan de hand van deze actie definitief te stoppen met roken. Ik ondervind wel dat het aangenamer is in huis zonder sigarettengeur,dit laatste zegt vooral mijn vrouw. Jeugdwerking 2009 Stop 1 maand met roken en win… !!!

26 Stop 1 maand met roken en win… !!!
Ook de tweede week is me –zonder VEEL moeite- gelukt om niet te roken! De motivatie is groot, hoop echt dat ik het kan volhouden !! Gisteren toevallig bij de schoonheidsspecialiste gehoord dat ze kan zien aan de huid wie rookt en wie niet dus nog een reden te meer om nooit meer te roken !!! Jeugdwerking 2009 Stop 1 maand met roken en win… !!!

27 Stop 1 maand met roken en win… !!!
De tweede week geslaagd! Al is het wel moeilijk geweest door de paar dagen extra thuis. Ons tweede kindje is namelijk geboren en dat brengt de nodige stress met zich mee. Al geeft het wel de moed om definitief en voorgoed te stoppen. Jeugdwerking 2009 Stop 1 maand met roken en win… !!!

28 Stop 1 maand met roken en win… !!!
Ben nog steeds zo clean als een pasgeboren baby. (Nog steeds voor wat het roken betreft !!!) Jeugdwerking 2009 Stop 1 maand met roken en win… !!!

29 Stop 1 maand met roken en win… !!!
Het einde van de wedstrijd nadert, nog steeds met volle moed en doorzetting lukt het te stoppen met roken, NATUURLIJK niet zonder DE moeilijke  momenten, maar blijven doorbijten is de BOODSCHAP !!   Graag wil ik jullie feliciteren en bedanken met dit schitterend initiatief !! Vooral de groepsessies zijn een steun en hulp Jeugdwerking 2009 Stop 1 maand met roken en win… !!!

30 Stop 1 maand met roken en win… !!!
Geen droevig nieuws te melden op gebied van mijn hopelijk tot het verleden behorende rookverslaving. Ik zou nochtans redenen genoeg kunnen vinden om eentje aan te steken gezien er anders wel genoeg problemen zijn doch wens ik deze niet te 'gebruiken' om terug te gaan roken... Ik ervaar wel dat het wat moeilijker wordt bij het uitgaan maar ik kan nog steeds nee zeggen én daarna ben ik toch terug een tijdje van de drang verlost. Jeugdwerking 2009 Stop 1 maand met roken en win… !!!

31 Stop 1 maand met roken en win… !!!
Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik gedurende de rookstopperiode na 16 dagen toch 4 dagen gerookt heb. Spijtig hé. Thans werk ik met het middel Champix Ik wens de winnaars veel succes, ik heb een fiets en een tv en ga nooit naar de voetbal, maar het feit dat ik wellicht voorgoed van de sigaret verlost ben is enkel alleen aan jullie te danken. Jeugdwerking 2009 Stop 1 maand met roken en win… !!!


Download ppt "Stop 1 maand met roken en win… !!!"

Verwante presentaties


Ads door Google