Webinar Spits mijden in Arnhem

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Voor- en nadelen vervoermiddelen
Advertisements

Alcohol 16- geen goed begin
Nieuwe impulsen voor de fiets
Arjan Klapwijk Beleidsmedewerker openbaar vervoer Gemeente Tilburg
Welkom. De stand van zaken Steeds meer mensen zitten in de schulden De kans op een baan wordt steeds kleiner Uitkeringen worden steeds verder ingeperkt.
Social media gebruiken om een baan te vinden
Jonas Pauwels 1 BaSwC.  Carpooling  Wat is Carpooling?  Hoe werkt het?  Carpooling is te regelen naar eigen wensen .Cambio-autodelen  Wat is cambio-autodelen.
Marketingcommunicatiemix
Fiets filevrij Een activerend thema in communicatie.
“Excellente AgriFood regio”. Introductiefilm Uitvoeringsagenda voor ambitie “In 2020 topregio in agrifood: dat is onze ambitie“. Daarom investeren we.
Reizen met het OV naar HET Instrument. OV als toegevoegde waarde De RAI is met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar en tracht daarom zoveel mogelijk.
Bijeenkomst Stichting SBHG te Gadering Hoogvliet
(Gebieds)kenmerken Regio Groningen en Assen
Lekker Fietsen ‘s-Hertogenbosch Bert Pauli, wethouder Verkeer en Vervoer ‘s-Hertogenbosch.
Informatie-avond 16 mei 2011 De Vliert ‘s-Hertogenbosch.
Openbaar vervoer Te kennen voor de toets.
(Elektrische) Buurtmobiliteit in Vondelparc?. Samen vervoer organiseren Slimmer -Van bezit naar gebruik -Minder parkeren, meer groen/spelen Makkelijker.
UPGRADE PROGRAMMA WINDOWS 7 OFFICE 2010 OFFICE 365.
Mobiliteit: enkele “kreten”. Aanzet tot discussie. Maandag 4 februari 2013 Willy Miermans.
Het Rekenkamerrapport en de Luchtkwaliteit Raadsinformatieavond, 6 sept Jan Korff de Gidts Kracht van Utrecht-initiatief.
REKENLAND Schoolkamp op Texel.
Als buurtbewoners willen we een aangename en warme wijk waar gezinnen rustig en aangenaam wonen, leven, werken, waar mensen met plezier voorbij komen,
Succesvol fietsparkeerbeleid
WOW: enqueteren bij Jumbo
Verkeersveilige Schoolomgeving
Stage presentatie Dierenambulance Groningen Jeremy Corcoran 2015/2016
Opening Crossfit Vincent Jasper Thomas. Inhoud Wat is crossfit Debriefing Missie Visie Doelgroep Concurrentie analyse ( omgeving) SMART 4p’s Promotie.
OV Cafe Pedro Peters CEO RET. De OV-chipkaart is ingeburgerd.
Presentatie Raadscommissie Verkeer en Vervoer – gemeente Dordrecht
Mondriaan Symposium 17 maart WORKSHOP MONDRIAAN SYMPOSIUM 17 MAART 2016 FRANS HEUS Ga toch fietsen! Mondriaan Symposium.
Vernieuwde werkwijze Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg Anders denken, anders doen.
Doe mee met Mijn korte ritten Marjan Frederix & Sarah Martens.
Welkom bij de parallelsessie: Zonder bewoners, géén energiebesparing!
Verkoop Hoofdstuk 6 Service en klachten. Inhoud 1 Klaar voor de verkoop 2 Klanten ontvangen en benaderen 3 Verkoopgesprekken 4 De verkoopafhandeling 5.
Meten en meetkunde in het verkeer
Meten en meetkunde in het verkeer
Les 4: SAMENGESTELDE GROOTHEDEN
Puberrally I - Plzen.
Voor Elkaar Pas Zelfstandig reizen als alternatief voor besloten vervoer Maart 2017 – actualiteitenseminar leerlingenvervoer Check titel.
Achtergrond Wat hebben we geleerd uit de bevraging van de handelaars:
Campagneplan Fiets Telweek 2017
Burgerhout Bruist Editie 2017.
Een slimme automobilist mijdt elke dag de spits!
Een succesvol community project
LOB-activiteiten havo 4 en vwo 5
Binnenkort start hier het webinar Facebook Marketing voor je groep - Deel II: ‘Je Scoutinggroep op Facebook’
Versturen van data naar meerdere mensen
Wat is dan de temperatuur in Kelvin?
Brussel stad met meeste files ter wereld
Toekomst van de Fietsersbond
Achtergrond Wat hebben we geleerd uit de bevraging van de handelaars:
Thuiszorg: ruil de auto in voor de e-bike Inspiratiesessie mobiliteit en logistiek in de zorg 12 april 2018.
Behandelgroep voor mensen met beginnende dementie
Een succesvolle e-bikeproef
Werken met plezier en goed presteren
Studiefinanciering: dat regel je zo
OMNISPORTKAMP 2019 : Organisatie van de VZW GEMEENTELIJKE WERKGROEP SPORT inrichting in samenwerking en met steun van de Stad Deinze   Wat en Wie?
HANDLEIDING Stichting Schoenmakers Gilde Versie 1 – 15 december 2018.
Dagje uit met z’n vieren
Semantisatieverhaal: Weet je wat ik heel graag zou willen
Op naar modern mobiliteitsbeleid
Webinar fietsactie Fietsmaatjes
Pionieren aan de kust: Langer thuis wonen in Schagen doe je samen!
100% Subsidie Ontwikkeladvies 2019.
Aftrap Bestuursatelier nr.2 Innovatie Sociaal Domein Rijswijk
Informatieavond voor ouders en leerlingen klas 2
Daag uw werknemers uit om op 6 april naar hun werk te lopen!
Hoofdstuk 21 PROBLEEMOPLOSSEN. Hoofdstuk 21 PROBLEEMOPLOSSEN.
Hoe kom ik tot een P+Fiets?
Basismobiliteit in de zorg
Transcript van de presentatie:

Webinar Spits mijden in Arnhem Bert Jan Huegen Mirjan Scheltema

Film Hé kom aan

Spits mijden in de binnenstad Reis met Openbaar Vervoer Kom op de fiets Wacht tot de spits voorbij is.

Spits mijden in de binnenstad Herkenbare Campagne stijl Leden doelgroep hebben verschillende rollen De kracht zit in de herhaling Draagt bij aan bewustwording Ludieke acties verspreiden het gedachtengoed Paraplu campagne “Hé, kom aan”

Spits mijden in de binnenstad Hé, kom aan Knipoog naar liedje van Dimitri van Toren Link met campagne “Arnhem Aan” (duurzame energie) Frisse herkenbare stil Positieve toon zetting

Spits mijden in de binnenstad Promotie Flyers en posters verspreid onder winkeliers en Horeca Flyeren op een zaterdag in de stad door promoteam Free publicity Inzet social media

Spits mijden in de binnenstad Samenwerking met Dit is Pas Arnhem Cadeau kaart “Hé kom aan” stijl Inwisselen exclusief in Arnhem Verbinding met winkeliers en Horeca Mogelijke doorontwikkeling naar loyaliteitskaart.

Spits mijden in de binnenstad Drie actie lijnen Kom op de fiets en spaar voor een cadeaukaart Blijf in de stad tijdens de spits en verdien parkeergeld terug Gratis Openbaar vervoer naar huis in het uur na de spits.

Kom op de fiets naar de stad Bij bewaakte fietsenstalling krijgen bezoekers een flyer Een bonnetje geldt als bewijs voor het stallen van de fiets Drie bonnetjes plakken op de flyer; e-mail adres invullen Flyer + bon is een cadeaukaart van € 5,-- waard. Enquête met incentive

Blijf in de stad tot na de spits Parkeren voor 16.00 uur en vertrekken na 18.00 uur (en voor 20.00 uur) Ontvang cadeau kaart op vertoon van parkeer ticket cadeau Vier weken lang van ma tot vrij flyeren bij parkeergarages Enquêteren onder bezoekers van parkeergarages Uploaden kaart via website Extra uurtje in de stad wordt een happy hour!

Enquête

Enquête

Happy Hour in de bus Gratis met de bus naar huis tussen 18.00 en 19.00 uur Uploaden ticket met app “Ervaar het OV” Herhaling en uitbreiding actie in het najaar Gratis met de bus tussen 19.00 en 20.00 uur (binnen de stad al vanaf 18.00 uur!)

De ambitie Arnhem wordt moeilijker bereikbaar met de auto. Filevertragingen, parkeerproblemen en -kosten zorgen steeds vaker voor problemen. Door met z’n allen na te denken over alternatieven en deze ook te gebruiken, maken we de regio beter bereikbaar. Reizen met een e- bike is zo’n alternatief. Je fietst met een aantrekkelijke snelheid langs alle files en hebt geen probleem met parkeren. Een bijkomend voordeel is dat je lekker in beweging bent en in tegenstelling tot de auto, geen CO₂ uitstoot.

Hé kom aan e-bike actie E-bike is aan ware opmars bezig; Alternatief voor auto en OV voor woon-werk (tot 15 km enkele reis) en korte zakelijke ritten; Steeds meer organisaties omarmen maatregelen die het mogelijk maken om mensen op een meer gezonde duurzame manier te laten reizen Vitaliteit Kostenbesparing Reistijd Goed werkgeversschap

Wat houdt de actie in? Een e-bike probeer actie verleidt de automobilist om na te gaan wat het voordeel van een e-bike is; 4 weken lang staat er een gratis e-bike klaar; Zo valt te ervaren dat de auto prima vervangbaar is door een e-bike voor afstanden tot circa 15 kilometer.

Voorwaarden Werken of studeren bij een werkgever of onderwijsinstelling die deelneemt aan het SLIMopweg-programma in Arnhem; Je reist minimaal drie keer per week met de auto naar werk of studie; Woon-werk afstand tussen 5-20 kilometer; De Toury of een andere app moet worden geïnstalleerd om de ritten te registreren; Contactpersoon vanuit organisatie.

Kwaliteit Inschrijven via actiesite: https://he- komaanebikeactie.nl/ Afleveren en ophalen is volledig door leverancier geregeld; Fiets wordt op hoogte afgesteld en er wordt een instructie gegeven; Servicedesk als rapportage wordt door leverancier verzorgd.

Deelnemers

Resultaten Gestart met 20 e-bikes en opgeschaald naar 35; 153 deelnemers en nog steeds groeiend; 81 deelnemers hebben inmiddels een maand gereden; 57 hebben de enquete ingevuld 50% 3 dagen of meer, 35% 2 dagen, 15% 1 dag 21% heeft al e-bike gekocht of gaat er zeker een kopen, 49% gaat er op termijn een aanschaffen Veel interesse om na de proef een e-bike over te nemen (bij Artez gaan alle deelnemers voortaan met de e-bike); Sommigen rijden meer dan 1000 kilometer!

Wat vinden de gebruikers? Dekra: https://www.youtube.com/watch?v=0yxWzKifaJo&fe ature=youtu.be Artez: https://www.youtube.com/watch?v=CzBm9nFp3E0& feature=youtu.be

OV Probeer wordt ook een succes! Wat houdt het in? Twee maanden gratis reizen met de mobiliteitskaart Arnhem; Met deze kaart kun je met de trein (2e klas) en de bus door en naar Arnhem reizen. Ook een (OV)fiets huren of parkeren bij een P+R is mogelijk;