De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Versturen van data naar meerdere mensen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Versturen van data naar meerdere mensen"— Transcript van de presentatie:

1 Versturen van data naar meerdere mensen
WeTransfer Versturen van data naar meerdere mensen

2 Klik op deze link en we komen op de volgende website van WeTransfer We nemen de gratis versie en kunnen nu tot max 2 giga data verzenden

3 WeTransfer invullen Vervolgens selecteren we de data die we willen versturen We drukken op + voeg bestanden toe Eerst “naar wie” invullen. Hier kunnen we max 20 adressen invullen. Vervolgens vullen we hier ons eigen adres in, zodat de ontvangers weten van wie de data komt en krijgen we zelf ook terugmelding van WeTransfer. Een kort berichtje met eventueel een beetje info over de data.

4 Data selecteren We krijgen een standaard verkenner venster.
We kunnen nu files selecteren op dezelfde manier dat we gewoon zijn in windows. Een file aanklikken, of… De eerste file die we willen en daarna met CTRL toets en de volgende files een voor een aan klikken (multi selectie), of… De bovenste file van een groep files die we willen selecteren, daarna Linker SHIFT toets en de onderste file van de groep selecteren Nu op “Openen” klikken

5 Data versturen Als we al onze data hebben geslecteerd, met een maximum van 2 giga voor de onbetaalde versie, dan klikken we op “Versturen” WeTransfer begint nu met al de data te uploaden naar hun server, dit duurt even omdat uploaden meestal trager gaat dan downloaden

6 Voila, gedaan… en nu Als al de data is verstuurd naar de server van WeTransfer dan wordt er een bevestiging van de bewerking gestuurd naar je eigen mail adres. Ieder ingevulde ontvanger krijgt een mail met daar in een link naar de WeTransfer server om de data te downloaden. Van elke ontvanger die de data download wordt een bevestiging naar de verstuurder gestuurd.

7 Bevestigings mail Volgende mail krijg je van WeTransfer direct na het uploaden van je data. Nu hebben we een extra mogelijkheid indien het aantal van 20 ontvangers te klein is. We kunnen de link die we hier krijgen kopiëren en versturen naar de mensen die we willen dat de data krijgen. Op deze manier kan een vereniging in een keer zijn leden voorzien van WeTransfer data.

8 Kan dit ook via Android In de play store van google is WeTransfer te vinden voor op smartphone en tablet met android. Voor iPhone bestaat er ook een versie Deze apps zijn wel beperkt tot het versturen van foto en film materiaal, maar voor dit platform is dat wel het meest voor de hand liggende materiaal.

9 Zijn er nog mogelijkheden
Er zijn nog sites die gratis data vesturen toe laten, ze hebben zo allemaal hun voor en nadelen WeTransfer is eenvoudig en soepel in gebruik, max is 2 giga per verwerking DropSend Laat max 4 giga toe, maar is iets moeilijker in gebruik, en laat max 5x per maand toe. SendAnywhere Ook max 4 giga, maar je bestanden blijven maar 10 min online staan. Rap zijn is dus de bootschap. Dropbox heeft ook een mogelijkheid om data te delen, maar je moet een account aanmaken en dit delen met degene waar je data naar toe wil sturen. TransferXL Is het beste alternatief voor WeTransfer. In de gratis versie zou de limiet op 5 giga liggen. En wie zoekt zal er vast nog meer vinden, zoals via allerhande cloud services en die dan delen met degene waar je naar toe wil versturen.


Download ppt "Versturen van data naar meerdere mensen"

Verwante presentaties


Ads door Google