Keuzeblok I Wat valt er te geloven?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Advertisements

Presentatie Gemeente van onze Heer Jezus Christus, N.N. en N.N. hebben te kennen gegeven dat ze hun zoon/dochter N.N. willen laten dopen. Onderwijs Wanneer.
Is er leven na de dood?.
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
Een heilig leven leiden betekent:
Het leven van Jezus. Hier leefde Jezus.
Leven door Christus’ dood
Zingen Ik geloof in God de Vader, de Almachtige,
Genade en veroordeling
ONZE HERDER GAAT VOOROP IN 2008
Echt of nep?.
Besnijdenis Rechtbank in Duitsland: mishandeling Rechtbank in Duitsland: mishandeling Vreemd geworden in onze cultuur ook voor ons? Vreemd geworden in.
De Heer is waarlijk opgestaan!
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Onderweg naar iets moois! 1Petrus 1, 5: Jullie zien de redding tegemoet die aan het eind van de tijd zeker geopenbaard zal worden.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
‘De weg, de waarheid en het leven’?
“Met Christus opgestaan”
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
Strijd tegen de zonde?.
Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Evangelische gemeente de Brug. Wat is het oude leven? Wat is het nieuwe leven? Waarom moet je gedoopt worden?
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
Gebed en belijdenis.
Teleurgesteld in mensen Teleurgesteld in God Teleurgesteld in zichzelf  
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Micha Zondag Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig.
Ontvangen = geven Thema: 4G (gratie, genade, gunst, geven)
Weet u niet dat wij die gedoopt zijn in Christus Jezus, zijn gedoopt in zijn dood? We zijn door de doop in zijn dood met hem begraven!
Kort doopformulier voor de kinderdoop
Onbekende weldoener deelt geld uit (NOS )
Micha Zondag
Namens de hoogste baas checken of de huisstijl in het filiaal wel tot zijn recht komt. Is er aandacht voor kinderen bij Walibi? Kun je met.
HEEL je leven... 1.
Pasen is aanstekelijk Daar en toen  Hier en nu.
De waarheid is een feit! De opstanding als vaste hoop verankerd in de historie! 1) Strijden om de waarheid 2) Lijden aan de waarheid 3) Verblijden.
5 – Hoe word je relaxed?.
1.
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Les 21 Jij en Genotsmiddelen
Jezus ontmoeten - straks
Blok III Jouw leven Wat heeft jouw geloof te maken met jouw leven? Daarover gaan de komende lessen.
HOOP doet LEVEN! 12 februari 2017 Zoetermeer.
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
Dietrich Bonhoeffer ( )
in nieuwheid van leven wandelen
ZONDE OVERWINNEN Les 7 voor 18 november 2017.
als ik voor God kies is dat aan God te danken als ik voor het ongeloof kies is dat mijn schuld.
Les 3 Gedoopt leven.
het ABC van het evangelie
De dwaasheid van het kruis
Brief aan de Galaten -2-.
JJij en ik, wij zijn allemaal net zo zondig.
de brief aan de Romeinen
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Doop “Waarom aarzel je nog? Sta op en laat je dopen. Laat zo je ongehoorzaamheid aan God van je afwassen, terwijl je Hem aanbidt.” (Handelingen 22:16)
Je bent opgewekt: sta dus op. Wees 1. gericht op Christus; 2
Bijbelse doop Met de doop in de knoop.
Het heil van de HEERE, Jesjoea(t) Adonai Van dood naar leven
Abraham is onze vader in het geloof Alle gelovigen Abraham.
Transcript van de presentatie:

Keuzeblok I Wat valt er te geloven? In deze lessen ga je ontdekken hoe jouw vragen in andere godsdiensten of levensovertuigingen beantwoord worden en wat het verschil is met het christelijk geloof.

2 – Geloof jij in jezelf?

Ik vraag me af of ik zonder God kan leven. Wat doe ik hier vandaag? Ik vraag me af of ik zonder God kan leven. Ik vorm mijn mening over het humanisme: zijn mensen in staat tot redelijk en goed gedrag? Geloof jij in jezelf?

Je kunt het! Geloof jij in jezelf?

Romeinen 6: 2-8 2 Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor de zonde, nog in zonde kunnen leven? 3 Weet u niet dat wij die gedoopt zijn in Christus Jezus, zijn gedoopt in zijn dood? 4 We zijn door de doop in zijn dood met hem begraven om, zoals Christus door de macht van de Vader uit de dood is opgewekt, een nieuw leven te leiden. 5 Als wij delen in zijn dood, zullen wij ook delen in zijn opstanding. 6 Immers, we weten dat ons oude bestaan met hem gekruisigd is omdat er een einde moest komen aan ons zondige leven: we mochten niet langer slaven van de zonde zijn. 7 Wie gestorven is, is rechtens vrij van de zonde. 8 Wanneer wij met Christus zijn gestorven, geloven we dat we ook met hem zullen leven. Geloof jij in jezelf?

Geen God nodig Geloof jij in jezelf?

Kruis Geloof jij in jezelf?

Romeinen 7: 21-24 (Het Boek) Zo ervaar ik steeds weer: Als ik het goede wil doen, kan ik het niet laten het slechte te doen. In mijn diepste wezen wil ik heel graag doen wat Gods wet van mij vraagt. Maar ik zie dat mij doen en laten daarmee volledig in tegenspraak is. Wat mijn verstand wil en mijn lichaam doet, is altijd in strijd met elkaar. De zonde leeft in mijn lichaam. Wat ben ik er ellendig aan toe! Wie zal mij verlossen uit deze vreselijke macht van de dood? Ik dank God dat er een uitweg is door Jezus Christus. Geloof jij in jezelf?

Betere wereld Geloof jij in jezelf?

8 Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: Micha 6: 8 8 Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God. Geloof jij in jezelf?